Jutarnji list: 16. 01. 2002.

Potpredsjednica Vlade prva iz SDP-a javno traži ostavku gradonačelnika Zagreba

Željka Antunović: Milan Bandić je morao odstupiti

Ne može netko tko bježi od policije biti osoba od povjerenja birača, rekla je Željka Antunović za Jutarnji

Piše: Nino Đula

ZAGREB - Potpredsjednica SDP-a i Vlade Željka Antunović izjavila je sinoć za Jutarnji list kako smatra da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić morao neopozivo odstupiti, a da je njegovo nuđenje mandata na raspolaganje obična floskula.

Iz SDP-ovih izvora doznali smo, naime, da se nekoliko dužnosnika te stranke, među njima Željka Antunović i Mato Arlović, protivi prevladavajućem stavu u stranci kako Bandića treba zaštititi od smjene.

Protiv amnestije

- Ne želim govoriti o Bandiću jer se tu uopće ne radi o njemu, nego je riječ o principima - rekla nam je Željka Antunović kad smo je pitali zauzima li se ona doista za smjenu Milana Bandića.

Potpredsjednica Antunović podsjetila je, komentirajući Bandićev slučaj, na nedavni odlazak ministrice zdravstva Ane Stavljenić-Rukavine, zatim ravnateljice KBC-a Zagreb Sante Večerine i iskusnog konzervatora Miljenka Domijana. Bandić, prema mišljenju Željke Anutnović, nikako ne može biti izuzetak.

- Ne može netko tko bježi od policije biti osoba od povjerenja birača - nastavila je Željka Antunović argumentirati svoje razloge iz kojih se odlučila usprotiviti najavljenoj stranačkoj amnestiji za Bandića.

‘Ne želim da ceh plati SDP’

- Moj je stav - rekla je potpredsjednica SDP-a - da ljudi u javnom životu, dok obnašaju određene dužnosti, imaju javnu odgovornost i za svoj privatni život. To se, kaže, ne odnosi samo na ministre ili gradonačelnike, nego i na direktore poduzeća i druge odgovorne osobe. Zaključila je na kraju kako ne želi da SDP plati ceh za Bandićevo ponašanje te da je to jedan od razloga što traži njegovu individualnu političku odgovornost.