Novi list: 30. 01. 2002.

SLUNJSKI POLICAJCI KAZNILI V.D. ŽUPANIJSKOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA U GOSPIĆU

Pijanom Pavlu Rukavini oduzeta dozvola

Protiv čelnog čovjeka gospićkog državnog odvjetništva zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i ugrožavanja sigurnosti prometa podnesena prijava sucu za prekršaje

SLUNJ - Krugu javnih osoba kojima je u posljednje vrijeme zbog vožnje u alkoholiziranom stanju oduzeta vozačka dozvola, prošlog se petka priključio i Pavao Rukavina (55), vršitelj dužnosti županijskog državnog odvjetnika u Gospiću. Nedozvoljeno visoka koncentracija od jednog promila alkohola u krvi gospićkog županijskog državnog odvjetnika najvjerojatnije bi ostala neotkrivena, da vozeći se državnom cestom D-1, između Slunja i Rakovice, u petak 25. siječnja u ranim poslijepodnevnim satima nije doživio ne baš uobičajenu automobilsku nezgodu. Naime, sa službenog automobila tipa “golf” u vlasništvu Županijskog suda u Gospiću, kojim je Rukavina upravljao u smjeru Gospića, neposredno kraj mjesta Broćanac otpao je lijevi prednji kotač. Rukavina je potom izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio s ceste, nakon čega su brzo na lice mjesta stigli djelatnici slunjske Policijske postaje.

Tijekom uviđaja, policajci su utvrdili kako je Rukavina za upravljač sjeo pod svakako nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, nakon čega mu je automatski oduzeta vozačka dozvola. Zbog spomenutog slučaja, protiv čelnog čovjeka gospićkog Županijskog državnog odvjetništva je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i ugrožavanja sigurnosti prometa podnesena prijava sucu za prekršaje.

Sve navedene informacije jučer su nam i službeno potvrđene u PU karlovačkoj. Pritom nam je rečeno da Rukavina, nakon što je uhvaćen u neugodnoj situaciji nije pokušao utjecati na policajce, odnosno zataškati prijestup. Naprotiv, neslužbeno doznajemo da je Rukavina osobno, s mobitela nazvao policiju. No ipak, prostora određenim nagađanjima mogla bi dati činjenica da PU karlovačka u ovom slučaju nije postupila kao u većini drugih prometnih nesreća, kad o njima promptno izvještavaju medije. Ovog puta tako nije bilo, i nova bi alkoholno-prometna afera čiji je sudionik javna osoba, visokopozicionirani pravosudni djelatnik, posve izvjesno ostala nepoznata javnosti, da tijekom jučerašnjeg prijepodneva potpisnik ovih redova nije primio anonimni poziv na mobitel. Nepoznat glas s druge strane spomenuti je događaj od prije pet dana opisao do detalja. Svih onih detalja, koje su potom potvrdile i nadležne osobe PU karlovačke.

Damir KUNDIĆ