«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

                                                            21. studenoga 2006.

 

 

POVODOM SVJETSKOG DANA TELEVIZIJE- HTV KAO MIRNODOPSKI ZLOČINAC!

 

 

 

 

 

 

U Republici Hrvatskoj sustavno se nad istinskim oporbenim stavovima i prijedlozima provodi čudovišna medijska cenzura sa svim štetnim a ponekad i katastrofičnim posljedicama za hrvatsko društvo, razvoj demokracije i položaj Hrvatske kao države u svijetu.

 

Premda cenzuru zabranjuje Ustav RH koji  jamči slobodu mišljenja i izražavanja, odnosno primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice, Hrvatska stranka prava 1861. kao nastavljač izvorne Hrvatske stranke prava zabranjene de facto od Tuđmanovog režima 1993. godine, izvrgnuta je sve vrijeme najžešćem obliku cenzure kakvog se ne bi postidjeli niti najgori nedemokratski režimi proteklih pedeset i  više godina. Sanaderova vlada se voli pozivati na takozvane euroatlantske integracije,  na provođenje  programa pridruživanja Hrvatske u EU, no pritom najgrublje gazi Europsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, jer provodi čeličnu cenzuru protiv svojih najdosljednijih  najuvjerljivijih opozicionara.

 

Tko bi mogao nabrojati što je sve HSP- HSP 1861. učinila na planu demokracije i obrane RH i BIH, razotkrivanja zavjere u Karađorđevu, Tuđmanove pljačkaške kampanje i odgovornosti za ratne zločine, iznesenog kapitala iz Hrvatske, izbornih prijevara, uključujući i izbornu prijevaru prigodom izbora Tuđmana za predsjednika RH 1997. godine i prijevaru prigodom izbora premijera Sanadera na čelo HDZ-a.

 

HSP-HSP 1861. podnijela je 40 kaznenih prijava protiv najodgovornijih za kriminal u RH i  BIH s hrvatske strane počevši od pokojnog Mate Bobana, protiv počinitelja ubojstava i ratnih zločina, izdavanja lažnih državljanstava i putovnica, krivotvorenja Tuđmanovog potpisa na ukazu o proglašenju izbornih zakona kada se je već nalazio u komi, obavještavanja američkog Kongresa o nedemokratskim postupcima HDZ-ove i SDP-ove garaniture na vlasti, zahtjeva za rehabilitacijom nasilno smijenjenih sudaca Vrhovnog suda Hrvatske. Ta stranka je prva razotkrila i kazneno prijavila još jedan Đapićev falsifikat- lažni magisterij,  prijavila Račanovu veliku miljenicu da je grubo pogazila kodeks odvjetničke etike zastupajući stranku i protustranku u istom postupku, slično kao i Račanov advocatus diaboli Marko Marinović. Ta stranka je prva objavila optužnicu Vukovara autora Siniše Glavaševića, oporuku ubijenog Milana Levara a BRANIMIRU GLAVAŠU NA TISKOVNOJ KONFERENCIJI U OSIJEKU 2000. GODINE PORUČILA”DANAS SI ŽUPAN A SUTRA ĆEŠ BITI ROBIJAŠ OVE ZEMLJE” i tako dalje.  No, sve je to uglavnom prošlo mimo pažnje hrvatske javnosti jer se je opaki klan ortodoksnog šibenskog komuniste iz “Vjesnika” Mirka Galića na čelu HTV-a drznuo upotrijebiti najžešće medijske škare da bi se eliminiralo pravašku a promoviralo jugo udbašku opciju u suvremenom hrvatskom društvu i politici.

 

Nažalost, ta udbaško cinkerska mreža razapeta nad Hrvatskom ne uništava samo HSP-HSP1861. već vuče u nestanak hrvatsku državu i naciju. Iduće vrijeme će pokazati neće li biti prekasno za upozorenja ovakve vrste radi preokreta, za kojega ovom naraštaju, kao da nedostaje hrabrosti i odlučnosti.

 

Zombijevska HTV Mirka Galića sustavno vrši ulogu grobara hrvatske demokracije i ponaša se u miru kao agresor u ratu, naprosto, HTV MIRKA GALIĆA JE SUHA GILJOTINA ZA ISTINU  ILI MRINODOPSKI ZLOČINAC!

 

 

17 godina  medijske cenzure u Republici Hrvatskoj i cenzure nad hrvatskim političarem Dobroslavom Paragom od strane Radija 101!

