Slobodna Dalmacija: 14. 12. 2001.

SUOČENI S PRIJETNJAMA, OPĆINARI U MUĆU ANGAŽIRALI ZAŠTITARA SPLITSKE GRADSKE SIGURNOSTI

MUĆKI NAČELNIK UNAJMIO TJELOHRANITELJA

Nakon što smo udijelili sedam otkaza onima koje smo uposlili na javnim radovima, a koji nisu ispunjavali svoje obveze, otvoreno nam je zaprijećeno paljenjem općinske zgrade, pa smo morali angažirati zaštitare, kaže Petar Mijić, mućki načelnik

Piše: Sofija PRELJVUKIĆ

Općinare u zgradi Općine Muć odnedavno čuva - tjelohranitelj! Zaštitara Gradske sigurnosti Split unajmila je Općina zbog učestalih nasrtaja i prijetnji nekolicine mještana, a u zgradi mućke uprave već je uredovala i policija.

- Istina je, nakon odluke Poglavarstva općine angažirali smo zaštitara, jer su nam otvoreno zaprijetili, fizički i paljenjem zgrade Općine — priznaje načelnik Petar Mijić. - Posljednji razlog bio je sedam otkaza onima koji su radili na javnim radovima uređenja groblja i ostalih dijelova općine. Nezaposleni kojima smo time htjeli pomoći nisu svoje radne obveze ispunjavali, a često nisu ni dolazili na posao. Nemoguće je riješiti sve socijalne i druge probleme. Zaštitara smo angažirali na mjesec dana, a nadamo se da će se stanje riješiti — kazao je Mijić.

Josip Šolić ( HSS) iz mućke oporbe, koji nas je i informirao o pojavi zaštitara u općinskoj zgradi ne misli da će se sve riješiti tako lako.

- Ne opravdavam nikakvo nasilje, no izgleda da je ljudima stvarno prekipjelo i da će općinska vladajuća uprava morati plaćati i zaštitara kako bi se pošto-poto održala na vlasti. Ovo je valjda jedina općina koju od njena stanovništva čuvaju tjelohranitelji. Šolić uz neispunjena komunalna i gospodarska obećanja kao opravdan razlog ljutnji mještana pridodaje i podatak da je načelnik Mijić u listopadu primio plaću od 11 tisuća kuna, a općinski tajnik Asja Šošić, devet tisuća kuna. HSS-ovac Šolić iznosi i podatak da je donačelnika Općine, Miroslava Šolića, središnjica njegove stranke, HSP 1861., nedavno suspendirala i zabranila mu djelovanje u njihovo ime, jer je bez njihove privole koalirao s vladajućim mućkim strankama HDZ-om, HSP-om i HČSP-om.