«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

01. prosinac 2006.

 

 

 

«MUZEJ ŽRTAVA I ZLOČINA KOMUNIZMA» U GLAVNOM GRADU REPUBLIKE HRVATSKE!

 

 

 

Uz prijedlog Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma, upućen 30.11.2006. vladi RH za prenamjenom zgrade Općinskog suda u Zagrebu, na adresi Vukovarske ulice, predložili smo hrvatskoj vladi i da otoke Goli otok i Sv. Grgur u Jadranskome moru zaštiti zakonom, i da se na Golom otoku uredi memorijalni postav muzeja, po uzoru na jasenovački meomorijalni muzej, s obzirom da je na Golom otoku od 1948. do 1987. bio jugokomunistički koncentracijski logor «Goli otok» u kojemu je pobijeno minimalno 30 tisuća žrtava različitih nacionalnosti i vjeroispovjedi, i gdje su od strane titoističkog totalitarnog režima bili zatvoreni mnogobrojni politički zatvorenici savjesti s područja Republike Hrvatske.

 

«Muzej žrtava i zločina komunizma» u današnjoj zgradi Općinskog suda u Zagrebu može se tematski tako urediti da svaki kat zgrade (od 7 katova) predstavlja jedno desetljeće totalitarne titoističko-jugokomunističke represije nad hrvatskim narodom, s tim da se, npr. na jednom katu može urediti postav i prikazati politički montirane sudske procese u titoističkom/staljinističkom stilu, jer i u toj zgradi je totalitarni režim CK SKH nakon nasilnog sloma Hrvatskog proljeća 1971. montirao političke sudske procese protiv nedužnih osoba. Kao savjetnike mogu se konzultirati žrtve i počinitelji, od kojih neki počinitelji i danas rade kao suci, , a kao suci u hrvatskome sudstvu rade i neki osumnjićeni doušnici bivše jugoslavenske tajne policije, što je nedopustivo!

 

U međuvremenu smo internacionalizirali bojkot imenovanja Trga žrtava komunizma, i ukidanje Trga maršala Tita, u Zagrebu, jer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Zagrebačke skupštine Tatjana Holjevac, kao pripadnici bivše komunističke partije, ili čiji su očevi ili djedovi bili aktivni članovi i funkcioneri totalitarne KP i partizani, oglušuju se sustavno o demokratski legitimne i moralno nužne prijedloge o imenovanju Trga žrtava komunizma u Zagrebu, i ukidanju sramotnog nazivlja Trga maršala Tita.

 

Socijaldemokratska partija (SDP) i Hrvatska narodna stranka-Liberalni demokrati (HNS) se oglušuju o rezoluciju VE pod brojem 1481 o osudi zločina komnunizma, i o poziv Vijeća Europe da nasljednice komunističkih partija izvrše u svojim redovima dodatnu lustraciju i rasvjetljavanje tamne prošlosti.

 

U javnosti Republike Hrvatske ostala je gotovo nezapažena obljetnica pada komunističkog Berlinskog zida od 9. studenog, a HTV sustavno krši rezoluciju 1481 Vijeća Europe, te za cenzuru sumnjićimo glavnog ravnatelja Mirka Galića, i smatramo nedopustivim da se njegova protuustavna cenzorska politika nagradi veleposlaničkim mjestom u Parizu. Njemu je mjesto pred saborskim istražnim povjerenstvom, a ne u diplomaciji.

 

Goran Jurišić

 

Voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma

 

 

Croatian Center of Survey the Criminal Communism

HR – 10000 Zagreb

Mat. br: 1900072, br. žiro-računa Raiffeisen Bank u Zagrebu: 2484008-1102798141

hrcentar.izk@gmail.com