PRIOPĆENJE

ZA ZAGREBAČKI TISAK

 

 

 

Zagreb, 07.1.2002.

SDP DOBIO SVOG ŠEKSA

Opijen ne samo vlašću Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (SDP) “ide dalje”, dok Zagreb tapka na mjestu!

Nijedna kritika upućena od Zagrebačke gradske organizacije Hrvatske stranke prava 1861. nije impresionirala bivšeg partijskog sekretara gradske ćelije Saveza komunista sa Pešćenice Milana Bandića: neispunjena predizborna obećanja, napadno i namjerno druženje sa hadezeovcima, busanje u prsa sa Trgom maršala Tita, gradski poslovi bez javnog natječaja i manipulacije s javnim natječajima, gradnja kula u zraku s kreditima na račun poreznih obveznika grada Zagreba (što može svaka baba), dioba stručnih javnih mjesta po partijskoj liniji među “socijaldemokratima” i prioritet zapošljavanja ljudi sa članskim iskaznicama SDP-a itd. I prije nego li je gradonačelnik gradio svoju privatnu vikendicu bez građevinske dozvole pozvali smo ga da podnese neopozivu ostavku. Da nas je tada poslušao sada se ne bi trebao sramotiti niti bi Zagreb bio osramoćen. Njegova najava da će legalizirati bespravnu gradnju u Zagrebu pokazala se njegovim dalekovidnim privatnim interesom iako je svoje privatne interese trebao ostaviti iza javnih interesa građana kada je s lila kravatom preuzimao gradonačelništvo.

Viša sila učinila je sa svojih 1,6 promila svoje: kukavički bijeg s mjesta prometne nesreće koju je prouzrokovao pokazao je da Zagreb ima “ambicioznog” gradonačelnika kojega štiti članstvo u vladajućoj partiji pa ne treba davati ostavku jer nije običan građanin poput drugih nego predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Ikarusu Bandiću istopio se vosak na krilima na kojima je brzo uzletio. Da je takav Ikarus sa 1,6 promila gradonačelnik Beča morao bi dati neopozivu ostavku. Ovako, gradonačelnik na Balkanu se samo ispriča i “Zagreb ide dalje !” Što se nas zagrebačkih pravaša tiče, smatramo gubitak vremena Bandića opet pozvat da da neopozivu ostavku koju ionako neće dati kad mu karijera tako dobro ide. Na kraju krajeva, Zagrepčani su na zadnjim lokalnim izborima najviše glasova dali bivšim komunistima iz Socijaldemokratske partije koja je zajedno sa bivšim komunistima iz HNS-a Bandića u Skupštini izabrala za gradonačelnika pa neka mu “narod sudi” i na slijedećim izborima.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKOG VIJEĆA GRADA ZAGREBA

Goran Jurišić