«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

 

OSUDA NEONACISTIČKOG NAPADA U NJEMAČKOJ I ANTISEMITSKOG ISPADA  U HRVATSKOJ !

 

06. prosinac 2006.

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, iz Zagreba, solidarizira se sa Centrom Anne Frank, iz Berlina, u Saveznoj Republici Njemačkoj, koji je 3. prosinca 2006. na tribini o nacističkoj žrtvi Anne Frank, malodobne djevojke koja je, kao i gotovo cijela njezina obitelj, ubijena u njemačkom nacističkom koncentracijskom logoru «Auschwitz-Birkenau» za vrijeme Drugog svjetskog rata, doživio verbalni napad neonacista koji su nepozvani upali na navedeni humanistički skup i dijelili Compact discove s neonacističkim sadržajem i vrijeđali uspomenu na Annu Frank.

 

 

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma, kao antikomunistička demokratska organizacija podjednako osuđuje sve zločinačke ideologije, kako ideologiju marksizma znana kao komunizam, boljševizam i socijalizam, tako i nacističku ideologiju i fašizam. Stoga je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma i antifašistička organizacija, što nam je prilikom registracije naše znanstvene organizacije 2004. u zagrebačkom upravnom uredu bilo zabranjeno navesti u našem Statutu, pretpostavljamo zato što su bivši komunisti koji su u Republici Hrvatskoj na vlasti rezervirali antifašizam isključivo za sebe, kako bi prikrili strahovite zločine komunizma koji su od 1941. do 1990. počinjeni na području današnje Republike Hrvatske i šire, u bivšoj Titovoj Jugoslaviji. Paradoks je, da su uz borbu protiv neofašizma, demokrati u Hrvatskoj prisiljeni boriti se i za antifašizam kako antifašizam ne bi ostao monopol bivših partizana i aktualnih titoista. Mislimo da je Vaclav Havel, kao demokrat i antikomunist, pravilno upozorio svijet, rekavši da fašizam i komunizam treba stalno nadzirati kako ne bi oživjeli!

 

Posljednji antisemitski ispad u Hrvatskoj bio je nedavni (fizički) napad na zagrebačkog nadrabina gospodina Zvija Eliezer Alonija, uglednog intelektualca koji je nedavno došao u Republiku Hrvatsku kako bi židovska zajednica u našoj zemlji imala novog vjerskog pastira. No, smatramo i da svojevrsni napad  na opstojnost  židovske zajednice u Hrvatskoj predstavlja stvaranje paralelnih židovskih institucija u Republici Hrvatskoj odnosno u Zagrebu, jer pored postojeće Židovske općine Zagreb nedavno je kontroverzni upravni ured registrirao kao vjersku zajednicu organizaciju «Beth Israel», što je predsjednik Židovske općine Zagreb, dr. Kraus, s pravom ocijenio kao pokušaj uništenja Židovske općine.

 

Titoisti su poznati po tome da su 45 godina sprječavali gradnju zagrebačke sinagoge, srušene 1942. godine za vrijeme antisemitskih progona poglavnika ustaškog pokreta Pavelića i holokausta u sklopu hitlerove nacističke diktature u Europi.  Inicijativu za ponovnu izgradnju zagrebačke sinagoge dao je osamdesetih godina 20. st. ugledni zagrebački odvjetnik i kršćanin, pokojni gospodin Smiljan Paraga, što je na tragu autentične ljubavi prema židovskoj baštini koju je izgradio antikomunistički i antifašistički papa Ivan Pavao II Karol Woytila, i koju danas njeguje papa Benedikt XVI. Povijesna je istina da je veliko licemjerje bivših partizani koji tvrde da su u partizane i šumu odlazili od 1941. do 1945. godine zbog progona Židova u Hrvatskoj, jer su titoistički komunisti proganjali vjernike u Boga (Jahve) isto kao imperatori u Rimskome Carstvu.

