«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

14. listopada 2006.

 

 

LINIĆEVE OFUCANE KOMUNISTIČKE LAŽI PROTIV D. PARAGE NA RADIJU 101!

 

Na telefonski upit anonimnog slušatelja Radija 101 u emisiji «Intervju tjedna» od 14.listopada 2006., «zašto SDP nikada nije podržao Dobroslava Paragu koji se najodlučnije i bez ostatka borio protiv organiziranog kriminala i zbog toga je život izgubilo 30 članova njegova stranke», visoki funkcioner Socijaldemokratske partije, bivši potpredsjednik u Račanovoj koalicijskoj vladi,  bivši riječki gradonačelnik Rijeke i predsjednik nekoliko nadzornih odbora različitih poduzeća u Republici Hrvatskoj SLAVKO LINIĆ je odgovorio netočnom informacijom, rekavši da «nikada nije čuo da se je Paraga borio protiv organiziranog kriminala, a da s njim i njegovom strankom SDP i on nemaju posla, jer je on veličao NDH, ustaštvo i drugo, a da se je Anto Đapić od toga ogradio, pa su s njim mogli u koaliciju».

Predsjednik HSP-HSP 1861. g. D. Paraga javno je i odlučno kao gotovo nijedan političar u RH prozivao nositelje organiziranog kriminala na najvišoj državnoj razini uključujući i bivšeg predsjednika RH F. Tuđmana, članove njegove najuže obitelji, a protiv nekih ministara HDZ-ove i SDP-ove vlade uključujući pokojnog Tuđmana i bivšeg premijera Ivicu Račana,  podnio je niz kaznenih prijava Državnom odvjetništvu RH,  a za ratne zločine i Međunarodnom Haškom sudu.

 

Istina je, da gospodin Dobroslav Paraga nije veličao ustaštvo i totalitarni poredak NDH ili  poglavnika ustaškog pokreta Antu Pavelića, niti kada je bio predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP), od 1990. do 1993. godine, niti nakon njegove nasilne smjene od strane režima predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, od kada je predsjednik Hrvatske stranke prava 1861. (HSP 1861.) jer mu to kao žrtvi jednog prošlog i propalog totalitarnog poretka kao što je bio jugokomunistički, u kojemu je bio politički zatvorenik konc-logora «Goli otok» i logora u Lepoglavi, nije padalo niti mu pada na pamet, jer bi, da je na ikoji način veličao, podupirao ili se zalagao za ustaštvo, kao hrvatski političar proizveo nove nepravde. Ako je g. Paraga, kao što je u razgovoru s Radio Stojedinicom 14. listopada 2006. tvrdio Slavko Linić, veličao ustaški pokret i Antu Pavelića, zašto je onda bivši gradonačelnik Rijeke Slavko Linić 1998. primio navodnog podržavatelja ustaškog pokreta Ante Pavelića, predsjednika Hrvatske stranke prava 1861. Dobroslava Paragu u službeni posjet, koji je iscrpno zabilježio «Novi list» i drugi neki mediji? U laži Slavka Linića ipak su kratke noge, zar ne? Podsjećamo, da je partija Slavka Linića, SDP, bila sve do ove godine u Velikoj Gorici u službenoj koaliciji sa crnokošuljašem Antom Đapićem i njegovom otetom strankom «HSP», i da je Stranka europskih socijalista i Socijalistička internacionala uputila SDP-u ultimativni zahtjev da sa tom strankom  mora odmah raskinuti koaliciju u Velikoj Gorici, zahtjev koji je Račan odmah i ispunio (zbog čega su bili i raspisani novi lokalni izbori u Velikoj Gorici, na kojima je Đapić izgubio), tako da je Linićeva kritika i objeda na račun Dobroslava Parage upućena na krivu adresu !

 

Očito se Đapić nije uspio uvjerljivo ograditi od svojih crnokošuljaških nastupa, od «Sieg Heil» pozdrava desnom uzdignutom rukom i ispada nesnošljivosti prema drugima, čim ga je direktor «Simon Wiesenthal centra» iz Jeruzalema, Ephraim Zuroff prošle godine u emisiji na Hrvatskoj televiziji kod urednika i voditelja Dubravka Merlića optužio (Đapića) da je antisemit, a nije prošlo četiri godine od kada je Europska komisija predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice Ivi Sanaderu izričito zabranila stvaranje koalicijske vlade s otetom Hrvatskom strankom prava i Antom Đapićem, a kao razlog je naveden Đapićev neofašizam, veličanje poglavnika Ante Pavelića (čija se fotografija nalazila u socijalnom stanu grada Zagreba koji je Đapić kao saborski zastupnik besramno godinama koristio, umjesto da je u njemu stanovala jedna socijalno ugrožena hrvatska obitelj itd.) Ostavimo po strani što Slavku Liniću i Ivici Račanu uopće ne smeta što je Anto Đapić krivotvorio svoj magistarski rad, te što je je SDP bio u koaliciji s LAŽNIM MAGISTROM i bespravnim graditeljem i uzurpatorom HSP-a.

 

Dok  Antu Đapića teško optužuje njegov dosije doušnika Kontraobavještajne službe JNA («KOS»), Dobroslav Paraga je, nakon što je na 1. Saboru Hrvatske stranke prava godine 1991. u Zagrebu izabran za predsjednika Hrvatske stranke prava, za «Večernji list» izjavio sljedeće: «...mi nismo branitelji njihovih /ustaških, op.ur./ postupaka i nametnutog nedemokratskog karaktera vlasti. Svakako, nikada nismo poistovjetili akt stvaranja hrvatske države s režimom koji je vladao. Ustaškog pokreta više nema i nije niti potreban, jer ćemo se mi za nezavisnu hrvatsku državu izboriti demokratskim sredstvima. Uz to, mi smo prvi koji će se boriti da se onemogući bilo kakav nedemokratski postupak prema drugim nacionalnim skupinama u Hrvatskoj. Ne bismo dopustili da se ponove pogreške iz prošlosti. Kada je riječ o proglašenju nezavisne države Hrvatske na povijesnom i etničkom prostoru, držimo da takvu odluku treba donijeti na temelju plebiscita naroda koji na tom prostoru sada živi. Vjerujemo da bi se dvije trećine izjasnile za samostalnu hrvatsku državu.» (Večernji list, 25.02.1991.)