«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

25. listopada 2006.

 

 JE LI GRADONAČELNIK ZAGREBA, OBOŽAVATELJ MAO CE TUNGA I MEĐUNARODNI TERORIST?!

 

Navršavaju se dvije godine otkako je pod automobil odbjeglog hrvatskog tajkuna Ivana Radoševića, za kojim je RH raspisala međunarodnu tjeralicu zbog gospodarskog kriminala, podmetnuta bomba koja je zamalo usmrtila njega i njegovu malodobnu kćerku u njemačkom gradu Ludwigshafenu 26. 10.2004. godine. Donosimo dijelove opsežne kaznene prijave, ne da bi presudili o mogućoj odgovornosti zagrebačkog gradonačelnika, već da postavimo upit o efikasnosti Državnog odvjetništva RH i hrvatskog pravosuđa koje upravo na slučaju Glavaš zasluženo potvrđuje svoj sramotni rejting, koji je odavno prerastao granice naše države i postao jedan od glavnih kamena spoticanja na relaciji HrvatskaEU.

 

Mladen Bajić i Državno odvjetništvo do danas nisu obavijestili javnost o poduzetim koracima u vezi ove kaznene prijave kao niti o mogućem provođenju predistražnih radnji protiv zagrebačkog gradonačelnika,  odnedavno dokazanog tajkuna, koji je sa razvedenom suprugom otišao po inspiraciju za obnovljeno prosipanje socijaldemokratskemagleu komunističku Kinu, obišavši  kao katolici Vatikan, mauzolej Mao Ce Tunga i druga dostignuća kulturne revolucije, kako bi je sa novim žarom nastavio provoditi po ulicama grada Zagreba, Gornjem gradu, projektiranjem tunela ispod Sljemena i dodjeljivanjem građevinskih i drugih poslova vrijednih milijarde kuna bez natječaja.

 

Možda Bajić misli da kriminalizirani tajkun Radošević nema vjerodostojnosti podnijeti kaznenu prijavu protiv nedodirljivog gradonačelnika, međutim još je veći kriminal i izigravanje kaznenog zakona ne provjeriti Bandićevo mešetarenje oko javnih natječaja, čudesnu kupnju basnoslovno skupog stana, prijetnje novinarima i faktičnu uzurpaciju vlasti i ovlasti u glavnom gradu Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

IVAN RADOŠEVIĆ

 

Menzel str. 24

D-67061 LUDWIGSHAFEN/Rh

DEUTSCHLAND

 

                                                            URED ZA SUZBIJANJE KORUPCIJE

                                                            I ORGANIZIRANOG KRIMINALITETA

          

                                                            Gajeva 30 a

                                                            10000 ZAGREB

 

Predmet:

 

podnositelji prijave: Ivan Radošević, Menzel. str. 24

                                 D-67061 LUDWIGSHAFEN/Rh

                                 DEUTSCHLAND

                  

 

protiv:   1.) Milana Bandić, gradonačelnika Grada Zagreba,

              2.) Biserke Pavičić, sutkinje Trgovačkog suda u Zagrebu

              3.) Nade Kraljić, sutkinje Trgovačkog suda u Zagrebu

              4.) Nebojše Antolić, odvjetnika iz Zagreba,

              5.) Martina Lukin, odvjetnika iz Zagreba,

              6.) Marka Milković, bivšeg stečajnog upravitelja "Zagrepčanke" d.d.

              7.) Alice Pelicarić, sutkinje Visokog

                   Trgovačkog suda Republike Hrvatske,

              8.) Željka Mikoč, suca Trgovačkog suda u Zagrebu

             9.) Ivice Magić, bivšeg stečajnog upravitelja

                  Tvornice autobusa Zagreb,

            10.) Mirka Puljko, Predsjednika uprave "Krma" d.d., Vinkovci,

            11.) Perice Mitrović, Stečajnog upravitelja "Županjske banke" d.d.,

                    odnosno Predsjednika Nadzornog odbora,

                    "Krma" d.d., Vinkovci

             12.) Vesne Sremac-Šoštar, sutkinje Trgovačkog suda u Zagrebu,

                   te drugih nepoznatih počinitelja,

 

zbog počinjenja kaznenih djela iz čl. 21 Zakona o USKOK-u,

 

i to;

 

·        ·        prvoprijavljenog Milana Bandić zbog počinjenja kaznenih djela u vezi s djelovanjem zločinačke organizacije, a kazneno djelo je počinjeno na području dviju država, u svezi sa odredbom čl. 21 st. 1 toč. 5 Zakona o USKOK-u,

 

odnosno

 

