Vjesnik: 18. 01. 2002.

Ferenčak: »Turbolimač ilegalno useljen, a Poglavarstvo o tome nema pojma«

Magmina prodavaonica Turbolimač ilegalno je useljena u prodajni prostor u Tomićevoj 1 i mi o tome ne znamo ništa«, rekao je Srećko Ferenčak, HNS-ov član Poglavarstva zadužen za upravljanje imovinom odgovarajući na novinarski upit.

Naime, na sjednici u četvrtak članovi Poglavarstva odobravali su tzv. ugovore o zajedničkom najmu, odnosno podnajmu. Takav ugovor odobren je i za prostor u Tomićevoj ulici 1, i to poduzećima Međimurska trikotaža d.d. Čakovec i MTČ Zagreb.

Kako se u tom prostoru nalazi treća tvrtka, uz to u vlasništvu ministra gospodarstva Goranka Fižulića, te se ne spominje u ugovoru o najmu, novinari su tražili objašnjenje.

– O tome ne znamo ništa, ali ako je tako, Turbo limač je ondje bespravno. U svakom slučaju, poslat ćemo naše ljude da izvide o čemu je riječ, rekao je Ferenčak.

Na ponovni zahtjev MUP-a Poglavarstvo je pripadnicima osiguranja Predsjednika Republike dodijelilo dva trosobna stana. Međutim, novinari su podsjetili da je gradonačelnik prije nezgode oštro tvrdio kako pri dodjeli stanova neće biti »preskakanja na listi«, pa su pitali nije li, možda, riječ o popuštanju HNS-u pred nadolazeću sjednicu Skupštine:

– Do lipnja ćemo pripremiti svu dokumentaciju i početi prodaju stanova. Kad više ne budemo imali stanove, neće ni biti takvih pitanja, odgovorio je gradonačelnik.

Članovi Gradskog poglavarstva na sjednici u četvrtak prihvatili su zahtjev Uprave poduzeća ZGOS o povećanju cijena usluga odlaganja komunalnog otpada. Prema tome, za tonu, na Jakuševac, dovezenog komunalnog otpada odsad će se plaćati 306 umjesto 295 kuna. Najveći korisnik tih usluga je drugo gradsko poduzeće »Čistoća«, pa se iz te tvrtke već priprema zahtjev za povećanjem cijena usluga odvoza otpada.

Trgovačkom društvu Eko-svijet, osnivača trojice branitelja, dodijeljena je bespovratna potpora 150 tisuća kuna za pokretanje ekološkog projekta »Eko-pano«, a iz tekuće pričuve izdvojeno je 6.500 kuna za put delegacije Kluba Roma Hrvatske na kongres Svjetske organizacije Roma u Skopje. (ck)