Vjesnik: 03. 01. 2002.

Što ako morate svaku večer sa Šeksom?!

BRANKO VUKŠIĆ

Iako je bila jedna od najmirnijih silvestarsko-novogodišnjih noći - tvrde u policiji - ipak su se dogodila dva teška ranjavanja, o čemu izvješćuje, kao što je i red, HTV. Posebnu pozornost posvećuje nesretnom događaju u Dubravi, gdje je očito zalutali metak pogodio u glavu Damira Novaka. Kojeg? U špici Dnevnika Nensi Brlek tvrdi da je teško ranjen operni pjevač, prvak, a kasnije, u najavi reportaže, podučava neuku javnost da je nesretni gospodin Damir Novak operni pjevač i baletan.

Je li uistinu riječ o umjetniku koji je i poznati operni pjevač i poznati baletni plesač? Nije, naravno. A postoje li slučajno dva Damira Novaka? Postoje. I oba su umjetnika vezana uz HNK. Jedan za operu, drugi za balet. Nastradao je, izgleda, onaj prvi a ne, na sreću, oba, kako je izvjestio Dnevnik za zbunjivanje.

I druga je informacija o crnoj strani blagdana bila pomalo zbunjujuća. Zašto? Zato što je, za razliku od prve, sadržavala premalo informacija. Naime, jedna od ozbiljnijih tučnjava dogodila se u OTV domu, gdje je općinstvo - u dvorani i pred malim ekranima - zabavljala Severina, što je također važno za razumijevanje problema. Naime, tarapana je nastala u času kada su redari tražili od gazde OTV doma lovu za svoje cjelonoćno crnčenje. Umjesto da ih plati, gazda im je poslao svoje tjelohranitelje da ih malo prodrmaju. I što sad s tim ima Severina? Ništa izravno, ali indirektno da. Naime, honorar za njeno crnčenje iznosio je, pisali su mediji danima, tridesetak tisuća maraka. Ne znam koliko tisuća puta više nego što su tražili redari? A kako je tek prošla Severina kad je od gazde zaiskala novce?! U cijeloj priči nedostaje još jedna, najintrigatnija informacija; tko je, k vragu, taj gazda?

U jednom je rovinjskom hotelu šef recepcije mnogo mirnije i diskretnije naplatio svoj honorar. Iz hotelskog je sefa, a da nikoga ne opterećuje, uzeo 395 tisuća maraka i sklonio ih još na sigurnije. Tamo gdje će ih samo on moći gledati i trošiti. S novcem, koji - ne slučajno - pripada vlasniku hotela zdimio je u nepoznatom pravcu. Riječ je, zapravo, o poštenom i savjesnom turističkom radniku, o čemu govori činjenica da niti jednom gostu hotela nije nestala niti jedna lipa, niti jedna narukvica. Gospon recepcioner su si samo uzeli, poput Robina Hooda, od bogatog gazde poveću novogodišnju nagradu.

Zamislite kako bi vam bilo svake večeri leći s Vladimirom Šeksom u krevet?! I da ste k tome još i muško! Karlovčanin Ljubomir Jurković to čini s osobitom zadovoljstvom, ali ne s pravim već istetoviranim Šeksom. Pa, svejedno..?!?! I za to postoji dobar razlog. Šeks je (jasno, uz Franjinu pomoć) devedesetih amnestijom Jurkovića pustio iz rešta. I HSP-ovac koji živi od mlijeka i zaštitarske plaće, na vrlo mu se zoran način zahvalio. Kao i ostalim (39) osobama iz (ne)svjetovnog života. Istetovirat će, odmah pokraj Šeksa, i Željku Antunović, ako pokrene gradnju bazena u Karlovcu. Gospođo Željka, nek" vam ne smeta Šeks.