 

U Republici Hrvatskoj danas imamo degenerativni fenomen: kriminal i korupciju, krizu obitelji i hrvatskog naroda, probleme umirovljenika i hrvatskih branitelja, opću depresiju, nominalni višestranački sustav bez prave demokracije, slomljenu pravnu državu i slom sustava, neokomunizam (titoizam) i antisemitizam. Vodeći optuženi ekstremist je u Republici Hrvatskoj oktroirani «predsjednik» otete Hrvatske stranke prava Anto Đapić, kojega je i direktor «Simon Wiesenthal centra» iz Jerusalem, g. Efraim Zuroff, optužio za ekstremizam, dok je veleposlanik Države Izrael u RH g. Shmuel Meirom naglasio da Đapićev pokušaj pranja od desničarskog ekstremizma nije iskren i da mora proći najmanje 10 godina kako bi se takvom oportunistu moglo povjerovati da je iskreno odbacio ekstremizam. Ne može biti zaboravljeno i samo tako Đapiću oprošteno kada je na naslovnoj stranici The New York Timesa od 12. prosinca 1997. osvanula njegova slika na kojoj sa skupinom zavedenih sljedbenika fašistički salutira na splitskoj rivi. Anto Đapić je sve do nedavno nastupao pod portretom poglavnika Pavelića, šireći netoleranciju i fobije svake vrste, osuđen i od Hrvatskog Helsinškog odbora. Time se Đapić svrstao u stari tabor onih koji su na antisemitskoj osnovi napadali predsjednika hrvatske stranke prava na prijelazu 19. u 20. stoljeće, Josipa Franka, nasljednika Oca domovine. Time je Đapić također dokazao da zloupotrebljava uspomenu na Oca domovine Antu Starčevića, postavši «Ocem laži» i simbol degenaritivnog fenomena u Republici Hrvatskoj.

 

Đapićeva proslava 145. godišnjice Hrvatske stranke prava predstavlja pljusku vlastima Republike Hrvatske koja se ponaša isto kao kada bi njemačke vlasti dopustile da njemački neonacisti preuzmu baštinu na uspomenu Anne Frank.

 

Stoga smo uvjereni da Anto Đapić vrijeđa uspomenu na Antu Starčevića isto kao što njemački neonacisti vrijeđaju uspomenu na Annu Frank.

 

Danas je u Republici Hrvatskoj antikomunistička borba ujedno i zaštita antifašističke baštine demokratske Europe, implementirana u rezoluciju Vijeća Europe 1481 od 25. siječnja 2006. godine o «Nužnoj međunarodnoj osudi zločina totalitarnih režima komunističke partije». Borba za povijesnu istinu o zločinima komunizma u Hrvatskoj nespojiva je bez prisjećanja na žrtve holokausta, ustaštva, titoizma i četništva. Stoga osuđujemo totalitarni napad na uspomenu na Annu Frank, i neokomunističke ispade osnivanja tzv. stranaka ljevice pod stiliziranim simbolom crvene zvijezde petokrake u Republici Hrvatskoj, obnovu «Komunističke partije Hrvatske», rehabilitaciju komunističkog diktatora Tita, neprovođenje lustracije bivših komunista, doušnika tajne policije (udbaša) i komunističkih ideologa u nominalno demokratskim strankama u Republici Hrvatskoj, te jednostrano osuđivanje fašizma bez osude komunizma od strane dijela predstavnika vlasti i parlamentarne opozicije kao i titoističkih udruga pod krinkom titoističkog «antifašizma». Podsjećamo da je pokojni Simon Wiesenthal, poznat kao «lovac na naciste», upozorio svjetsku javnost, da je bivša istočnonjemačka komunistička tajna služba STASI imala po glavi stanovnika više doušnika nego Hitlerova zloglasna tajna sužba GESTAPO. Nitko se u Republici Hrvatskoj ne bi smio zavaravati da je bivša jugokomunistička UDBA imala u Hrvatskoj manje doušnika nego STASI!

Goran Jurišić, voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma.