Predsjednicima parlamenata država-članica Vijeća Europe

i predsjedniku skupštine VE,

putem veleposlanstava država-članica

Vijeća Europe u Zagrebu

 

Zagreb, 09.5.2002.

APEL

Poštovane predsjednice i predsjednici parlamenata država-članica Vijeća Europe!

Povodom održavanja konferencije predsjednika europskih parlamenata, država-članica Vijeća Europe, u Zagrebu, od dana 9. do 12. svibnja 2002. godine u Zagrebu, pod nazivom “Demokracije sučeljene sa terorizmom – nacionalne strategije” upućujemo vam apel zbog državnog terorizma vlasti naše države, terorizam koji se pod sintagmom “tuđmanizma” provodi nad nositeljima demokracije i borcima za ljudska prava od 1990. do danas u kontinuumu.

Državni terorizam protiv osoba, građana i opozicijskih političara, i protiv cijelih političkih oporbenih i parlamentarnih stranaka provođen je pod patronatom i zapovjedi prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje TUĐMANA, a njegov nasljednik, današnji premijer Ivica RAČAN ostavio je političke zločine prijašnjih vlasti na snazi: na primjer, politička ubojstva poput predsjednika željezničarskog sindikata, Milana KRIVOKUĆE, dopredsjednika oporbene i parlamentarne Hrvatske stranke prava, Ante PARADŽIKA, Haaškog svjedoka Milana LEVARA itd. Gospodin Račan legalizirao je Tuđmanov parlamentarni udar na način da je administrativnim državnim aktom članovima parlamentarne oporbene Hrvatske stranke prava, koja svoju demokratsku tradiciju vuče iz 1861. godine, oduzeta Hrvatska stranka prava i predata u ruke Tuđmanovom agentu Anti ĐAPIĆU, koji i danas fiktivno vodi tu otetu stranku u hrvatskom parlamentu. Iako Ustavni sud Republike Hrvatske nikada nije zabranio HSP, naprotiv, bivši predsjednik Tuđman je pred očima hrvatske i svjetske javnosti izvršio parlamentarni udar i smijenio legitimno stranačko vodstvo i oduzeo mu pravo na parlamentarno političko djelovanje. Kriminal otimanja političkih stranaka nije prakticirao čak ni balkanski krvnik i Haaški uznik Slobodan Milošević, a ni režimi drugih postkomunističkih zemalja.

Iako je članstvo HSP danas privremeno organizirano u registriranoj stranci HSP 1861., članstvo je pod potpunom medijskom blokadom odnosno državnom cenzurom današnjih takozvanih “demokratskih” vlasti Republike Hrvatske!!! Već devet (9) godina se pred Ministarstvom pravosuđa naše Republike vodi upravni spor u kojemu nas režim stalno izigrava – sa tendencijom nastavka !!! Pravni predmet “HSP” se pred hrvatskim institucijama ne rješava pravno nego blokira politički, na čemu inzistira današnji premijer R.H. Ivica RAČAN – glavni krivac blokade hrvatske opozicije, dok mu u hrvatskom parlamentu u tome asistira bivša Tuđmanova stranka HDZ kao lažna opozicija, iz čijih su redova svi hrvatski optuženici pred međunarodnim sudom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY), u Den Haagu.

Poštovani predsjednici europskih parlamenata, i poštovani predsjedniče parlamenta Vijeća Europe, apeliramo na vas da hrvatske vlasti uvjerite u nužnost izgradnje istinske a ne nominalne i lažne demokracije koju danas imamo u Hrvatskoj. U suprotnom će te i sami postati suučesnici u etabliranju lažnog parlamentarizma kojega je zavela Tuđmanova strahovlada u Hrvatskoj i objeručke prihvatila Račanova koalicijska vlada i parlamentarna većina, a biti ćete i sukrivci za povratak Tuđmanove stranke HDZ na vlast. Sa poštovanjem,

PREDSJEDNIK OTETE HRVATSKE STRANKE PRAVA

Dobroslav Paraga