Jutarnji list: 19. 12. 2001.

Ukradeno računalo s podacima o razgovoru s Leutarom

ŠIROKI BRIJEG - Iz Ureda glasnogovornika Vlade Zapadno-hercegovačke županije Tomislava Čužića prije mjesec dana ukradeno je računalo s vrijednim podacima.

Krađa je izvršena u neobičnim okolnostima jer zgradu u Širokom Brijegu, u kojoj se nalazi sjedište Vlade Zapadno-hercegovačke županije, danonoćno osigurava policija.

Prema riječima glasnogovornika Čužića, iz prostorije je ukradeno samo njegovo računalo, te ne postoji mogućnost da su ga, ukrali obični kriminalci. Čužić, koji je ranije radio u obavještajnoj službi, smatra kako su krađu izvršili profesionalci jer su znali što uzimaju i nisu ostavili tragove. Na disku ukradenog računala nalazio se, među vrijednim podacima sa sastanaka predstavnika županijske vlasti s predstavnicima međunarodnih organizacija i SFOR-a, i zapisnik sa sastanka posljednjeg posjeta nekadašnjeg zamjenka ministra policije F BiH Joze Leutara na koga je kasnije izvršen atentat od kojega je preminuo.

U MUP-u Zapadno-hercegovačke županije ni nakon više zahtjeva nitko nije želio komentirati krađu računala, uz obrazloženje da je glasnogovornik Damir Čutura na bolovanju, a svi inspektori na terenu. Ostaje sumnja da su računalo ukrali pripadnici neke obavještajne službe. Takvu pretpostavku potvrđuje i nedavna slična krađa opreme u tjedniku Zapad. (G. K.)