«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

04. listopada 2006.

 

 

FELJTON: ULOGA ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE «KOS JNA» U RATU PROTIV REPUBLIKE HRVATSKE (1)

 

 

 

Poštovane čitateljice i čitatelji, u ovom broju i u sljedećim brojevima «Hrvatskog prava» donosimo feljton o ulozi de facto zločinačke organizacije pod imenom «Kontraobavještajna služba JNA» («KOS») koja je odigrala jednu od glavnih uloga u pobuni instrumentaliziranih kninskih Srba 1990. protiv demokratizacije, i u velikosrpskoj agresiji 1991. protiv Republike Hrvatske, agresija koja je uključivala napad posrbljene «Jugoslovenske narodne armije» («JNA»), paravojnih četničkih jedinica srpskih pobunjenika, četničkih jedinica iz Srbije Vojislava Šešelja («Beli orlovi»), Vuka Draškovića (donedavno ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore- sada samo Srbije, i nedavni gost u emisiji «Nedjeljom u dva» voditelja Aleksandra Stankovića na Hrvatskoj televiziji) i drugih samozvanih četničkih vođa i četničkih organizacija poput «Srpske narodne obnove», i policijskih jedinica i tajne službe Ministarstva unutarnjih poslova Miloševićeve Srbije na Republiku Hrvatsku, a godinu dana poslije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, s razlikom što su u Bosni umjesto pobunjenih «hrvatskih» Srba nastupili pobunjeni «bosanskohercegovački» Srbi pod vodstvom psihijatra iz Sarajeva i četnika (naciste) Radovana Karadžića (Crnogorac po nacionalnosti), koji bi, da ima pravde, trebao završiti na psihijatrijskom liječenju i potom na izdržavanju kazne doživotnog zatvora, zajedno s krvnikom Ratkom Mladićem, književnikom, profesorom i šekspirologom Nikolom Koljevićem (tijekom rata izvršio samoubojstvo) i predsjednikom «đilkoškog» parlamenta bosanskih Srba u selu Pale iznad Sarajeva, Momčilom Krajišnikom (nedavno zbog počinjenog ratnog zločina osuđen od međunarodnog suda ICTY na 27 godina zatvora). Vođa velikosrpskih zločina Slobodan Milošević ove je godine službeno umro, ali postoje sumnje i da je  likvidiran u pritvoru haaškog suda ICTY, uoči izricanja presude i osude za počinjene de facto zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, nakon petogodišnjeg maratonskog suđenja, kako na Srbiju, s jedne strane ne bi pala anatema zločinačke terorističke države, a  s druge strane kako «vožd» u svojoj završnoj obrani ne bi spomenuo neke zapadne državnike i diplomate koji su ga poticali na agresiju i podržavali velikosrpsku agresiju). De facto ratni zločinac i krvnik iz Srebrenice, general vojske (bande) bosanskih Srba Ratko Mladić nalazio se još 1990. i 1991. u Republici Hrvatskoj kao zapovjednik tzv. kninskog korpusa «JNA», gdje je 1991. počinio ratni zločin razaranja naselja Kijeva kraj Knina i etničko čišćenje hrvatskog pučanstva.

 

U hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, koji se nalazio pod srpskom okupacijom od 1. prosinca 1918. godine, kao i za cijelo vrijeme Drugog svjetskog rata gdje su carevali srpski četnici (srpski nacisti) i talijanski fašisti, i sve do 5. kolovoza 1995. godine, vođena je operacija «Kontraobavještajne službe JNA» kojom je na nacionalnoj osnovi 1990. naoružan isključivo srpski rezervni sastav «JNA» u kninskom okrugu i gradu Kninu, a naoružano je i srpsko civilno stanovništvo u Kninu, gdje su pobunu formalno vodili kninski zubar Milan Babić (ove godine izvršio samoubojstvo pod teretom izdaje na haaškom sudu ICTY svojih velikosrpskih drugova, i koji je od hrvatskog naroda zatražio oprost za svoja zlodjela) i primitivni srpski milicajac Milan Martić, te viljuškar Paspalj i skladištar Goran Hadžić (vodio srpsku pobunu na Plitvicama 1991. i u istočnoj Slavoniji), uz ostale četnike, zatim srpski oficiri «JNA» i doušnici «Kontraobavjšetajne službe JNA» među srpskim političarima. Uoči prvih demokratskih izbora u tadašnjoj «Socijalističkoj» Republici Hrvatskoj 1990. su majstori velikih laži i vrhunske propagande i tajnih diverzantskih, špijunskih i terorističkih operacija iz «Kontraobavještajne službe JNA» u laboratoriju «Kontraobavještajne službe» u Beogradu osnovali političku stranku pod imenom «Srpska demokratska stranka» ili skraćeno «SDS», koja je na izborima u Hrvatskoj pokupila polovicu glasova biračkog tijela srpskog podrijetla u Republici Hrvatskoj, dok je drugu polovicu srpskih glasova dobio Račanov «Savez komunista Hrvatske-Stranka demokratskih promjena» (SKH-SDP), koji je na prvim višestranačkim izborima poražen. Poslije se Račanova komunistička partija SKH-SDP preimenovala u SDP koji je na izborima 1992. jedva prešao izborni prag od pet posto, ali je politika Franje Tuđmana (HDZ) uništavanjem demokratske oporbene stranke HSP koju je do 28. rujna 1993. vodio Dobroslav Paraga, a neslužbeno do formalnog osnivanja Hrvatske stranke prava 1861. godine 1995., omogućila Račanovim kriptokomunistima da se vrate na političku scenu, a stopostotna režimsko-medijska cenzura protiv Paraginih pravaša (HSP 1861.) omogućila je Račanu čak i da se 2000. godine ponovo vrati na vlast, iako bi mu zasluženo mjesto bilo u nekom od zatvora Republike Hrvatske, s obzirom na sramotnu ulogu u razoružanju «Socijalističke» Republike Hrvatske kada je «JNA» između dva izborna kruga u Hrvatskoj 1990. otela oružje «Teritorijalne obrane SRH» (oko 200 tisuća (automatskih) pušaka, streljivo itd.), tako da je u bivšoj Jugoslaviji bila poremećana ravnoteža snaga, što je instrumentalliziranim Srbima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji dalo psihološka krila da brzo krenu u obračun s cijelim hrvatskim narodom, jer su (krivo) mislili da razoružani i goloruki hrvatski narod neće preživjeti prepad «JNA» i četničkih paravojnih formacija.

 

Srpska stranka iz laboratorija KOS-a, «SDS», ubrzo je nakon izbora 1990. počela hrvatskoj vladi i Saboru postavljati nemoguće uvjete i ultimatume za političkom autonomijom, te je ekstremistička politika kninskih Srba bila indikator da samozvanim predstavnicima srpske nacionalne manjine u RH nije bilo stalo do demokratske, kulturne, ustavne autonomije za hrvatske Srbe, koju su 1990. dobili od Republike Hrvatske, nego da im je isključivo stalo da uz pomoć svojih beogradskih sponzora u vrhuški «JNA» i Miloševićeva režima raskomadaju Republiku Hrvatsku, jer, još je iz Drugog svjetskog rata poznata činjenica da velikosrpski političari iz dna duše mrze postojanje hrvatske države koja je prepreka na putu ostvarenja «Velike Srbije» od Bugarske do Slovenije.

