Članovima, dužnosnicima i

simpatizerima HSP 1861 u

Domovini i Inozemstvu

 

Zagreb, 21. prosinca 2001.

Božićna čestitka Hrvatske stranke prava 1861.

U ime svih članova Hrvatske stranke prava 1861. i u svoje osobno ime želim Sretan Božić svim kršćanima i svim ljudima dobre volje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Boki Kotorskoj, Subotici, istočnom Srijemu i Zemunu, i na Kosovu. Božićnu čestitku povodom radosne vijesti o rođenju Isusa Krista, sina Božjeg i spasitelja, želim i svim Hrvatima u svijetu, Americi, Zapadnoj Europi i Australiji. Neka nas ovaj prvi Božić u XXI. stoljeću potakne na obnovu vjere i poštivanje Deset Božjih zapovijedi. Samo će tako svaki naš čovjek moći težiti osobnoj sreći i miru, a naš narod obraniti hrvatsko državno pravo kojemu nas je poučio naš Otac domovine Ante Starčević.

Vlada Republike Hrvatske protuzakonito i umjetno održava na političkom životu suradnika Kontraobavještajne službe JNA, kojemu je prvi predsjednik Republike Hrvatske predao Hrvatsku stranku prava otevši je od njenih članova kako bi Hrvatska postala zavisna, slaba i nikakva ! Za to vrijeme frakcije bivšeg Saveza komunista Jugoslavije, HDZ i SDP između sebe razmjenjuju vlast, ruše pravnu državu, rasprodaju narodno gospodarstvo Hrvatske i ugrožavaju hrvatsku nacionalnu sigurnost.

Vjerom u Boga i vlastite snage Hrvatske stranka Prava 1861. će, bez obzira i na trenutne nepravde i potpunu medijsku i političku izolaciju prema pravašima i nadalje stavljati javni i nacionalni interes ispred svakog osobnog interesa te će poduzeti sve demokratske političke poteze i boriti se za očuvanje hrvatske nezavisnosti, vraćanje sigurnosti i dostojanstva našim građanima i stvaranje preduvjeta za nesmetani prosperitet hrvatske političke nacije.

Borba za postavljene ciljeve neće biti ni laka ni kratkotrajna, ali nije ni kršćanstvo s prvim Božićem preobratilo Rimsko Carstvo. Carstva propadaju, hrvatski narod ostaje s nadom u bolje sutra kao osnovno pravo koje nam nijedna sila ne može oduzeti.

BOG I HRVATI! HRVATSKA HRVATIMA!

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.