«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

14. prosinac 2006.

 

SRAMOTNO JE DA SANADER NAKON SVEGA NUDI ĐAPIĆU KOALICIJU, DOK OVAJ ISTOVREMENO NA TV JAVNO LAŽE DA “NIKADA NIJE POZDRAVLJAO FAŠISTIČKIM POZDRAVOM”!

 

“Pa dosta više tog lažnog magistra” (spisateljica Vedrana Rudan na Novoj TV, 2006.)

 

DJAPIC AND THOMSPON SING FASCIST SONG IN CELEBRATION OF CAMPS of DEATHS  JASENOVAC AND GRADISKA OLDOd dokazanog crnokošuljaša Ante Đapića nije se ni moglo drugačije očekivati nego da notorno laže, a što vrijeme više prolazi, to češće i više laže. Onaj koji je drugima kopao jamu, sada sam u nju upada. Dan 13. prosinca 2006. bio je nesretan dan za Đapića jer je pred auditorijem od nekoliko stotina tisuća gledatelja,  pred konsterniranim gostom komentatorom mjeseca Denisom Kuljišem, i Z. Milanovićem iz SDP-a, izgovorio notornu laž. U vezi razgovora o Mesićevom neofašističkom ispadu u Australiji 1992. godine, osječki gradonačelnik Anto Đapić izrekao je laž u stilu najvećih laži Goebbelsove propagande i Hitlerovih nacista. Kao što je, naime, svojedobno Hitlerov zamjenik Hermann Göring pred svjetskom javnošću lagao da su Reichstag zapalili bugarski komunisti, iako je povijesna istina da je akciju zapaljivanja njemačkog parlamenta izravno vodio predsjednik pruske vlade Hermann Göring, tako je i Anto Đapić pred hrvatskom javnošću 13.12.2006., u stilu velikih majstora laži, rekao da on “nikada nije pozdravljao fašističkim pozdravom”. Ako laže koza, ne laže rog!

 

Đapićeva fotografija, na kojoj pozdravlja fašističkim pozdravom uzdignutom desnom rukom, obišla je sve prijestolnice demokratskog svijeta, (uz članak iz The New York Timesa od 12. travnja 1997. sa fotografijom skupine Đapićevih sljedbenika  na splitskoj rivi, koji pozdravljaju fašističkim pozdravom), zbog čega Anto Đapić nigdje u zemljama zapadne demokracije nije dobrodošao, a u nekima mu je čak zabranjen dolazak.  Sjećamo se kako ga je u Izraelu odbio 2005. godine primiti gradonačelnik Ariela, dok je izraelski veleposlanik u RH izjavio da treba proći najmanje 10 godina kako bi Đapić potvrdio svoj deklarirani zaokret od neofašizma do demokracije (poznato je da vuk dlak mijenja, ali ćud ne, pa je zato Đapić i zapjevao na bini zagrebačkog “Globusa” 09. prosinca 2006. zajedno sa izvođačem pjesme”Jasenovac i Gradiška Stara, to su kuće Maksovih mesara” ).

 

Direktor “Simon Wiesenthal Centra” u Jeruzalemu,  Ephraim Zuroff, izjavio je 2005. tjedniku „Nacional““, da je “Anto Đapić ekstremist i antisemit”. Pola godine nakon toga došla je putem „Jutarnjeg lista“ ponovna potvrda Zuroffove tvrdnje, objavljena 26. svibnja 2006. u članku pod naslovom „Ante Đapić: U Izraelu pripremam nadahnut govor za prijatelje Irance“. Poznato je da  Islamska Republika Iran pod sadašnjim vodstvom širi  opasni antisemitizam, u čijem se glavnom gradu Teheranu upravo održava  konferencija o preispitivanju Holokausta nad Židovima, zbog čega je Ministarstvo vanjskih poslova RH energično prosvjedovalo i pridružilo se međunarodnoj osudi.

 

Doživotni lažni magistar

 

Nevjerojatno zvuči, ali istina je, da je premijer vlade RH i predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader u razgovoru za novinsku agenciju vijesti „Mediaservis“ izjavio 13.12.2006. „da je opcija predizborne koalicije HDZ-HSP još uvijek otvorena, uz uvjet da Đapić mora odustati od napada na njega i HDZ, i da može na koaliciju zaboraviti ako otvoreno najavljuje pohod na predobivanje birača HDZ-a.“

 

Predsjednik HSP1861. Dobroslav Paraga je u „Feral Tribuneu“ od 6. prosinca 2003. godine, dakle, prije ravno tri godine, Ivu Sanadera u najboljoj namjeri upozorio sljedećim riječima: „Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader morati će radi sebe, svoje političke stranke i svojih političkih prijatelja u inozemstvu, unaprijed odbaciti iz svake moguće vladine postave, sadašnju Hrvatsku stranku prava predvođenu A. Đapićem, jer je pod sudom i ta stranka (radi njezine nezakonite otimačine, koju je izvršio HDZ godine 1993.), kao što je pod optužnicom i sudom i sam njezin sadašnji lider A. Đapić radi zlouporabe položaja i krivotvorenja službene isprave.“ (prepisivanje magisterija). U međuvremenu je brat od predsjednika ogranka Đapićeve stranke iz Bola na Braču, predmetni sudac Općinskog suda u Splitu odugovlačio glavnu raspravu u vezi optužnice protiv Đapića za krivotvorenje magisterija tako dugo dok predmet nije otišao u zastaru, i Đapića u prvostupanjskom postupku, na opću sramotu i protiv dokaza općinskog državnog odvjetnika, oslobodio, ali je jedan dan pred zastaru Županijski sud u Splitu, da spasi obraz hrvatskome sudstvu i pravosuđu, ukinuo sramotnu oslobađajuću prvostupanjsku presudu u vezi slučaja „Đapićev magisterij“ i vratio je Općinskom sudu da sazove ponovno suđenje, tako da je Anto Đapić rješenjem Županijskog suda u Splitu postao praktički doživotni optuženik da je krivotvorio magisterij, i toga katrana se neće moći riješiti do kraja svog života.