 

Uz dijeljenje otetog oružja «TO SRH» kninskim Srbima 17. kolovoza 1990. godine (početak srpske pobune pod sintagmom «Balvan-revolucija», jer su pobunjenici sjekli balvane uz ceste kojima su sprečavali promet ljudi i kapitala) i svim drugim srpskim pobunjenicima u Hrvatskoj, «KOS JNA» izvodio je 1990. godine i cijeli niz terorističkih akcija poput miniranja židovskog groblja na zagrebačkom Mirogoju i američkom konzulatu susjedne zgrade na Zrinjevcu u Zagrebu, a cilj tih akcija je bio u demokratskom svijetu stvoriti dojam (percepciju) o Hrvatskoj kao antisemitskoj i antizapadnoj zemlji, probuditi aluzije na progon Židova, kao što su progonjeni u Drugom svjetskom ratu od strane poglavnika ustaškog pokreta Ante Pavelića, i općenito stvoriti situaciju nesigurnosti i straha stanovništva u Hrvatskoj, te spriječiti otcjepljenje RH i RBiH od SFRJ dok se Srbija ne namiri dijelovima hrvatskog i bosanskohercegovačkog državnog teritorija. Na čelu kontraobajveštajne službe «KOS», sa centralom u Beogradu, stajao je oficir JNA i šef ALEKSANDAR VASILJEVIĆ, kojega međunarodni sud ICTY nikada nije optužio za ratne zločine, isto kao što za zločine nije optužen duhovni mentor Slobodana Miloševića, akademik i velikosrpski ideolog DOBRICA ĆOSIĆ. Sudjelovanje protuobavještajne jugokomunističke tajne službe «KOS» u ratu protiv Republike Hrvatske imalo je dva motiva: s jedne strane su Titovi generali žejeli sačuvati Titovu Jugoslaviju i ogromne privilegije koje su komunisti i oficiri «JNA» uživali u jugoslavenskom «socijalizmu», a s druge strane su obavještajnom djelatnošću i terorističkim akcijama protiv zapadnih republika bivše Jugoslavije očekivali politički preživjeti u uvjetima sloma komunizma u Europi, a saveznika u preživljavanju našli su u Miloševićevoj Srbiji. Pošto je Miloševićeva režimska propaganda širila veliku laž da Slobodan Milošević nastoji sačuvati Jugoslaviju, iako je u stvarnosti radio na njezinom razbijanju i stvaranju «Velike Srbije», pogotovo nakon što se uvjerio da Slovenija ne pristaje na «čvrstu federaciju» u kojoj bi Slobodan Milošević bio novi Tito, a Slovenija nova krava muzara za beogradske parazite. Uz Sloveniju Milana Kučana je isti stav imala Gligorovljeva Makedonija, dok je Tuđmanova Hrvatska javno zastupala politiku preuređenja SFRJ i stvaranja jugoslavenske konfederacije, kao Kučan i Gligorov, a tajno je vodila politiku dijeljenja Bosne i Hercegovine s Miloševićevom Srbijom i stvaranja jugoslavenske konfederacije u kojoj bi bila nova Banovina Hrvatska.

 

S pobunjenim Srbima, u čijoj pobuni je osim «Kontraobavještajne službe JNA» naveliko sudjelovala Miloševićeva tajna služba Socijalističke Republike Srbije «DB» («Državna bezbednost») je «vožd Slobo» u šahu držao Franju Tuđmana kako bi se držao dogovora iz Karađorđeva 1991. o podjeli BiH, jer je srpska pobuna bila Damaklov mač nad glavom Republike Hrvatske, koji je prijetio Hrvatsku amputirati na velikosrpskoj crti Virovitica-Karlovac-Karlobag. Milošević je odustao od veliksorpske crte u zamjenu za premještanje zapadne granice «Velike Srbije» sa Drine na Unu, što implicira osvajanje, okupaciju i aneksiju Bosne i Hercegovine od strane Srbije, kao od aneksijske bosanske krize 1908. do kraja Prvog svjetskog rata 1918. godine kada je Srbija prvi puta prešla Drinu i okupirala Bosnu i Hercegovinu, koja joj je obećana prilikom utanačenja tajnog britansko-talijanskog Londonskog ugovora iz 1915. godine, kada je Zapadna Antanta, na poticaj britanske vlade, Italiji, ali i Srbiji obećala široki izlaz na Jadransko more ako ustraju u ratu protiv Austro-Ugarske. Nakon Prvog svjetskog rata je Beograd Rapallskim ugovorom godine 1920. prepustio Italiji dio hrvatske jadranske obale, a sebi je velikosrpski režim uzeo veći dio hrvatske obale, pod plaštom Jugoslavije koja je u stvarnosti bila «Velika Srbija», samo što to neke hrvatske budale i pokvarenjaci među bivšim komunistima i «Jugoslovenima» ni dan danas ne priznaju, odnosno, nema katarze među takvim jugoslavensko-hrvatskim političarima koji su izgubili svaki osjećaj za realnost i za hrvatske nacionalne interese, jer su postali prodane duše i veleizdajice Republike Hrvatske. Uglavnom, Udba i KOS odradili su u prošlom ratu na području Hrvatske i BiH, u Domovinskom ratu, u ratu za slobodu i hrvatsku nezavisnost gigantski posao stvaranja uzroka i uvjeta za velikosrpski i jugokomunistički genocid nad hrvatskim narodom 1991. i bosanskih muslimana 1992. godine.

