Novi list: 31. 01. 2002.

NENAMJERNA POLICIJSKA I NOVINARSKA POGREŠKA DOVELA DO GRUBE ZAMJENE IDENTITETA

Pijan vozio predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pavle Rukavina

Bizarna koincidencija vezana je za činjenicu da su oba gospićka Pavla Rukavine pravosudni djelatnici, vršnjaci, oba rođena 1947. godine. Dapače, Pavao Rukavina, predsjednik Županijskog suda rođen je 25. siječnja, a, potpuno nevin, v.d. županijskog državnog odvjetnika samo dan kasnije

SLUNJ - Nisam skrivio prometnu nesreću kod Slunja, nisam vozio pijan, niti mi je oduzeta vozačka dozvola, 22. prosinca sam slomio potkoljenicu, noga mi je u gipsu i jedva se uz pomoć dviju “štaka” dovučem do posla, rekao nam je u jučerašnjem telefonskom razgovoru Pavao Rukavina, v.d. županijskog državnog odvjetnika u Gospiću, demantirajući jučerašnji napis u našem listu naslovljen “Pijanom Pavlu Rukavini oduzeta vozačka dozvola”.

Informaciju da je v.d. gospićkog županijskog državnog odvjetnika u pijanom stanju kod Slunja prošli petak sletio s ceste, što se pokazala neistinitom, dobili smo nakon višekratnih upita od jednog visokopozicioniranog djelatnika PU karlovačke. No, premda se pokazalo da v.d. gospićkog županijskog državnog odvjetnika doista nema nikakve veze s incidentom, jučer opisani prošlotjedni slučaj kod Slunja ipak se dogodio, a u njemu je sudjelovao Rukavinin imenjak i prezimenjak, predsjednik Županijskog suda u Gospiću.

Nenamjernu novinarsku i policijsku pogrešku izazvala je, naime, posve bizarna koincidencija vezana za činjenicu da su oba gospićka Pavla Rukavine pravosudni djelatnici, te da su oba rođena 1947. godine. Dapače, Pavao Rukavina, predsjednik Županijskog suda rođen je 25. siječnja 1947, dok je, u ovom slučaju potpuno nevini v.d. županijskog državnog odvjetnika rođen samo jedan dan kasnije.

Zabunu nam je jučer potvrdio i Pavao Rukavina, predsjednik Županijskog suda u Gospiću. Telefonom je potvrdio da je njegovo vozilo zbog tehničke neispravnosti u blizini Slunja sletjelo s ceste te da mu je zbog nedopuštene koncentracije alkohola u krvi policija potom oduzela vozačku dozvolu.

- Zar sam trebao izgubiti glavu da bi vi novinari bili sretni, iznervirano nas je upitao i rekao kako je prošlog petka sa suprugom krenuo prema Zagrebu.

- Taj mi je dan bio rođendan pa sam malo popio. Ne znam iz kojeg mi je razloga otpao kotač na automobilu i zašto su “šarafi” bili slabije pričvršćeni. To trebaju utvrditi vještaci, dodao je Pavao Rukavina, koji je tog dana na put krenuo službenim golfom, registarskih oznaka GS 858 -C, u vlasništvu Županijskog suda u Gospiću.

Treba istaknuti i to da do cijele grube zabune oko zamjene identiteta dvaju Rukavina posve sigurno ne bi došlo da smo u PU karlovačkoj mogli odmah dobiti službenu i nedvosmislenu informaciju o cijelom događaju. Iz tog razloga, novinarski posao bio je sveden na pokušaj posrednog dolaska do prave istine, što je, zbog opisane koincidencije, na kraju dovelo do pogreške.

Isprika Pavlu Rukavini

Ispričavamo se Pavlu Rukavini, v.d. gospićkog županijskog državnog odvjetnika, koji je ni kriv, ni dužan, slijedom nesretnih okolnosti doveden u kontekst prometne nesreće kod Slunja i vožnje u alkoholiziranom stanju. Sve to dogodilo se, još jednom ponavljamo, njegovom imenjaku i prezimenjaku, predsjedniku Županijskog suda, s čime v.d. županijskog državnog odvjetnika nema nikakve veze, pa mu se ispričavamo zbog nanesene poslovne ili privatne štete.

D. KUNDIĆ