N/r glavnom uredniku

VJESNIKA

g. Krešimiru Fijačku

 

Zagreb, 07.2.2002.

 

Predmet: Ispravak krivih informacija po Zakonu o javnom priopćavanju.

 

Ispravljamo krivu informaciju koju je izrekao g. Miroslav Rožić kada je dezinformirao javnost koristeći se manipulacijom koju je u Vjesniku plasirao 7. veljače ove godine u članku pod naslovom “Rožić. “U tri mjeseca bio sam aktivniji nego pola zastupnika u dvije godine””.

Predsjednik Hrvatskog sabora je sa pravom oduzeo riječ g. Rožiću kada je oklevetao glavnog državnog odvjetnika, i obnovitelja Hrvatske stranke prava, nazvavši prvoga “pompoznog i narcisoidnog državnog odvjetnika”, a g. Dobroslava Paragu da putem podnesenih kaznenih prijava Hrvatske stranke prava i Hrvatske stranke prava 1861. lažno optužuje. Za svoje izjave pravaškom prvaku će g. Rožić morati dati objašnjenje na za to nadležnom sudu u Zagrebu.

Javnosti možemo već sada demantirati Rožićeve izjave jer HSP i HSP 1861. putem njenog predsjednika Parage nije podnijela niti jednu jedinu kaznenu prijavu lažnog sadržaja. Činjenica da i dan danas preko 95 posto njezinih kaznenih prijava nisu izvađene iz ladice govori o tome da nisu lažne jer bi u suprotnom u najmanju ruku bile od strane državnog odvjetništva odbačene. A odbačena, primjerice, nije kaznena prijava iz 1991. zbog političkog ubojstva dopredsjednika HSP Ante Paradžika i hrvatskog branitelja Bosne i Hercegovine, generala Blaža Kraljevića, kaznena prijava iz 1992. godine. Iako su godinama u zakonodavnoj vlasti, Đapić i Rožić nisu ni prstom mrdnuli da se istraži istina o političkim ubojstvima dužnosnika HSP, što najviše govori o njima koji se predstavljaju kao pravaši. Jedna od rijetkih kaznenih prijava HSP 1861. koja je prihvaćena od strane državnog odvjetništva u Splitu bila je prijava protiv Đapića i Kandarea zbog krivotvorenja magisterija, te je sudski postupak u svezi toga u tijeku. Zbog toga je Rožić tako nervozan odnosno prenosi nervozu Ante Đapića koji je svjestan da mu se stolica odnosno stolice na kojima sjedi klimaju.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Goran Jurišić