Slobodna Dalmacija: 24. 01. 2002.

PU ŠIBENSKO-KNINSKA DEMANTIRA DOŽUPANOVE IZJAVE

Mioč je vršio pritisak da se javnosti uskrati informacija

Piše: D. BLAŽEVIĆ

ŠIBENIK — Načelnik PU šibensko-kninske Ivica Šimac reagirao je priopćenjem za javnost na izjave u medijima dožupana Mihe Mioča, koji je 19. siječnja skrivio prometnu nezgodu kod Drniša u alkoholiziranom stanju te počinio više prekršaja.

Kako je Mioč novinarima kazao da su mu spomenuti slučaj namjestili lokalni SDP i policija koji su medije o tome izvijestili, načelnik PU je odlučno demantirao da se radi o bilo kakvoj namještaljci. Tek na temelju pisanih upita i traženje više novinskih redakcija, ističe načelnik Šimac, PU je, smatrajući to svojom dužnošću, odgovorila na novinarske upite u vezi s prometnom nezgodom i vožnjom u alkoholiziranom stanju dožupana Mihe Mioča.

"Budući da je dovedena u pitanje zakonitost rada policije, tvrdim da navodi iz priopćenja ove PU odgovaraju utvrđenim činjenicama na mjestu događaja u oba slučaja, a što potvrđuje i izjava dana u Postaji prometne policije Šibenik od gospodina Mioča. Po okončanju naših postupaka", kaže u svome reagiranju Šimac, "Mioč nije imao primjedbe na postupanje policije, kako u Drnišu tako i u Šibeniku."

U prilog zakonitog postupanja policije govori, konstatirat će načelnik PU, i Miočevo priznanje počinjenih prekršaja dolaskom u ured prvog čovjeka PU 21. siječnja u 15.30, kao i njegovi pritisci da se javnosti uskrati informacija, te da se zaustave odgovori na pisane upite novinskih redakcija, posebno za vožnju u alkoholiziranom stanju.