«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

06. studenoga 2006.

 

KOME SE RASPRODAJU STRATEŠKA HRVATSKA PODUZEĆA!

 

 

Mjesec dana nakon objavljene vijesti o spajanju prehrambenih megalanaca hrvatskog Konzuma i srbijanske Delte, redakcija “Hrvatskog prava” zaprimila je dramatičan apel zaposlenika Konzuma koji nam se obraćaju u ime deset tisuća robova koji rade danonoćno za njihovog vlasnika Ivicu Todorića. U kakvim uvjetima rade i kakva se je prijetnja nadvila nad radnike Konzuma pročitajte u slijedeća dva priloga. Hrvatsko radništvo očigledno je odavno dovedeno na rub ponora i opstanka, te će morati krenuti drugim putevima a ne zamjenjivati svake četiri godine Račana za Sanadera ili Sanadera za Čačića.

 

 

“Počelo spajanje Konzuma i Delte

 

Regionalni trgovački megalanac više nije samo stvar planova dvojice poduzetnika, Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, i Miroslava Miškovića, vlasnika Delte iz Beograda.

Todorić, naime, tvrdi da je u Agrokoru u tijeku izbor savjetnika koji će procijeniti vrijednost Konzuma i predložiti modele spajanja. Najvjerojatnije će to biti švicarska investicijska banka UBS. Mišković je također izabrao svoga savjetnika, Citybank.

Spajanje Konzuma i trgovačkog segmenta Delte u multinacionalni regionalni trgovački lanac složen je projekt koji će potrajati najmanje godinu dana. Ovisno o procjeni visine kapitala dviju kompanija, odredit će se i vlasnička struktura u kojoj bi u ovom trenutku više imao Konzum. Naime, Konzum će ovu godinu, prema pokazateljima za prvih pola godine, završiti s oko 11 milijardi kuna i ima veći prihod od Delte.

Procjenjuje se da će dvije kompanije, koje imaju snažan godišnji rast, u trenutku spajanja imati prihod od najmanje četiri milijarde eura. Ambicija nove kompanije veća je od regionalnih, a njezin interes prostirao bi se dalje prema istoku.

Agrokor i Delta združuju dakle samo trgovački biznis koji je okosnica za prodaju prehrambenih proizvoda jedne i druge kompanije. Agrokor je razvio snažnu uljarsku industriju u Hrvatskoj i Srbiji; tu je Jamnica te široka paleta proizvoda Belja i PIK-a Vrbovec. Mišković također ima razvijen prehrambeni biznis u Srbiji, a nakon što je prodao Komercijalnu banku talijanskoj grupaciji Intesi opet je zaplovio u financijske vode s osiguranjem Generalli. Prvi u Srbiji zajedno su osnovali dobrovoljni mirovinski fond.

 

 

APEL ZAPOSLENIH RADNIKA TODORIĆEVOG “KONZUMA”

Gospodo,

 

Molim vas pomozite! Pomozite preko 10  tisuća robova koji rade u firmi gazde Todorića. Radimo u Konzumu. Ne plaćaju nam rad nedjeljom a sa Kneževićkom koja se vozi u autu koji joj je on kupio, talambasaju o zabrani rada nedjeljom.

 

Sada se udružuje s Deltom! G. Drago Munjiza koji se tome usudio usprotiviti je dobio otkaz kao i neki drugi koji su to pokušali spriječiti. Moja supruga je medju njima! Radi se o firmi Slobodana Milosevića!!!!! Milošević je vlasnik Delte!

 

To se jasno vidi iz ovog članka! Gospodo molim vas. Kao hrvatski branitelj vas molim ne dozvolite da nas kupi naš glavni neprijatelj Milošević! Da mi je netko rekao da je ovo u našoj Hrvatskoj moguće, za koju smo krvarili, ne bi mu vjerovao!!!!

 

Ako se to dogodi, svi će branitelji završiti u Haagu a Milošević će nakon smrti ostvariti svoj san da vlada našom Hrvatskom!

 

Todorić je vec kupio većinu medija u Hrvatskoj i nitko se ovo ne usudi objaviti! Molim Vas, vi ste mi jedina nada.

 

Ako nas kupi Delta ostat ćemo bez posla i Srbijanci će raditi u Hrvatskoj, jer je poznato da su tamo plaće manje nego naše.

 

Gospodo!! Ove su članke pisali ljudi koje su zbog toga prebijali i pucali na njih! Pa zar su Srbi bolji od nas? Zar nitko u Hrvatskoj nema hrabrosti to objaviti? Todorić je sve kupio! I premijer mu na tome čestita! Crkvu je već odavno kupio. Oni su jeftini. Za Savku i SDPovce svi znaju.

 

Maja Brinar mu je bila ljubavnica a onda je otišla za zamjenicu ministra. Dugo je Zagrebom kružila videokazeta sa kamere osiguranja seksa izmedju nje i G. G., tada potpredsjednika Vlade sa jednog diplomatskog prijema. Trebalo je dobiti državna jamstva za reprogramiranje dugova.

 

 Damir Kuštrak došao je iz Agrokora na mjesto zamjenika ministra financija i to je rješeno. Maja Brinar koja je u Agrokoru bila poznata kao "Kuštrava Maja" je ostala trudna sa Ivicom R. (skoro ga je žena ostavila), a onda joj je Davor Štern našao bogataša i otišla je živjeti  u Izrael da je udalje iz Hrvatske. Kad su Mate Crkvenac i Davor Štern bili ministri, djeca su im naravno bila zaposlena u Agrokoru. Kažem zaposlena, jer radili nisu naravno ništa. Sada je tako sa ministrom Šukerom. Mladen Benko je sa mjesta šefa osiguranja u Agrokoru otišao za Ravnatelja policije ali i dalje ima savjetnički honorar kod nas.

 

Todorić se predstavlja kao zaštitnik hrvatskog radništva i poljoprivrede a radnici mu godinama ne mogu imati godišnji a prekovremene ne plaća. Uvijek radimo praznicima a nijedan strani lanac ne, a navodno oni izrabljuju svoje radnike. Štiti navodno domaću proizvodnju a Agrokor je najveći pojedinačni uvoznik hrane u Hrvatsku! To se vidi iz podataka carine, ali je javna tajna.

 

Kupio je firmu i nas kao roblje kroz privatizaciju za jeftine pare. Pokrao je Hrvatsku dok smo mi bili na prvoj crti bojišnice a sad nas izručuje Srbima. I nitko ne reagira! Pa to je izvan pameti! Da je bar netko postavio samo jedno pitanje. Da je objavljen makar jedan članak. Da je barem netko prenio nešto od ovoga što tu piše!

 

Sve se to može zaboraviti ali to da nas proda Miloševićevom kapitalu NIKADA!!!!

 

Molim vas pomozite!

 

POMOZITE!!!!! Ili propadnimo svi zajedno!! Kupiće nas Miloševićevi Srbi!