«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

22.11.2006.

 

SLOM NEDEMOKRATSKE

HDZ PARTIJE I ĐAPIĆEVE HAJDUČIJE!

 

Zaštita pravne države, ustava i zakona razlikuje demokratsku vlast od nedemokratskog režima. Građani Republike Hrvatske od osnivanja hrvatske države 1990. godine nisu doživjeli provođenje principa i ustavnu zaštitu pravne države.

 

Sve što su pravaši Hrvatske stranke prava na čelu sa Dobroslavom Paragom doživjeli od režima Franje Tuđmana i nedemokratske Hrvatske demokratske zajednice i njihovih nasljednika od 1990. do danas bili su nedemokratski postupci i nasilje, pod pozivanjem na pravnu državu, a istovremenim nepoštivanjem ustava Republike Hrvatske. Optužujući Dobroslava Paragu 1991. za rušenje ustavnog poretka Republike Hrvatske, Franjo Tuđman je de facto rušio ustavni poredak Republike Hrvatske. To je uzrok zašto i danas još nije profunkcionirala hrvatska pravna država, za koju su se borili i za koju se bore pravaši na čelu sa Dobroslavom Paragom. Nakon Tuđmana njegovi nasljednici Ivica Račan, Stjepan Mesić i Ivo Sanader ponašali su se identično kao Franjo Tuđman kada je u pitanju pravna država, a to je vrlo lako dokazati na primjeru otete Hrvatske stranke prava. Kako su bivši komunisti, pod imenom lažnih državotvoraca, i lažnih socialdemokrata, prema pravašima Dobroslava Parage primjenjivali protuustavno nasilje, tako su pravno nasilje počeli primjenjivati prema svim građanima Republike Hrvatske. Na taj način većina građana Republike Hrvatske nije od vlasti RH, od Sabora, od vlade i od sudbene vlasti doživjela pravdu, nego suprotno, zavladala je nepravda.

 

Nepravda treba ispariti reformom pravosuđa! Principi pravne države Europske Unije i njene vlade, Europske komisije, dovela je nasilnike u Republici Hrvatskoj u položaj da su prisiljeni zaštititi pravnu državu, kojega li paradoksa! Nakon crvenog kartona koji je Europska komisija u svojemu godišnjem izvješću o napretku reformi Republike Hrvatske udijelila Sanaderovu lošem vladinom timu, građani Republike Hrvatske u sljedećem vremenskom razdoblju mogu se opravdano nadati da će biti više pravde, ali samo zato što su vlastodršci, koje su građani sebi na izborima izabrali, pod nadzorom demokratskog svijeta Europske Unije naprosto prisiljeni provoditi reforme, no, i to će biti samo do određene granice nakon koje dolaze drugi, oni koji mogu, znaju i hoće! Demokratska alternativa lošim vlastima i lošoj parlamentarnoj opoziciji zove se Hrvatska stranka prava 1861. koja je bila i čak je još uvijek pod čeličnom medijskom cenzurom i represijom režima, što znači da biračko tijelo na parlamentarnim i predsjedničkim izborima uopće i nije imalo vidljivu alternativu, što će se  ili iz temelja promijeniti, ili kada to ne bi bio slučaj, alternativa pravnoj državi je potonuće Republike Hrvatske u kaosu korupcije i lopovluka, što na kraju rezultira raspadom sustava i društva.

 

Današnje vlasti i saborska opozicija međusobno su umreženi i umočeni u korupciji, jedna lopovska ruka drugu miluje, i svi su korumpirani. U aktualnoj situaciji Sanaderova vlast, sateliti te vlasti (lažni magistar, neovisni, seljaci, socijal-liberali i poneki drugi), i saborska opozicija, nisu u stanju, čak ni pod pritiskom, ispuniti  demokratske uvjete koje Europska Unija postavlja pred Banske dvore i titoistički Ured predsjednika Republike Hrvatske.

 

Kako je HDZ devedesetih godina, a poslije SDP, pa opet HDZ, atakirao ustav Republike Hrvatske i uništio proklamiranu pravnu državu?

