Uskrsna čestitka

članovima i simpatizerima Hrvatske stranke prava 1861.

Zagreb, 28. 3. 2002.

USKRSNA ČESTITKA

Hrvati, Sretan vam Uskrs!

Hrvaticama i Hrvatima kršćanske vjere u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i svijetu koji slave uskrsnuće Isusa Krista

članovi Hrvatske stranke prava 1861. i njezino političko vodstvo žele

SRETAN USKRS!

Uskrs je nada za spas čovječanstva i svakog čovjeka na putu ka ostvarenju duhovnog mira, socijalne pravde, blagostanja i nacionalne sigurnosti hrvatskog političkog naroda.

Uskrs donosi nadu Hrvatima u domovini u borbi protiv zla: nezaposlenosti (trenutno u Republici Hrvatskoj ima preko 400 tisuća nezaposlenih posloprimaca), zla socijalnog siromaštva, zla korupcije i ugroze nacionalne sigurnosti. Navedena zla prouzročio je komunizam u bivšoj Jugoslaviji i socijalističkoj Hrvatskoj, a jugo-komunisti, koji su nakon pada Berlinskog zida i sloma komunizma u Hrvatskoj ostali na vlasti do dana današnjeg, prenijeli su svo zlo u suvremenu Hrvatsku: opljačkali su “nacionaliziranu” privatnu imovinu hrvatskih građana, javnu imovinu Republike Hrvatske, sadili su tikve sa vragom (“Karađorđevo” i dogovor Tuđman-Milošević o podjeli Bosne i Hercegovine), ugrozili nacionalnu sigurnost Hrvatske, na rub socijalne bijede doveli hrvatske branitelje, razoružavaju Hrvatsku, i dalje pljačkaju javnu imovinu. Za svo to vrijeme guše demokraciju: slobodu medija i slobodu višestranačja, drže pod blokadom i zabranom Hrvatsku stranku prava i blokiraju pravnu državu. Vladajuća Račanova koalicija i “oporbeni” HDZ guraju hrvatski narod u ralje svjetskog političkog globalizma i donose našem narodu neizvjesnost u kakvoj se već jednom našao početkom XX. stoljeća prije ulaska Hrvata u Jugoslaviju 1918. godine. Europska Unija na početku XXI. stoljeća Hrvatima ne nudi niti gospodarski razvitak i materijalno blagostanje, niti nacionalnu sigurnost. Stoga mi, izvorni Starčevićevi pravaši smatramo da održavanje nezavisnosti Republike Hrvatske i suverenosti hrvatske nacije čini most prema sretnoj budućnosti Hrvata.

Prigodom Uskrsa i novih nacionalnih izbora neka nam je pouka koje posljedice mogu nastati kada narod umjesto Isusa izabere Barabu. Bog nam ništa ne zapovijeda jer nam uvijek ostavlja izbor između dobra i zla. Kako izaberemo tako će nam biti, kako smo do sada birali, tako nam upravo je.

U svojim nastojanjima, mi pravaši vjerujemo da nismo sami. Stojimo u uvjerenju da su s nama pošteni Hrvati i Svevišnji u borbi za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog čovjeka.

Dobroslav Paraga, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861.