«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

8. studenog 2006.

 

EUROPSKA KOMISIJA SANADEROVOJ VLADI NE VJERUJE!

 

U godišnjem izvješću Europske komisije ili vlade Europske Unije o stanju napretka Republike Hrvatske u svezi (ne)ispunjavanja reformskih uvjeta Europske Unije za punopravno članstvo RH u EU,  Banski dvori  premijera Sanadera doživjeli su slom, kako prema hrvatskome biračkome tijelu, kojemu je Račanov nasljednik obećao ulazak Republike Hrvatske u članstvo Europske Unije 2007. godine, tako i prema europskoj vladi kojoj je tri posljednje godine prodavao obećanja o provođenju demokratskih reformi u našoj zemlji, tako da i Sanaderovo obećanje o ulasku RH u EU 2009. godine i sudjelovanje RH na izborima za Europski parlament postaje i te kako upitno. Stoga je Europska komisija na neprovedena obećanja  premijera Sanadera i vladajuće stranke HDZ udijelila premijeru i vladajućoj stranci crveni karton, a da trula jabuka ne pada daleko od stabla, i u titoistički predsjednički ured na Pantovčaku je stigla depeša, ali ne kako su Mesić i “Buda” Lončar očekivali od “vrhovnog komandanta maršala Tita”, nego od Europske komisije iz Bruxellesa.

 

Sadržaj depeše: crveni karton s porukom “No passaran drugovi!” Predsjednik Mesić, po ustavu sukreator vanjske politike, svojim je vicevima i izletima u zemlje komunističke diktature i druženjem sa proskribiranim bjeloruskim diktatorom Lukašenkom na Kubi ove godine, zaradio pljusku kakvu ne pamti od vremena kada ga je Franjo Tuđman nogirao iz Sabora, iz partije i iz državnog stana u Masarykovoj ulici u Zagrebu.

 

Gospodine premijeru,što je sa korupcijom zvanom Đapić ?

 

Najveća zamjerka Europske komisije Sanaderu i Mesiću je sporo i neučinkovito provođenje reforme u pravosuđu, neučinkovita, skupa i nestručna javna uprava, i velika, galopirajuća korupcija koja proizlazi iz nereformiranog pravosuđa i birokratske ex-komunističke javne uprave. U godišnjem izvješću europske vlade, objavljenom u utorak 8. studenog 2006. godine, naglašava se da Sanaderova i Mesićeva borba protiv korupcije nije zahvatila visokopozicionirane “kadrove” u vrhu vladajuće stranke, u vrhu njezine satelitske Đapićeve stranke, i u vrhu saborskih oporbenih stranaka na čelu s Račanovom partijom SDP, kao ni visoke državne i lokalne dužnosnike, niti je borba protiv korupcije zahvatila lažne veličine u bivšem hrvatskom gospodarstvu.

 

Uvezana trojka: Račan, Mesić i Sanader

 

Račanova partija SDP i koalicijska vlast je u svome prošlome mandatu, zajedno sa Predsjednikom Mesićem propustila iz inozemstva s tajnih bankovnih računa, koji su Banskim dvorima i titoističkom predsjedničkom uredu bili poznati najkasnije 2002. godine, u državni proračun RH vratiti 2 milijarde opljačkanih američkih dolara, koje su ratni profiteri s dozvolom vladajuće Tuđmanove partije HDZ ukrali od hrvatskog naroda, novac iseljeništva koji je bio namijenjen za kupnju oružja za obranu RH od velikosrpske agresije. Račan izmišlja toplu vodu kada tvrdi da treba donijeti Zakon o ratnom profiterstvu, jer, da je trebalo, mogla ga je donijeti njegova koalicijska vlada zajedno s Mesićem, ali takav zakon nije potreban jer već postoje zakoni i kazneni zakon koji ratno profiterstvo može sankcionirati, samo treba “politička volja”, dakle, pojam “politička volja” koji u svome izvješću za stanje u Hrvatskoj navodi i Europska komisija. Kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti može strpati pola predstavnika  vladajuće stranke HDZ i saborske opozicijske stranke SDP u pritvor, i u konačnici za dugo godina iza rešetaka. Zatvori u Republici Hrvatskoj već su sada puni, i osuđenici čekaju na izvršenje kazne – na slobodi, ali i to je strategija vladajućih, jer kada bi gradili nove zatvore, svjesni su da bi se oni u njima našli. Mesićeva i Sanaderova navodna borba protiv korupcije osuđena je unaprijed na propast jer vlast nema zatvorskih kapaciteta za pritvaranje svih onih osumnjićenih kriminalaca koji trebaju biti uhićeni. Iako smo Sanadera prije nepuna dva mjeseca na stranicama “Hrvatskog prava” upozorili da uhiti osumnjičene kriminalce, Sanader se zadovoljio pritvaranjem Đapićeva tajkuna Vlade Zeca – a gdje se je izgubio Đapić?!

