Vjesnik: 14. 12. 2001.

Izetbegović u bolnici

SARAJEVO, 13. prosinca - Bivši predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i aktualni počasni predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Alija Izetbegović od srijede je smješten u bolnicu zbog srčanih tegoba no njegovo zdravstveno stanje ne smatra se kritičnim.

Kako u četvrtak prenose sarajevski mediji, Izetbegović se žalio na srčane smetnje od kraja prošlog tjedna kada se vratio iz Dubaija gdje je putovao kako bi primio nagradu kao »islamska osoba godine«.

Izetbegovića koji je smješten u Sveučilišnom kliničkom centru u Sarajevu pregledao je i poznati austrijski kardilog dr. Urban koji trenutačno boravi u BiH a njegovi kao i dijagnoze domaćih liječnika konstatiraju kako Izetbegovićevo stanje nije izrazito ozbiljno.

»Posljednjih dana Izetbegovićevo zdravstveno stanje malo se pogoršalo no ne radi se ni o čemu kritičnom već jednostavno o manjim srčanim problemima s kojima se on već duže vrijeme bori«, izjavio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

Očekuje se kako će Izetbegović ostati u bolnici na pretragama još četiri do pet dana.

Izetbegović je do sada pretrpio dva srčana udara a zdravstveno stanje mu pogoršava i kronična astma od koje boluje još iz osamdesetih godina kada je služio zatvorsku kaznu u Foči.

Ovi problemi bili su među glavnim razlozima koje je Izetbegović naveo kao obrazloženje za povlačenje najprije s dužnosti člana Predsjedništva BiH prije dvije godine a potom i s mjesta predsjednika SDA u listopadu ove godine.(H)