SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

  

Zagreb, 23.12.2001.

 

NEISTINE MLADENA RUŽMANA, POMOĆNIKA MINISTRA OBRANE ZA OBAVJEŠTAJNO SIGURNOSNE POSLOVE

 

Ovih dana g. Mladen Ružman izjavio je u tiskanim i drugim medijima, kako je SIS svim osobama o kojima su u arhivima pronađeni tragovi nelegalnog uhođenja u proteklih deset godina o tome poslao obavijest te da im je omogućen uvid u dokumentaciju koju je o njima sastavila vojna tajna služba.

Premda je SIS najveće zlouporabe činio upravo uhodeći mene i moje stranačke suradnike kao i vojne zapovjednike HOS-a, kojega sam utemeljitelj, te tako nelegalno prikupljene podatke proslijeđivao radi daljnjih progona, represije, uhićivanja, montiranih sudskih procesa i čak ubojstava, do dana današnjeg nisam niti ja niti moji preživjeli suradnici i suborci (ne računamo SIS-ove provokatore i suradnike KOS-a koje nam je Tuđmanov režim planski ubacivao radi političkih i sudskih diverzija nad našom strankom HSP) bili pozvani od ijedne ovlaštene osobe ili institucije radi uvida u najdeblji tajni dosije nastao o slučaju “Paraga” devedesetih godina ali i puno ranije.

Stoga je izjava g. Ružmana notorna neistina i obmanjivanje demokratske javnosti, putem koje ovom prilikom zahtjevamo uvid u tajne dosijee SIS-a, koji mogu biti jedino predmet gonjenja i Državnog odvjetništva a ne Sanaderovih isprika i zataškavanja monstruozne HDZ-ove zlouporabe tajnih službi.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861