 

KOS je uz Udbu hrvatskom narodu najneprijateljskija, ujedno i zločinačka, organizacija u povijesti, a predstavljaju sub-organizacije bivše zločinačke jugoslavenske komunističke partije (SK), čiji «kadrovi», zahvaljući Udbi i KOS-u, i danas vladaju u Republici Hrvatskoj !!!

 

(1.    dio feljtona)

 

Demokratizacija zapadnih jugorepublika Slovenije i Hrvatske nakon sloma posljednjeg

XIV kongresa zločinačke organizacije CK SKJ u Beogradu

 

 

Posljednju priliku za nastavak postojanja Jugoslavije srpski su komunisti imali od 20. do 22. siječnja 1990. u Beogradu na XIV. izvanrednom kongresu Saveza komunista Jugoslavije (SKJ). Zbog Miloševićeva nepopustljiva stava, pritiska i nasrtaja na promjenu jugoslavenskog ustava u korist Srba, delegati reformiranih slovenskih komunista pod «rukovodstvom» Milana Kučana demonstrativno su prije završetka tog komunističkog kongresa napustili posljednji kongres jugoslavenske komunističke partije, čime se SKJ definitivno raspao. Pošto je SKJ bio jedina i vladajuća politička partija u Jugoslaviji, automatski se raspadala i Jugoslavija, iako je premijer posljednje jugoslavenske vlade, «hrvatski» komunist Ante Marković tijekom kongresa izjavio da će Jugoslavija opstati i bez Partije (čitaj: SKJ).

 

Komentar: Svoj (krivi) optimizam je Ante Marković temeljio na svojim ekonomskim reformama koje su ključnu financijsku potporu trebale dobiti sa Zapada, ali je U.S. Congress 1989. godine svojom Senatskom rezolucijom 169, u čast Dobroslava Parage, zatvorio Jugoslaviji slavinu iz koje je 40 godina dugo (predugo i nezasluženo) tekao balkanskim komunistima med i mlijeko, dok su narodi Jugoslavije bili utamničeni !!! (Kraj komentara)

 

Član Predsjedništva CK SKJ iz Saveza komunista Hrvatske, Ivica Račan, je na XIV. kongresu SKJ pet (5) sati razgovarao i pregovarao sa Slobodanom Miloševićem o mogućnostima opstanka Titove Jugoslavije. (Komunisti iz Hrvatske nisu zajedno sa svojim slovenskim drugovima napustili kongres SKJ nego tek kasnije.) Nakon odlaska Slovenaca sa komunističkog kongresa je Milošević 13. veljače iste godine u razgovoru s jugoslavenskim ministrom obrane Veljkom Kadijevićem izjavio: «Bit će rata, bogami. (...) – Neće biti rata onakvog kakav bi oni htjeli» (Slovenci i Hrvati) – dodaje Kadijević, «(...) ali će biti onakav kakav mora, a to je da im ne dozvolimo da nas tuku.» (Ministar obrane Jugoslavije Veljko Kadijević je to izjavio u trenutku kada Slovenci i Hrvati nisu imali niti jedan jedini tenk, niti jedan jedini borbeni zrakoplov i niti jedan jedini top, dok je JNA imala oko 1300 tenkova i oklopnih vozila, oko 300 borbenih zrakoplova i nekoliko stotina topova, op.a.)

