Večernji list: 27. 02. 2002.

SVEČANOST HSP-a 1861 U KRIŽEVCIMA

Spomen na Antu Paradžika

KRIŽEVCI Članovi križevačkog ogranka HSP-a 1861 s predstavnicima Županijskog vijeća i gostiju iz okolnih općina i Bjelovara proslavili su u ponedjeljak na večer 12 obljetnicu svoje stranke. O njezinoj obnovi 25. veljače 1990. na tradicijama pravaštva Ante Starčevića te o njezinu položaju u proteklom desetljeću i sada govorio je Dražen Keleminec, predsjednik Županijskog vijeća.

Rekao je da je bivša vlast HDZ-a “ukrala” Hrvatsku stranku prava uz pomoć Ante Đapića, a ni sadašnja vlast ne želi riješiti sudski spor jer se boji da bi HSP 1861 mogao postati parlamentarna stranka.

Pritom je Keleminec napomenuo da je njihova stranka jedna od rijetkih koja se bori za obespravljene ljude, nezaposlene, umirovljenike i socijalno ugrožene, čiji se glas premaločuje. Sudionici prigodne svečanosti u velikoj križevačkoj gradskoj vijećnici odali su počast jednom od obnovitelja stranke Anti Paradžiku koji je u jesen 1991. ubijen na povratku u Zagreb upravo s političkog skupa koji je te večeri održao u Križevcima.

(on)