AMNESTY INTERNATIONALU HRVATSKE

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

 

 

Zagreb, 20.04.2002.

POTPORA HSP-1861 APELU AI HRVATSKE UPUĆENOM PREDSJEDNIKU I VLADI RH

U ime Hrvatske stranke prava 1861 i u moje osobno ime pridružujemo se opravdanom pozivu i osudi AI Hrvatske zbog kršenja ljudskih prava u Izraelu i okupiranim područjima Palestine.

Napad na Crkvu Kristova groba kao i masovno ubijanje prognanika u palestinskim izblegličkim logorima poput Jenina, čudovišan je barbarski čin primjeren jedino najgorim obilicima Hitlerova holokausta i Staljinovih gulaga.

Čak su i rimski imperatori apsolutno poštivali sakralne prostore hramova i groblja, tako da niti rob, čiji život nije ništa vrijedio u robovlasničkom sustavu, nije smio biti ubijen kada bi se sklonio u hram ili na groblje.

Zar ti nije, Ariele, dovoljna jedna Sabra i Shatila?! Dokle ćeš Sharone zlouporabljati demokraciju i strpljivost slobodoljubivog čovječanstva? Kuda vodiš Ti i Tvoja vlada svetu zemlju Izrael? Zar ćeš izazvati vođenje novih svetih i križarskih ratova u svojoj zaslijepljenosti i mržnji?

Izrael neće opstati na tenkovskim granatama ispaljenim na goloruke civile niti na bajunetima zabijenim u tijela svojih susjeda i sugrađana već na filozofiji mira utemeljenoj na međusobnom poštivanju i uvažavanju Židova i Palestinaca, judaizma i islama, jer Palestina pripada i jednima i drugima.

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861