·        ·        prvoprijavljenog do dvanaestoprijavljene zbog počinjenja kaznenih djela iz čl. 21 Zakona o USKOK-u,

 

1.) zloporabe u postupku stečaja iz čl. 283, st. 2 i 3 Kaznenog zakona (NN 110/97,  

      27/98, 50/00, 129/00 i 51/01)- u daljnjem tekstu KZ,

2.) protuzakonitog posredovanja iz čl. 343 KZ,

3.) primanja mita iz čl. 347 KZ,

4.) davanja mita iz čl. 348 KZ, te

5.) udruživanja za počinjenje (gore navedenih) kaznenih djela

 

da bi;

 

prvoprijavljeni MILAN BANDIĆ u namjeri da za korist nepoznate interesne skupine pribavi vrijedno građevinsko zemljište podnositelja prijave Ivana Radoševića, (u široj javnosti poznato kao "zemljište bivše Zagrepčanke"), upisano kao k.č.br. 67/1, zkul. 3861 k.o. Trnje, u naravi 33 zgrade i dvorište u Zagrebu, Heinzelova 68, površine 97.425,00 m2, odnosno u namjeri da prisili podnositelja prijave Ivana Radošević, da odustane od pravne zaštite svojih prava, naručio podmetanje eksplozivne naprave, te podmetanje požara protiv podnositelja prijave, i to na njegovoj privatnoj adresi u Saveznoj Republici Njemačkoj, Menzel. str. 24, D-67061 LUDWIGSHAFEN/Rh, što su po narudžbi Milana Bandić nepoznati počinitelji dana 26.10.2004. g. učinili, pri čemu su ugrozili život podnositelja prijave Ivana Radošević i njegove malodobne kćeri Stefany Radosevic, koja se u času eksplozije nalazila u kući te je podnositelju prijave time nastala znatna materijalna šteta, procijenjena na € 150.000,-.

 

Postupak po tome vodi se od strane nadležnog Državnog Odvjetništva Frankenthal, pod oznakom, CUST Js2806R, Broj akta /Geschäftsnummer/ 5077 Js 036124 / 04, za kaznena djela § 81 e, f, 162 odlomak 1 S. 2 Njemačkog Kaznenog zakona (Razbojnička prinuda i podmetanje vatre (zapaljivanje), i to protiv, između ostalih, i MILANA BANDIĆ kao naručitelja/poticatelja tih kaznenih djela.

 

Da je upravo Milan Bandić naručitelj tog terorističko-mafijaškog čina govore dokazi koji su prezentirani državnom tužiteljstvu u Njemačkoj, i to; izjave svjedoka iz Republike Hrvatske, koji su radi saslušanja pristupili Njemačkom državnom odvjetništvu, te drugi dokazi prikupljeni operativno-kriminalističkom obradom nadležnih tijela Njemačke države. Ti drugi dokazi koje obrađuju nadležna tijela u Njemačkoj ukazuju na povezanost Milana Bandić u organizaciji i pripremi ovog terorističko-mafijaškog čina sa određenim pojedincima iz šireg kriminalnog miljea.

 

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dužan je, povodom ove prijave, izravno se obratiti nadležnim tijelima Države Savezne Republike Njemačke, radi suradnje na razrješavanju ovog slučaja. Povodom toga će, o detaljima veza gradonačelnika Bandića i organiziranog podzemlja, te o detaljima priprema i organizacije navedenog terorističko-mafijaškog napada nadležna tijela biti detaljno izvješćena u okviru međunarodne operativno-kriminalističke i međunarodne kaznenopravne   suradnje sa nadležnim tijelima Njemačke države.

 

Republika Hrvatska dužna je, i to kao suverena država, odnosno kao ravnopravni i odgovorni subjekt međunarodnog prava, onemogućiti da se sa njenog suverenog područja - njenog državnog teritorija organiziraju i naručju terorističko-mafijaški napadi u trećim zemljama, odnosno

 

Republika Hrvatska dužna je onemogućiti da se tijela njene lokalne samouprave i uprave - u konkretnom slučaju Grad Zagreb, koriste - preko Gradonačelnika - kao logistika za naručivanje i organiziranje mafijaško-terorističkih napada u trećim zemljama, te je stoga

 

Republika Hrvatska dužna je - ako ništa drugo ono zbog svojeg međunarodnopravnog položaja i ugleda - uspostaviti suradnju sa nadležnim tijelima u Njemačkoj, kao zemlji na čijem teritoriju je počinjen opisani mafijaško-teroristički napad, te osigurati da se počinitelji osude po zakonu.