 

 

 

Otkad više nego dva desetljeća postoji zagrebački Radio 101 (“Stojedinica”), nikada, ili gotovo nikada u  eter kao  gost nije pozvan hrvatski političar Dobroslav Paraga. Jedan od rijetkih nastupa na Stojedinici  gospodin Paraga je imao  1996. godine kada je na vlastitu inicijativu otišao u sjedište Stojedinice u Teslinu ulicu u Zagrebu, nakon što je objavljena loša vijest da je Tuđmanov režim nepošteno oteo državnu koncesiju za emitiranje  oporbenog Radija 101, i tada je D. Paraga 20. studenog 1996. dao punu podršku nezavisnosti Radija 101, pozvavši hrvatsko građanstvo i Zagrepčane na masovne prosvjede protiv diktatora, koji su održani dan poslije.

 

Iza Dobroslava Parage je u sjedište Stojedinice došao tadašnji veleposlanik SAD u RH, gospodin Peter Galbraith, također na vlastitu inicijativu, i također je dao moralnu podršku nezavisnosti i opstanku Stojedinice. Nakon toga javile su se tijekom sljedeća 24 sata tisuće i tisuće hrvatskih građana u eter Stojedinice, prosvjedujući protiv nepoštene odluke državnog povjerenstva za radio-koncesije. Iako su novinari Stojedinice tada danonoćno čitali na stotine telefax-poruka podrške, pismenu podršku Hrvatske stranke prava 1861. nikada nisu željeli pročitati. U Samoborskom listu je ogranak Hrvatske stranke prava 1861. dao  objaviti specijalni kritički članak o nepravednoj otimačini Stojedinice, otimačini koju je predvodio tadašnji samoborski gradonačelnik i hadezeovac Ivica Bedeničić kao član državnog povjerenstva za koncesije. Kada je spiker na Stojedinici, u nedjelju, 19. studenog 2006. govorio o povijesti pokušaja otimačine Stojedinice iz 1996. godine, spomenuo je spontani dolazak Petara Galbraitha na Stojedinicu, u znak njegove podrške Stojedinici, i spiker je spomenuo cijeli niz drugih javnih osoba koje su tada pružile moralnu potporu Stojedinici, ali potporu Dobroslava Parage i Hrvatske stranke prava 1861. je cenzurirao (prešutio), iako se Paraga s Galbraithom tada sreo na hodniku zgrade u kojoj se nalaze prostorije Radija 101. Na maloprije opisani način  vodstvo Stojedinice ponaša se svake godine prilikom proslave obljetnice spasa Stojedinice. To govori o mizeriji današnjeg vodstva Radija 101 na čelu sa Zrinkom Vrabec-Mojzeš.

 

U pokušaju demontaže Stojedinice, odnoso ukidanju navedene zagrebačke radio-postaje sudjelovao je 1996. godine Franjo Tuđman, po zapovjednoj odgovornosti, te Ivić Pašalić, predsjednikov savjetnik za unutarnju politiku, i drugi hadezeovci poput tadašnjeg katastrofalnog samoborskog gradonačelnika Ivice Bedeničića,  Vesne Škare Ožbolt i drugih likova tadašnjeg sustava tuđmanizma ili kriptokomunizma (Franjo Tuđman je otišao, ali kriptokomunizam je u Republici Hrvatskoj ostao). Bivša tajnica posljednjeg komunističkog predsjednika titoističke Socijalističke Republike Hrvatske, Ive Latina,  Vesna Škare Ožbolt, predstojnica ureda predsjednika Republike Franje Tuđmana, u međuvremenu se demokratizirala i napustila nacionalkomunističku Tuđmanovu politiku, za razliku od Hrvatske demokratske zajednice pod vodstvom aktualnog instant premijera Ive Sanadera i njegovog satelita Ante Đapića i bivšeg komunističkog ideologa i titoiste Ivice Račana.

 

Današnji šef i suvlasnik kontroverzne tvrtke Europapress holding i novinskih izdanja “Jutarnji list”, “Globus”, Glorija” i nekih drugih tiskovina, u većinskom vlasništvu njemačkog medijskog koncerna “Westallgemeine Zeitung” (WAZ), i bivša zvijezda socijalističkog novinarstva pod učenjem boljševika Stipe Šuvara,  PAVIĆ NINOSLAV bio je 1996. godine “povjerenik” Franje Tuđmana za discipliniranje tada oporbene radio-stanice 101, i povodom Tuđmanove akcije  protiv Stojedinice osnovao je posebno poduzeće pod nazivom “Radio Globus d.o.o.” koje je 20. studenog 1996. dobilo koncesiju za emitiranje radio-programa na frekvenciji Radija 101, a Radio 101 trebao je time biti ukinut.

 

Dana 21. studenog 1996. je na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića došlo u večernjim satima do masovnih demonstracija građanstva, što je izravno dovelo do spasa i opstanka Radija 101, s obzirom da je Predsjednik Tuđman zbog pritiska javnosti morao odstupiti od ove diktatorske akcije. Ninoslav Pavić je iz straha  odustao od radio-koncesije (karakteristika svih komunista je, da kada se narod pobuni, “useru” se u gaće od straha).

 

Što je Republika Hrvatska od 21. studenog 1996. do 21. studenog 2006. dobila opstankom Radija 101?

 

Građani Republike Hrvatske i slušatelji Radija 101 dobili su opstankom i spasom Radija 101 još jedan medij koji se pridružio državnoj medijskoj protuustavnoj cenzuri u Republici Hrvatskoj. Radio 101 davno je prestao biti oporbeni radio i postao je režimski radio, provodeći i dalje cenzorsku diktaturu nad hrvatskim političarem Dobroslavom Paragom.

 

Čak i kada dragi gosti Stojedinice, poput Slavka Linića, (bivšeg riječkog gradonačelnika i jednog od čelnika Socijaldemokratske partije Ivice Račana koji je ove godine potvrdio svoj stav da je krvnik maršal Tito za njega „najveći državnik“, u eter Stojedinice), izgovore najveće laži i klevete o Dobroslavu Paragi, kao 14. listopada 2006., kada je Linić ustvrdio da «nikada nije čuo da se je Paraga borio protiv organiziranog kriminala, a da s njim i njegovom strankom SDP i on nemaju posla, jer je on veličao NDH, ustaštvo i drugo, a da se je Anto Đapić od toga ogradio, pa su s njim mogli u koaliciju», vodstvo Radija 101 odbija objaviti demanti Dobroslava Parage, koji na demanti ima zakonsko pravo. (Usput rečeno, u laži su kratke noge, jer se Slavko Linić sa Dobroslavom Paragom sastao u uredu riječkog gradonačelnika 1998. godine, a danas se on i njegova partija druže s lažnim magistrom i crnokošuljašem Antom Đapićem koji je upravo u Linićevu gradu svojedobno organizirao crnokošuljaški marš i izjavio da će protjerati Linića iz Rijeke, ukoliko HSP dođe na vlast.)

 

To ne čudi, s obzirom da su poletni novinari sa Stojedinice, davno, davno francuskim medijima, na primjer uglednom svjetskom dnevniku pariškom Le Monde-u 1987. godine poručili „da Dobroslav Paraga nije njihov vršnjak“, a vezano za pitanje o tadašnjem nedužno osuđenom političkom uzniku iz konc-logora „Goli otok“ Dobroslavu Paragi, proganjanom od jugokomunističkog režima. Tada su se Zrinka Vrabec-Mojzeš i društvo ogradili od branitelja ljudskih prava i žrtve komunizma Dobroslava Parage. Progon Dobroslava Parage se nastavio u nacional-komunističkom režimu tuđmanizma, kao i medijska cenzura, a Radio 101 danas je jedan je od stupova protuustavne cenzure koja je okovala hrvatski narod i hrvatsku državu, te se Stojedinica u cenzuri pridružila svome potencijalnom „krvniku“ Ninoslavu Paviću, unatoč svim javnim deklaracijama i izjavama čelnika Stojedinice da se bore za medijske slobode. No, ako laže koza, ne laže rog! Zrinka Vrabec-Mojzeš je za slobodu medija samo selektivno, naime, onda kada to odgovara njezinom ideološkom svjetonazoru.

 

Izvješće renomirane međunarodne udruge koja se brine o slobodi medija u svijetu, Reporteri bez granica, svrstala je Republiku Hrvatsku ove godine na vrlo nisko 53. mjesto po slobodama medija od 168 država svijeta (posljednja zemlja po slobodi medija je Mesićeva Kuba), slično kao što je i međunarodna udruga za promicanje demokracije Freedom House svrstala Republiku Hrvatsku među zemlje u kojoj je sloboda medija polovična, i to u eri drugog titoističkog predsjednika Republike Stjepana Mesića, favorita Radija 101 i demagoga koji govori o „nužnosti da svijetlo zamijeni tamu“, a sve radi da tama zamijeni svjetlo. Titoistički duh je na Radio 101 sa sobom donjela frontman Radija 101 Vrabec-Mojzeš, čiji je otac bio partijski sekretar komunističke ćelije u bivšem „samoupravnom“ zagrebačkom poduzeću „RIZ“. I dok je Stojedinica u vrijeme Tuđmanova udara na Stojedinicu bila u vlasništvu Skupštine grada Zagreba, od tada do danas je javno dobro Stojedinica prešlo u stopostotno vlasništvo Vrabec-Mojzeš & co, tako da je privatizacijski sindrom Tuđmanove pljačkaške privatizacije pogodio i Radio 101. Zato na 10. obljetnicu spasa opstanka Radija 101 obećajemo „drugarici“ Vrabec-Mojzeš da ćemo njezinim političko-ideološkim favoritima Ivici Račanu, Vesni Pusić i Ivi Sanaderu i njihovim satelitima, kao Đapiću, pomoći da što prije siđu s vlasti, pa će i sloboda medija na Radiju 101 biti stvarna, a ne lakirana! U vezi toga vam poručujemo: We are never surrender!