 

Jedini pohvalni potez koji je Sanader do sada učinio je, da je Đapića i otetu HSP kao potencijalnog koalicijskog partnera Hrvatske demokratske zajednice nakon sljedećih parlamentarnih izbora već sada otpilio, svjestan da mu Đapićevi crnokošuljaši predstavljaju omču oko vrata, i svjestan da njegov pokušaj da rehabilitira Đapića u Europskoj pučkoj stranci, u Bruxellesu, nije uspio. Jer da to nije napravio, mogao bi  HDZ izletjeti iz pridruženog članstva Europske pučke stranke. Koje li ironije, Sanader je uspio u pridruženo članstvo EPP-ED progurati Koštuničine lažne demokrate i koalicionaše s Miloševićevim socijalistima, ali ne i Đapićeve lažne pravaše i lažnog magistra. Savjeti izlizanog i kompromitiranog bivšeg ministra vanjskih poslova Mate Granića, koje je posljednjih godinu šaptao Đapiću na uho, pokazali su se kao čorci, što je sreća za Hrvatsku. Ironija sudbine je, da Đapić, koji je gore nego Juda izdao Dobroslava Paragu i služio zatirateljima pravaštva, komunistima Franji Tuđmanu i Ivici Račanu, sam se polio tonama katrana antisemitizma i neofašizma koje nikakvim sredstvima ovoga svijeta ne može do kraja života sa sebe oprati. Ostat će trajno obilježen i kao lažni magistar, a to u svijetu ne prolazi! Već danas će od Đapića okretati glave svi oni (oportunisti kao i Đapić), koji su se s njim do jučer rukovali i srdačno družili. Jedini koalicijski partner Đapiću ostaje Račanov SDP.

 

Đapićev potajni put u Washington u oragnizaciji Ilije Letice pokazao se kao čorak

 

Sanader i Đapić su u utorak, 7. studenog 2006. godine, kada je najavljeno negativno izvješće Europske komisije o stanju reformi u Republici Hrvatskoj, doživjeli dvostruki crni utorak: izvješće Europske komisije sadrži crveni karton, a Sanaderov prijatelj Bush  doživio je poraz na izborima za američki Kongres. Đapićev put u ured senatora Frista, preko plave kuverte, gdje je nudio potpisivanje spornog američkog članka 98. o neizručivanju eventualno osumnjičenih američkh vojnika za ratni zločin Stalnom međunarodnom sudu za ratne zločine u Rimu, bio je uzaludan, jer senator Frist danas odlazi u mirovinu(već je prije Đapićevog polutajnog posjeta njegovom uredu podnio ostavku zbog korupcijske afere), a bivši činovnik State Departmenta Radamaker, koji je primio kompromitiranog Đapića, ostaje bez poslodavca. Tako je to kada se politikom bave neznalice, izdajice, lopovi, krivotvoritelji i graditelji Potemkinovih sela kao što je Đapić!