OGRANAK HSP 1861 VRBOVEC DOBIO IME “STJEPAN PAVUNIĆ

Sinoć je održan sastanak vrbovečkog ogranka Hrvatske stranke prava 1861. vrbovečki pravaši odlučili su da njihov ogranak dobije ime “STJEPAN PAVUNIĆ”, po nekadašnjem utemeljitelju Stranke prava u Vrbovcu, istaknutom pravašu i tadašnjem pravaškom saborskom zastupniku koji je djelovao u Vrbovcu kao istaknuti vjerski, politički, kulturni, socijalni i općenarodni velikan na najrazličitijim područjima života.

Vrbovečki pravaši, koji danas u ogranku HSP 1861 nastavljaju djela svojega prethodnika, tako će se od sada predstavljati kao Ogranak Stjepan Pavunić” -Vrbovec Hrvatske stranke prava 1861. Time je ova vrbovečka pravaška udruga prva koja je ponijela ime toga velikana na našemu području i time mu odala dužnu zahvalnost i poštovanje. Vrbovečki pravaši će u skladu s time obilježavati i datume vezane za život i djelo Stjepana Pavunića.

Na sastanku Ogranka “Stjepan Pavunić” još su razmatrane dosadašnje i neposredno predstojeće aktivnosti, osobito vezane uz dan obnove Hrvatske stranke prava i ovogodišnju obljetnicu smrti dr. Ante Starčevića u veljači, te reagiranja na tekuća politička događanja u Gradu i šire.

Bog i Hrvati! Hrvatska Hrvatima!

 

U Vrbovcu, 23. siječnja 2002.

Milan Šaško, predsjednik ogranka