Večernji list: 06. 02. 2002.

ŠEF ZAGREBAČKOG HNS-a KREŠIMIR FRANJIĆ PORUČUJE:

Neka se Vesna Pusić ne miješa u zagrebačke dogovore

Najavljeni sastanak gradskih organizacija SDP-a i HNS-a o budućnosti koalicije bit će u petak. Kazao nam je to Zdravko Tomac koji boravi u Turskoj, a vraća se u četvrtak navečer. S kim će zapravo razgovarati - s gradskim narodnjacima, koje vodi Krešimir Franjić, ili s Vesnom Pusić, koja je izjavila da će o tome raspravljati s Ivicom Račanom, pitali smo Tomca.

- Razgovarat ćemo s gradskom organizacijom, ona može razgovarati za sebe - odlučno je poručio Tomac iz Turske.

Predsjednik gradskih narodnjaka Krešimir Franjić pak kaže da nikakav službeni poziv još nisu dobili.

On smatra da bi bilo normalno da on vodi pregovore s partnerom s kojim koalira, a ne Vesna Pusić.

- I prošli je put ona pregovarala s Račanom pa su stvari pukle! Ona neka s Račanom razgovara o Hrvatskoj, a zagrebački se problemi trebaju rješavati u Zagrebu - poručio je Krešimir Franjić svojoj šefici.

Tko će u ime HNS-a razgovarati o budućnosti zagrabačke koalicije, čini se - neizvjesno je. No poznato je da vrh stranke ne drži puno do Franjića. Kako smo čuli i od ljudi iz samoga vrha HNS-a, Franjić nema nikakvu političku važnost i neće još dugo ostati na mjestu šefa gradskih narodnjaka. Da vrh stranke u Franjića nema puno povjerenja, vidljivo je bilo odmah nakon lanjskih svibanjskih izbora, kad je Vesna Pusić u izvršnu gradsku vlast delegirala vlastite pulene, gotovo potpuno ignorirajući gradske narodnjake. Nastavilo se tako i u svim važnijim pregovorima - nijedne nije vodio predsjednik gradskog HNS-a, već isključivo vrhovna šefica.

Ro. Kovačević