Slobodna Dalmacija: 31. 01. 2002.

U DUBROVNIKU KONFERENCIJA ZA NOVINARE HSP-a 1861.: PRITISCI NA STRANKU

DUBROVNIK – Nakon posljednji dubrovačkih lokalnih izbora na HSP 1861 vrše se različiti pritisci, istaknula je predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861 Ana Bašić na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Dubrovniku.

Navodeći primjere koji, prema njezinu mišljenju, ilustriraju tvrdnje da su Paragini pravaši izloženi različitim neugodnostima, Ana Bašić je istaknula policijsku pretragu stana predsjednika dubrovačke podružnice HSP 1861 Tomislava Mladinova te napad na jednog člana stranke.

- Naša stranka podnijela je prijavu i zbog pokušaja ubojstva našeg člana kojemu je na automobilu netko odvio vijke na kotačima. Također smo se uvjerili da tajne službe prisluškuju naše razgovore, a jedan je naš mladi član k tome uhićen pod čudnim okolnostima – ustvrdila je Ana Bašić.

Na novinarsko pitanje može li iznesene optužbe potkrijepiti konkretnim dokazima, predsjednica ŽV HSP 1861 je kazala kako su prijave u PU dubrovačko-neretvanskoj podnijeli usmeno, no do danas nisu dobili nikakav odgovor.

M. Kelava

Večernji list: 31. 01. 2002.

HSP 1861 podnio kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva

DUBROVNIK - Predsjednica Županijskog vijeća HSP-a 1861 Dubrovnika Ana Bašić jučer je novinarima kazala kako je ta stranka krajem prosinca policiji podnijela kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva županijskih čelnika te stranke, i to onesposobljavanjem automobila. Također je naglasila kako su nakon izbora pojačani pritisci na tu stranku koju se nastoji ukloniti iz političkog života, nabrojivši, među ostalim, nezakonitu pretragu stana jednog od lokalnih čelnika stranke i prisluškivanje telefonskih razgovora. HSP 1861 policiji je usmeno podnio kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva pa je novinarima nisu mogi predočiti, rečeno je, a otad od policije nemaju povratnih informacija. (M. R.)