Vjesnik: 10. 07. 2002.

Pašalić isključen iz HDZ-a

ZAGREB, 9. srpnja – Dr. Ivić Pašalić odlukom Visokog časnog suda HDZ-a u utorak je isključen iz stranke. Kako je objasnio predsjednik toga tijela Florijan Boras, riječ je o bezuvjetnom isključenju, a Pašalić se u roku od osam dana može žaliti Središnjem odboru HDZ-a.

Boras je izjavio i kako je sedam članova suda odluku donijelo jednoglasno, nakon što su zaključili da je Pašalić svojim istupima počinio osobito teške povrede stranačkog statuta i nanio veliku štetu ugledu HDZ-a.

Objašnjavajući razloge odluke, Boras je kazao da je to zbog toga što je Pašalić optužio stranačko čelništvo da je nelegalno i nesposobno voditi državu te da će na idućim izborima doživjeti fijasko.

Predsjedništvo HDZ-a pokrenulo je stegovni poostupak protiv Pašalića 26. lipnja.

Ivić Pašalić nije želio u utorak komentirati odluku Visokog časnog suda HDZ-a već je najavio da će u srijedu održati novinsku konferenciju u Hrvatskom saboru.

»To je politička odluka koju je jednoglasno prihvatio Visoki časni sud stranke i nemam tu posebno što komentirati«, izjavio je predsjednik Kluba HDZ-a i saborski zastupnik Vladimir Šeks osvrćući se na isključenje dr. Ivića Pašalića iz stranke.

Podsjetio je kako Pašalić ima pravo priziva u roku od osam dana od kada je Sud donio odluku, a ako priziv ne uloži, odluka će postati pravovaljana. »To je logičan slijed jedne političke logike«, kratko je izjavio Šeks.

Andrea Latinović