PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

 

Zagreb, 03.1.2002.

WASHINGTON TIMES O (KRVNIM) GRUPAMA A, B, I C

Hrvatski narod ne pamti, Zapad ne zaboravlja - Novogodišnja je “čestitka” komunističkoj vlasti u Hrvatskoj, predsjedniku Mesiću i premijeru Račanu!

Jutarnji list je 28.12.2001. prenio dio članka Washington Timesa (“Još nema balkanskog Busha”) iako ne u cijelosti i dosta prerađenog u blagost, da je “u prošlotjednom posjetu” (iako u prošlomjesečnom) Washingtonu boravio Ivo Sanader (HDZ) kao “simpatizer suosjećajnog konzervativizma “ američkog predsjednika Georgea Busha, kojom je prilikom obećao da će smanjiti poreze, srezati vladine troškove i deregulirati gospodarstvo.

Odmah na početku je važno naglasiti Sanaderovu dvoličnost koji se za potrebe stjecanja potpore američke administracije predstavlja kao antikomunist i predstavnik konzervativne politike dok u Hrvatskoj nastavlja Tuđmanovu bajku o HDZ-u kao “narodnoj” i “demokršćanskoj” stranci. Sanader je i plagijator, s obzirom da konzervativnu politiku u Hrvatskoj predstavlja Dobroslav Paraga na čelu još uvijek otete Hrvatske stranke prava. Nova ministrica pravosuđa blokadom upravnog spora u korist “magistra” potiče umišljene veličine poput Sanadera da budu ono što nisu, niti će biti. Naime, sasvim je pogrešno i ponižavajuće imati u primisli da bi bivši nabavljač erotskih fotografija za jugoslavenske listove bio europski Bush ili Ronald Reagan. Ne smije se zaboraviti da je Sanader osoba koja se i danas zaklinje da će provoditi politiku pokojnog Franje Tuđmana: Znači, Sanader u Tuđmanovom generalsko-vrhovnikovom šinjelu želi provoditi diktaturu nad narodom u Hrvatskoj, u sudstvu i upravi nastaviti s anarhijom, nastaviti s korupcijom u društvu, i pljačku vlastitog naroda, povećati siromaštvo i staviti točku na “i” gospodarske propasti. Sanader u svom HDZ-u ima brojne komuniste, nema niti 2% članstva koje nije bilo vodeće u komunizmu, a pripadnika i suradnika tajne policije (KOS-a i UDB-e) ima oko 60%. Sanader je zaboravio na stvaranje “Paklenog pakta “ u Karađordevu između Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića, koji pakt je proizveo na desetke tisuća žrtava u BIH i Hrvatskoj. Novinar Jeffrey Kuhner, autor članka o nepostojanju “balkanskog Busha”, nije upoznat sa tim činjenicama jer su to činjenice koje ne dopuštaju da Sanader obuče demokratsko odijelo Ronalda Reagana i Lady Thatcher.

U Hrvatskoj se komunisti dijele na komuniste A i komuniste B. Komunisti A danas su na vlasti, a Sanaderovi komunisti grupe B su u pripremi i u dogovoru s grupom A čekaju na preuzimanje vlasti. Komunisti obje grupe se pribojavaju da se ne bi netko pojavio iz konzervativne stranke i došao na vlast putem pravednih i poštenih demokratskih izbora. Hrvatski narod nema mogućnosti da se bez konzervativne politike Oca domovine Ante Starčevića oslobodi komunista. Titoizam je utopljen u krvotok ljudi, i jedino pristaše Starčevićevih konzervativaca skupine C (conservative) mogu Hrvatima pomoći da ne umru od sepse zbog krive krvne grupe.

Hrvatska je zemlja budućnosti, mogla bi 50 milijuna stanovnika dobro živjeti. Na žalost, vladajući “mozgovi” u Hrvatskoj danas ne mogu opskrbiti niti 4,3 milijuna stanovnika. Nepobitna je činjenica da je 1% komunista opljačkalo 99% Hrvatske. Pljačku Hrvatske učinili su baš oni koji imaju puna usta Hrvatske, oni koji su bili na vlasti i oni koji su danas na vlasti i blizu vlasti i oni koji su sponzori svake vlasti. Za sadašnju uspostavu vlasti u Hrvatskoj veliku zaslugu ima bivši veleposlanik SAD u Republici Hrvatskoj, gosp. Montgomery po napucima State Departmenta za vrijeme Demokratske stranke predsjednika Billa Clintona.

Poruka i konstatacija republikanskog Washington Timesa je, da se u Hrvatskoj na svakom koraku može vidjeti utjecaj komunističke vlasti, jer da “su predsjednik Sjepan Mesić i premijer Ivica Račan bivši komunisti koji se nikada nisu ispričali zbog svoje prošlosti” i “čija je komunistička prošlost mračna”.

Poruka i konstatacija točne su i istinite, ali su isprike gotovo neostvarive. To su osobe koje su nosioci i slijedbenici titoizma i KPJ, povezani s lenjinizmom. Račan je preko 30 godina u toj Partiji, bio je i ostao prvi čovjek Partije u Hrvatskoj, vezan s Beogradom i Moskvom. Partija, čiji je vjerni slijedbenik bio Račan, Sloveniju i Hrvatsku natopila je krvlju Hrvata nakon Bleiburga, na stotine tisuća žrtava civila, djece staraca, ratnih zarobljenika poubijano je pobacano u duboke jame. To je činila Komunistička partija Jugoslavije! Pod vodstvom te iste komunističke partije Račan je razoružao hrvatski narod 1990. i predao oružje u ruke JNA. On to isto čini i danas da bi osigurao vlast komunista, doduše, komunistička partija preimenovala se tri puta, od KPJ i KPH u SKJ i SKH, potom 1990. u SKH-SDP i naposljetku 1993. u SDP, ali ljudi su ostali isti, crveni ogrtač su okrenuli na drugu stranu.

Osim toga visoki je dužnosnik komunističke partije bio i Franjo Tuđman, general titoizma i partizanski prvoborac koji nije nevin od ratnih zločina, pa se Hrvatima nije ni ispričao za učinjena zla nad Hrvatima.

Mesić pak sebe ne smatra odgovornim za progon naroda u Hrvatskoj koji je učinila KPJ, jer on je on od te Partije bio upućen u zatvor. Nije teško zaključiti da se komunisti u Hrvatskoj neće nikada ispričati hrvatskom narodu zbog velikih progona, ubojstava, do životnog ugnjetavanja, otimanja privatne imovine (konfiskacija, nacionalizacija i arondacija), jer slijedbenici titoizma u Hrvatskoj to čine i danas. Naime, ono što su oteli od naroda, to danas prodaju u ime naroda za tobože prosperitet građana i ulaznu vizu Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Dragutin Horvat