 

Poljski povjesničar Holzer bavio se temeljnom dilemom svih komunističkih režima: zašto se komunističke partije, tako i Savez komunista Jugoslavije (SKJ) i Savez komunista Hrvatske (SKH), prije pada Berlinskog zida nisu uspjele transformirati u moderne socijaldemokratske stranke? Čini se da odgovor leži u tome što nijedan reformski pokušaj nikada nije doveden do kraja. A i nije mogao biti, jer se ideološka bit komunizma, koja se zasniva na jednoumlju i dogovornoj ekonomiji, zapravo i ne može pomiriti s demokracijom.

 

Komentar: Slomom komunizma u Istočnoj Europi raspala se i Jugoslavija, ali sistem jugokomunizma nije nestao nego se uspješno transformirao u demokratskom višestranačkom sustavu Hrvatske i BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije, tako da su bivši jugoslavenski komunisti zauzeli vodeće položaje u novim neovisnim državama - bivšim jugoslavenskim republikama. Rukovodstva komunističkih partija zapadnih jugorepublika prva su uvela višestranački sustav. Hrvatski «drugovi» dobro su upamtili slike iz Rumunjske oko Božića 1989. kada je narod u revoluciji srušio komunistički režim i strijeljao dikatatora Nicolaea Ceausescua. Pod tim dojmom je CK SKH pod «rukovodstvom» Srbina iz Hrvatske, Stanka Stojčevića (agent «Kontraobavještajne službe»), tolerirao 1989. osnivanje političkih stranaka, pod atributima «saveza» ili «zajednice», a nekoliko mjeseci kasnije, početkom 1990. komunisti su uveli višestranački sustav u Hrvatskoj, prvi put nakon 2. svjetskog rata. Formirale su se političke stranke:

 

Komunisti su obukli nacionalna odijela, i kao samozvani reformirani komunisti krenuli godine 1990. u osvajanje glasova birača na višestranačkim izborima, prvim i posljednjim izborima u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj kao federativnog dijela socijalističke Jugoslavije (SFRJ). Kako bi što više komunista sudjelovalo u upravljanju demokratskim sistemom, jugokomunisti ostali su dijelom u takozvanoj reformiranoj komunističkoj partiji (Savez komunista Hrvatske-Stranka demokratskih promjena, SKH-SDP), i infiltrirali su se u nove osnovane ili obnovljene demokratske političke stranke koje su dobrim dijelom i sami osnivali, tako da je neki bivši republički SK podijeljen na nekoliko frakcija Saveza komunista pod imenima nekih novih političkih stranaka, na pr. HDZ, SDP, ASH, HNS itd. Cilj komunista je bio, što više partijskih položaja iz bivšeg SK zamijeniti državnim funkcijama, pošto SK više nije bio vodeći i vladajući čimbenik u državi, niti je CK predstavljao parlament, a Izvršni komitet CK više nije bio vlada.

Prva nekomunistička politička stranka osnovana u Hrvatskoj 1989. bio je Hrvatski socijal-liberalni savez, koja je kasnije promijenila ime u Hrvatska socijal-liberalna stranka (HSLS) koju je prvo vodio bivši partizan i publicist Slavko Goldstein, a potom drniški  zet Dražen Budiša, te jedno vrijeme i hrvatski pjesnik Vlado Gotovac. Druga nekomunistička i demokratska, ujedno i prva antikomunistička politička stranka, obnovljena 1990. godine, bila je Hrvatska stranka prava (HSP) koju je vodio borac za ljudska prava Dobroslav Paraga, zajedno sa studentskim vođom iz 1971. Antom Paradžikom. (Kraj komentara) (U nastavku feljtona o zločinačkoj ulozi «Kontraobavještajne službe JNA» u ratu protiv Republike Hrvatske čitajte o početku «Balvan-revolucije» i o srpskim ekstremističkim provokacijama itd.)