Reagiranje na članak "dr. Ivić Pašalić osniva HDZ dr. Franjo Tuđman" objavljen u Slobodnoj Dalmaciji dne 28.06.2002.

Zagreb, 29. 6. 2002.

U trenutku kada se na primjeru Sanadera i Pašalića događa izreka "Tko pod drugim jamu kopa sam u nju pada" autorica članka citiranog u naslovu dobro primjećuje da bi se HDZ mogao raspoloviti na dvije stranke po uzoru na Hrvatsku stranku prava i HSP-1861. Međutim, treba naglasiti da je taj model cijepanja i razbijanja parlamentarne stranke prava prakticirao baš sam vrh HDZ-a a posebno njegovi najistaknutiji frontmani ala Pašalić, Šeks, Vukojević, Milas itd.

Stranka prava, bez obzira na Đapićev pokušaj puča, nije se pocijepala a budući da je puč propao, Tuđman i HDZ ukrali su cijelu parlamentarnu stranku zajedno sa njenom imovinom i članstvom i prepisali je na lažnog splitskog magistra iz Čaprazlija tada već isključenog nekoliko mjeseci iz same stranke, što je do danas nezabilježen presedan u cjelokupnoj hrvatskoj političkoj povijesti.

Najnevjerojatnije stranice ispisuje sam život pa tako u istom članku citira se Šeks koji izjavljuje "pa ne može se izvanredni sabor sazivati svaki dan, kako to nekome padne na pamet...Središnji odbor je jedini koji može donijeti tu odluku..."

Dakle, upravo ono što je učinila Hrvatska stranka prava pod mojim vodstvom 1993. godine, kada je Središnji odbor stranke odbacio prijedlog (o sazivanju izvanrednog sabora) Đapićeve grupe dvotrećinskom većinom, danas je Šeksu najčvršći alibi da Pašalić nije u pravu.

Međutim, kada je trebalo uništiti mene i moje suradnike i ukrasti našu parlamentarnu stranku, za Šeksa, Tuđmana, Pašalića i drugove nije vrijedio nikakav argument o odlukama Središnjeg odbora Hrvatske stranke prava, niti suspenzija iz stranke razbijača Đapića, Kandarea i dr.

Ovaj vrlo važan dokaz pokazuje da HDZ i njegovo današnje vodstvo u svojem nemoralu i licemjerju nimalo ne zaostaju od svojih suparnika iz tzv. Doktorove frakcije, te se od nijh ne treba ničem pravednom i domoljubnom nadati.

Ne vjeruj Danajcima ni kada darove nose!

Dobroslav Paraga, predsjednik HSP-1861