 

 

 

 

 

prvoprijavljeni MILAN BANDIĆ, u namjeri da za korist nepoznate interesne skupine pribavi vrijedno građevinsko zemljište podnositelja prijave Ivana Radoševića, (u široj javnosti poznato kao "zemljište bivše Zagrepčanke"), upisano kao k.č.br. 67/1, zkul. 3861 k.o. Trnje, u naravi 33 zgrade i dvorište u Zagrebu, Heinzelova 68, površine 97.425,00 m2, znajući da se time krši zakon i nanosi materijalna šteta podnositelju prijave Ivanu Radoševiću, kao vanknjižnom vlasniku zemljišta, odnosno izlučnom vjerovniku u stečajnom postupku nad "Zagrepčankom" d.d. u stečaju", ali isto tako i svim drugim vjerovnicima "Zagrepčanke" d.d. u stečaju", i to u enormnom iznosu, te što je prvoprijavljeni zajedno sa drugoprijavljenom do šestoprijavljenim, te drugim nepoznatim počiniteljima, zajedničkim postupanjem, po prethodnom dogovoru, počinili dolje opisana kaznena djela u okviru stečajnog postupka nad "Zagrepčankom" d.d. u stečaju", čime su teško oštetili podnositelja prijave Ivana Radoševića kao izlučnog vjerovnika - vlasnika navedenog zemljišta, te sve druge vjerovnike.

 

Na opisani način su prijavljeni počinili kaznena djela iz čl. 21 Zakona o USKOK-u,

 

i to;

 

·        ·        prvoprijavljeni Milan Bandić zbog počinjenja kaznenih djela u vezi s djelovanjem zločinačke organizacije, a kazneno djelo je počinjeno na području dviju država, u svezi sa odredbom čl. 21 st. 1 toč. 5 Zakona o USKOK-u,

 

odnosno

 

·        ·        prvoprijavljeni do dvanaestoprijavljena zbog počinjenja kaznenih djela iz čl. 21 Zakona o USKOK-u,

 

1.) zlouporabe u postupku stečaja iz čl. 283, st. 2 i 3 Kaznenog zakona (NN 110/97,  

      27/98, 50/00, 129/00 i 51/01)- u daljnjem tekstu KZ,

2.) protuzakonitog posredovanja iz čl. 343 KZ,

3.) primanja mita iz čl. 347 KZ,

4.) davanja mita iz čl. 348 KZ, te

5.) udruživanja za počinjenje (gore navedenih) kaznenih djela

 

pa podnositelj prijave predlaže protiv istih pokrenuti kazneni postupak, te ih kazniti po Zakonu.

............

 

 

Iz cjelokupnog opisa počinjenih kaznenih djela razvidno je da su prijavljeni, djelujući kao zločinačka organizacija u smislu odredbe čl. 89 st. 23 Kaznenog zakona Republike Hrvatske, odnosno u smislu odredbe § 129 StGB Njemačke, tj. Njemačkog kaznenog zakona,

·        ·        uspostavili svoju zločinačku organizaciju kao paralelnu strukturu vlasti, sudovanja i upravljanja, koja paralelna struktura je djelovala u okviru legalnih institucija izvršne i pravosudne vlasti u Republike Hrvatske, te su tu paralelnu strukturu , - zbog njene organiziranosti i infiltriranosti u legalna administrativna i pravosudna tijela, - postavili u dominantan položaj, tako da je upravo ta paralelna struktura donosila odluke, i to svaki puta "u ime Republike Hrvatske", odnosno "u ime Grada Zagreba".

 

..........

 

 

Očito je da ovaj slučaj nije u isključivoj nadležnosti Republike Hrvatske, već će biti predmetom i međunarodnih odnosa i međunarodne istrage.

 

Očito je da međunarodnopravni element postoji zato što je;

a)    a)    na gore opisani način izvršen terorističko-mafijaški napad na Ivana Radošević i njegovo malodobno dijete, i to na teritoriju treće zemlje - Savezne Republike Njemačke,

b)    b)    na gore opisani način prekršen međunarodni ugovor, te je konfiscirana imovina stranom ulagaču, pa se zbog štete počinjene time vodi međunarodni spor pred Arbitražnim sudištem pri Svjetskoj Banci u Washingtonu, (ICSID),

c)    c)    na gore opisani način omogućilo pranje novca interesnoj kliki koja se skriva iza Milana Bandić, čime se krše međunarodne obveze Republike Hrvatske u svezi suzbijanja međunarodnog kriminala.

 

U Ludwigshafenu na Rajni, 12. prosinca 2005.

 

 

                                                                    Ivan Radošević, v.r.