Slobodna Dalmacija: 17. 01. 2002.

ODLUKA DRŽAVNOODVJETNIČKOG VIJEĆA

Suspendirane Ana Puljić i Majda Lisac

Piše: T. DISOPRA

ZAGREB — Zbog sumnje da su počinile stegovna djela zloporabe položaja i ovlasti te nanošenja štete ugledu Državnog odvjetništva, Državnoodvjetničko vijeće na sjednici održanoj u srijedu suspendiralo je zamjenicu županijskog državnog odvjetnika i zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Splitu, a protiv obje je pred istražnim sudom splitskog Županijskog suda pokrenuta istraga, dok je zbog sumnje da je primao mito suspendiran jedan od zamjenika općinskog državnog odvjetnika s bjelovarskog područja, potvrdila je novinarima nakon sjednice predsjednica Državnoodvjetničkog vjeća Zlata Hrvoj-Šipek.

Predsjednica DOV-a Hrvoj-Šipek nije u javnosti htjela iznositi imena suspendiranih, ali smo neslužbeno doznali da se u splitskim slučajevima radi o nekadašnjoj državnoj pravobraniteljici Ani Puljić, čiji je suprug Željko Puljić jedno vrijeme bio na čelu splitskog odvjetničkog zbora. Stegovne mjere protiv nje, kao i protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Splitu Majde Lisac objedinjene su u jedinstveni postupak, a odnosi se na djela još iz 1997. godine.

Vijeće je na sjednici saslušalo zamjenike protiv kojih se provode stegovni postupci te provelo raspravu, nakon čega su donesene odluke o pokretanju stegovnih postupaka te privremenom udaljavanju s dužnosti. U istrazi će biti ispitane dodatne okolnosti, a nakon sudske odluke Državnoodvjetničko vijeće će odlučiti o sljedećim koracima. Prvo istražno ročište sazvano je za sljedeći tjedan.