«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

24. studenoga 2006.

 

 

NEČUVENA POLITIČKA DISKRIMINACIJA –POSLJEDNJEM RATNOM ZAPOVJEDNIKU RH SUSTAVA OBRANE,  ZAŠTITE I SPAŠAVANJA CIVILNOG STANOVNIŠTVA NAKON OTKAZA RADNOG MJESTA NEPRIZNAT STATUS HRVATSKOG BRANITELJA!

 

 

 

Kada političari govore da je Hrvatska pravna država to više zvuči kao psovka, nego kao uvreda zdravog razuma (što u biti i jest). Zar je to pravna država u kojoj se događa npr. slijedeće?

 

Nakon više od 8 godina od podnošenja zahtjeva za priznavanje statusa branitelja u MUP-u odgovorio mi je  tek ljetos, da mi status ne priznaju. Rješenjem Vlade RH bio sam i stanovito vrijeme u MUP-u kao prije toga i u MORH-u (gdje mi je priznat status, osim za vrijeme čistke), zapovjednik sustava obrane civila RH - dok ga nisu razorili. Svi ili gotovo svi moji podređeni već su odavno dobili priznat status u MUP-u (za vrijeme dok sam ja bio zapovjednik) a po zakonu, mogli su to dobiti samo uz moju suglasnost, a za koju me nitko nije pitao. Slično se dogodilo i prvom čovjeku organiziranja obrane Vukovara - također mu nije priznat status. Zar je pravna država to što mi više od 12 godina ne dopuštaju bavljenje osnovnom strukom - energetikom u kojoj je stanje katastrofalno, jer su prognali struku?

 

Katastrofalno stanje je i u mnogim drugim područjima, a ono u upravljanju u krizama vuče korijene iz čistke najkvalificiranijeg i najiskusnijeg kadra u MORH-u još 1992. godine, a zatim razaranja sustava usred rata 1994. godine. Razaranje sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva u RH je zločin samo prema Hrvatskom narodu, a za to nitko nije odgovarao. Radi se o skupini krajnje moralno problematičnih osoba koja je iz MORH-a preselila u MUP, a zatim u tzv. DUZS i svuda nesmetano pljačka. U svojoj predstavci (u ožujku 2006.) vrlo blago sam upozorio Središnji ured za upravu RH o tome što se zbiva, no nikada nisam dobio odgovor (očito su također u sprezi). Rezultat je jedino bio da su mi ljetos dali otkaz, jer prema "nesposobnom skladištaru JNA", poslušnom izvršiocu kriminalnog klana, koji tobože rukovodi tom tzv. upravom (koja ničemu ne služi osim za trošenje novca) nisam "dovoljno stručan".

 

Nadam se da će jednom netko po "zapovjednoj" odgovornosti ipak odgovarati za ovakvu "pravnu" državu, napose u republičkim tijelima uprave.

 

 

 

Dr. Branimir Molak, dipl. inž.
posljednji ratni zapovjednik RH sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva 

 

 

B. MOLAK PREDSJEDNICI HRVATSKOG POKRETA ZA ŽIVOT I OBITELJ

 

Pročitao sam Vaš apel koji je upućen na pogrešnu adresu tj. onima koji po svemu sudeći nemaju prosvijetljenog dijela sive materije i zastupnici su samo svojih šefova partija, a ne stanovnika Hrvatske (osim časnih iznimaka). Zar očekujete od osoba, a rijetko koja od njih nije bila do grla "umočena" u neke prljave i kriminalne radnje, da bi mogle glasati (protiv volje svojih gazda) a u prilog osobi koja je uz brojne druge, takvima omogućila dokoličarstvo i ugodan život? Kad bi oni tako zdušno glasali o skidanju imuniteta (kao osobi za koju se zalažete) svima onima među sobom koji su "zgriješili", malo bi ih ostalo u Saboru. Kristalno je jasno da se radi o klasičnom montiranom političkom procesu primjerenom jedino totalitarnom režimu.

 

Uskoro se u Zagrebu organizira skup o Haškom sudu, pa sam organizatorima predložio da bi bilo dobro razgovarati i o zločinačkom pothvatu protiv stanovništva Hrvatske - tj. o rušenju sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva usred rata kada je još trećina Hrvatske bila okupirana i ishod rata potpuno neizvjestan, za što do danas nitko nije odgovarao. O tome piše u mojem tekstu:
POLITIČARI NEMAJU PLANOVA ZA IZVANREDNA STANJA ALI IMAJU ZA “ODSTREL” BRANITELJA
http://www.croinfo.com/1Politika/KriznaStanja/06/Politicari_nemaju_planova.htm
 
Još od 1992. godine borim se protiv kadroviranja i kadra ala Savo Štrbac u Hrvatskoj, što je i osnovna kočnica razvitka Hrvatske. Ako Vas zanima mogu Vas pobliže informirati o bezumnoj čistki najkvalificiranijeg i najiskusnijeg kadra u MORH-u 1992. i razaranju sustava obrane, zaštite i spašavanja civilnog stanovništva 1994. Poslat ću Vam Internet poveznice gdje o tome možete više saznati. Posebno je zabrinjavajuće, što ni do danas mafija koja je srušila spomenuti sustav, nije dopustila njegovo ponovno uspostavljanje, a oni koji su to učinili danas zauzimaju važne pozicije u Hrvatskoj.
 
I transport nafte i derivata neprijatelju u ratu je sličan pothvat, ali isto tako i rasprodaja energetike u Hrvatskoj. O tome više u mojem tekstu:
Projekt razaranje energetike u Hrvatskoj (3x2 milijarde USD šteta u energetici + nafta i rat)
http://www.croinfo.com/3Gospodr/Energetska_politika/06/Projekt_Razaranja_Energetike.html
 
Nedavno sam bio na jednom skupu na kojem neki pojedinci iz EU i domaći pripuzi nisu ni malo vodili računa o dignitetu Hrvatske i njenih stanovnika. Šaljem Vam moj prilog raspravi, koji bi, pretpostavljam, i Vas mogao zanimati:
 
Prilog raspravi X. Hrvatskog foruma, Zagreb 26. i 27. 10. 2006.  – Kakvu Hrvatsku želimo?
http://www.croinfo.com/1Politika/KakoVladajuVladari/06/BM_Prilog_Raspravi_10_forum.htm