Jutarnji list: 05. 01. 2002.

HSLS Trojica članova zadarskog HSLS-a optužuju predsjednika županijske organizacije i dožupana:

Zrilić nudio mito, a i Dorica Nikolić znala je za krivotvorenje kvoruma

ZADAR - Nakon što je Statutarna komisija HSLS-a zbog proceduralnih razloga poništila isključenje iz stranke Slobodana Mijolovića, Željka Jurjevića i Mladena Peše, oni su jučer na konferenciji za novinare za sve optužili predsjednika županijske organizacije Stanka Zrilića, inače zadarskog dožupana.

Zrilić se, prema njihovim navodima, želio riješiti njih trojice koji su se otvoreno suprotstavili njegovoj samovolji i svojatanju stranke. Za razlog isključenja Željka Jurjevića Zrilić je naveo da se Jurjević nema vremena baviti politikom.

- To je dokaz banatosti, političkog bezobrazluka i gubitka svijesti o realnosti Stanka Zrilića rekao je Jurjević i dodao kako se Zrilić želi riješiti nepoćudnih ljudi, ne obazirući se pritom na Statut. S nekoliko podrepaša oko sebe Stanko Zrilić vješto manipulira i trguje, što je i bio njegov cilj, premda takvu politiku ne podržava većina članova zadarskog HSLS-a - istaknuo je Jurjević.

Sporna sjednica

Prema riječima Slobodana Mijolovića, poznatog atletičara i jednog od osnivača HSLS-a, Zrilić je došao nakon svih njih u stranku, koju je rasprodao. Tako je samom Mijoloviću, tvrdi on, Zrilić ponudio 150.000 kuna da povuče prethodno podnesenu ostavku i da legitimitet za koaliciju s HDZ-om.

- Moj mu je odgovor bio da nema novca kojim može kupiti moj obraz – rekao je jučer Mijolović.

- Na spornoj sjednici Županijskog vijeća bila je i politička tajnica Dorica Nikolić koja je, vjerujem, znala za krivotvorenje kvoruma potrebnog za odluku o koaliciji s HDZ-om – podsjetio je Peša, koji je prethodno podnio ostavku na mjesto potpredsjednika ŽV HSLS-a. Tada je, naime, Zrilić doveo zaštitare da spriječe ulazak u stranačke prostorije Mijoloviću, Peši i ostalima, a za devetog člana Vijeća Zrilić je, kaže Peša, stavio jednog od zaštitara.

Potrošio 500.000 kuna?

Zrilić je jedini predsjednik ŽV-a koji je sam imao pravo potpisa na stranački račun, s kojeg je lani potrošio 500.000 kuna za osobnu promociju, tvrde trojica vraćenih u HSLS.

Oni tvrde da je u središnjici stranke Zriliću je evidentirano mnogo pogrešaka, a neki će zadarski ogranci tražiti njegovu smjenu.

D. Mijatović