 

Susret sa Đapićem odbili Romano Prodi, Olli Rehn,  Budimpeštanski romski simfonijski orkestar i drugi...

 

Dobroslav Paraga je, nadalje, prije tri godine podsjetio hrvatsku javnost, da je Anto Đapić 1999. pozivao generale HV da izvrše državni udar. Zbog toga Đapić nikada nije procesuiran, iako je to i te kako ozbiljno kazneno djelo. O njegovoj opstrukciji Haaškog suda da se i ne govori. Bivši predsjednik Europske komisije Romano Prodi, a sadašnji premijer Republike Italije, prilikom svog posjeta u Republici Hrvatskoj, odbio se sastati jedino s Antom Đapićem,  a u velikom luku je osječkog gradonačelnika Đapića nedavno zaobišao i komesar Europske komisije za proširenje Europske Unije, g. Olli Rehn. Đapić se čudi zašto je, bez obrazloženja, svjetski poznati i uvaženi Romski simfonijski orkestar iz Budimpešte otkazao ovomjesečno gostovanje u Osijeku, ali se zato nije ustručavao prije pola godine pozvati osječku policiju da uhapsi i privede skupinu Roma koja je svirala ispred športske dvorane u kojoj je nazočan bio i osječki „Sieg Heil-gradonačelnik“ Anto Đapić. Dakle, izraelski veleposlanik u RH bio je sto puta u pravu kada je rekao da Đapićeva rehabilitacija mora trajati najmanje 10 godina. Đapića nije prihvatila ni Europska pučka stranka (EPP-ED), unatoč snažnom Sanaderovom lobiranju, iako je, čini se, Sanader više lobirao za ulazak stranke srbijanskog premijera Koštunice u EPP-ED nego za Đapića. Dobroslav Paraga je, također prije tri godine, podsjetio u “Feral Tribuneu”, da je „Đapiću mjesto u Lepoglavi, a ne u hrvatskoj vladi“. Kao što je poznato, Đapić 2003. nije ušao u hrvatsku vladu, iako je tada bio javni predizborni koalicijski partner HDZ-a, i Sanader mu dao svoju riječ da će ući u vladu. (Nitko iz Đapićeve sljedbe nije omastio brk nekim ministarskim položajem.) Pravi vic predstavlja Đapićeva samozvana kandidatura za premijera (čak ni njegova ukradena HSP ga još nije kandidirala), s obzirom da osječko državno odvjetništvo protiv osumnjičenog Đapića vodi istražni postupak u vezi prokazivanja državnoodvjetničkih svjedoka ratnih zločina.

 

Đapićev HSP protiv besplatnih udžbenika za učenike, i nevjerojatna Đapićeva manipulacija s papom !!!

 

Bivši oficir „JNA“ i visoki dužnosnik ukradene HSP, Pero Kovačević, usprotivio se da ukradena HSP glasuje u Hrvatskom saboru za vladin program besplatnih udžbenika, uz obrazloženje da bi time i unuci Todorića dobili besplatne udžbenike. Kao neki pravnik bi Pero Kovačević trebao znati da su svi građani RH pred ustavom RH jednaki, tako i Todorićevi unuci, a strogoću ne treba trenirati nad unucima nego nad Todorićem seniorom, ako ima osnove.  (Pitamo se, da li je Pero Kovačević završio dvomjesečni kurs za maturu u svojedobnoj „Gimnaziji maršal Tito“ u Zagrebu?) Dvoličnost Đapićeva zastupnika Pere Kovačevića očituje se u tome da se za vrijeme  Jugoslavije, dok je služio maršalu-krvniku, nije zalagao za besplatne udžbenike, na pr. za unuke ubijenih na Križnom putu i slično.

 

Dana 13. prosinca 2006. je Đapić iz čista mira, bez ikakvog povoda, upriličio spomen-park na osječkom športskom uzletištu, u spomen na posjet pokojnog pape Ivana Pavla II Osijeku od 7. lipnja 2003. godine. Kakve veze 7. lipnja ima s 13. prosincem? Jedini razlog takvoj nevjerojatnoj manipulaciji je Đapićeva nemoralna namjera da radi vlastohleplja i gramzivosti manipulira sa uspomenom na velikog papu Ivana Pavla Drugog. S punim pravom reče gospođa Rudan prije dva tjedna u emisiji „U sridu“: „Pa dosta više tog lažnog magistra!“