 

Politički montirani sudski procesi i neutemeljene i lažne kaznene prijave protiv predsjednika Hrvatske stranke prava Dobroslava Parage devedesetih godina 20. stoljeća, politička ubojstva Ante Paradžika i generala HOS-a Blaža Kraljevića i mnogih drugih pravaša i hrvatskih junaka i rodoljuba, te režimsko otimanje Hrvatske stranke prava i instalacija optuženog doušnika KOS-a Đapića na čelo otete Hrvatske stranke prava, predstavljali su Luciferov kolac koji je Franjo Tuđman zabio hrvatskoj pravnoj državi u leđa. Političke manipulacije s ministarstvom pravosuđa i Upravnim sudom Republike Hrvatske u vrijeme bivšeg premijera Račana (SDP) i sadašnjeg premijera Sanadera (HDZ) umrtvili su hrvatsko pravosuđe, što znači da je, po ustavnoj trodiobi vlasti, jedna trećina vlasti Republike Hrvatske izvan funkcije . Ostala je još izvršna vlast (vlada) i ostala je još zakonodavna vlast, Hrvatski sabor.

 

Nasilje i protuustavno i nedemokratsko postupanje Tuđmanova režima i režimčića Račanove i Sanaderove vlasti nad Hrvatskom strankom prava provučeno je kroz lažne hrvatske institucije „pravne države“ i nije sankcionirano nego je ozakonjeno, dok se istinski lopovluk, krađe i krivotvorenja ne provlače kroz institucije „pravne države“. Primjer: Branimir Glavaš iz pritvora poručuje da je Sanader, kojega naziva „kriminalcem“, postao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice zahvaljujući krađi 300 glasova na saboru Hrvatske demokratske zajednice, čime je njegov protukandidat Ivić Pašalić nepošteno izgubio unutarstranačke izbore. Ima razloga sumnjati da je Sanader, možda krivotvorenjem unutarstranačkih izbora, postao predsjednik Hrvatske demokratske zajednice jer je Branimir Glavaš svojedobno omogućio Sanaderu pobjedu, a na osnovi te pobjede je Sanader postao i premijer.

 

Da revolucija ždere vlastitu djecu primjer je Branimir Glavaš kojega su Šeks i Sanader izbacili kao psa, kojega naganjaju, te takva praksa još od Tuđmanovih vremena nije novost. Tako će na kraju i Šeks završiti, a „Zucker kommt zuletzt“. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sigurno da neće istražiti navedeno kazneno djelo krivotvorenja službene isprave odnosno stranačkih izbora jer bi se, rekli bi hadezeovci, „srušili temelji ove države“. Ne, ne bi se srušili temelje ove države, naprotiv, ali srušili bi se temelji HDZ-a, a HDZ će radije riskirati da se sruše temelji Republike Hrvatske nego da se sruše temelji nedemokratske Hrvatske demokratske zajednice. To su također naslijedili od Franje Tuđmana koji je na sjednici predsjedničkog Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti (VONS) poručio, „neka radije propadne Republika Hrvatska nego da Paragi vrati natrag stranku“ (HSP). E, narode, sad smo u poziciji da je Republika Hrvatska propala, a Paraga nije dobio natrag Hrvatsku stranku prava.

 

Što se tiče aktualno-političke situacije oko Glavaša, Glavaševo je da odgovara pred pravnom državom za što ga pravna država sumnjiči i optužuje, i da se brani, na što po ustavu ima pravo i zaštitu, a na Hrvatskom saboru je da ne utječe na mrtvo sudstvo, što znači da sve što bi bilo nešto drugo, a ne skidanje Glavašu saborskog imuniteta,  bilo bi rušenje ostataka pravne države, jer, dok je Tuđman lažno optuživao i proganjao Dobroslava Paragu, koji iza sebe u RH ima jednomjesečni štrajk glađu na vodi, dotle danas Glavni državni odvjetnik optužuje Branimira Glavaša na osnovi dokaza i svjedoka, jer inače ne bi bila moguća sudska optužnica. (Ako bi se pokazalo da je riječ o suprotnome, da se i protiv Glavaša fabriciraju lažni dokazi i svjedoci, onda je mrtva i izvršna vlast!) Glavašev štrajk glađu iz protesta što je kao osumnjičenik za ratne zločine u pritvoru, predstavlja bumerang nedemokratskoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici koja selektivno bira  „žrtvenog jarca“, dok drugi ostaju pošteđeni jer se nisu odmetnuli od premijera.

 

No, revolucija ždere vlastitu djecu tako da će svi hadezeovci i njihovi sateliti doći na red, te će Đapićevoj hajdučiji također doći kraj. Nakon  Glavaša sa političke scene mogu otići  svi – od Šeksa, do Đapića i Sanadera, i to je ono što je najbolje za Hrvatsku.

 

Branimiru Glavašu želimo život i dobro zdravlje, za razliku od njega, koji je Dobroslavu Paragi i njegovim pravašima omogućio sijanje smrti nad njima, patnje, poniženja, muke i nepravde a Hrvatskoj želimo što brže demokratske promjene!