Vjesnik: 11. 07. 2002.

Budiša: Koalicija s HDZ-om u Karlovcu ne znači savez i na drugim razinama

Predsjednik HSLS-a potvrdio da je članovima novoosnovanog kluba zabranio ulazak u prostorije Kluba zastupnika HSLS-a

ZAGREB, 10. srpnja - Dražen Budiša, predsjednik HSLS-a kazao je u srijedu u Saboru, nakon sjednice Kluba zastupnika svoje stranke, da nije primjetio nikakve najave preostalih HSLS-ovaca da napuste stranku. Naime, HSLS-ovci su se nakon sastanka Kluba, gotovo bez iznimke, okupili na ručku u saborskom restoranu, no Budiša tom događaju, kojeg su neki tumačili kao demonstraciju novog stranačkog jedinstva, nije želio pridavati velike važnosti.

Budiša je dodao kako na sastanku Kluba nije bilo riječi o napisima u Novom listu, odnosno navodnoj izjavi potpredsjednika stranke Ivana Čehoka da je smjena Joška Kontića s dužnosti glasnogovornika početak preslagivanja odnosa u stranci. Naglasio je kako je Čehok izjave u Novom listu dematirao, no potvrdio je da je zabranio ulazak u prostorije Kluba članovima novoosnovanog Kluba nezavisnih liberala zastupnika HSLS-a. »To je Klub HSLS-a. Oni su osnovali novi klub, pa mislim da je logično da dobiju nove prostorije. Mislim da nisu imali niti namjeru uzurpirati prostorije HSLS-a«, kazao je Budiša, dodavši da je zabrana uvedena za sklučaj da se to dogodi.

Što se tiče koalicije HSLS-a i HDZ-a u Karlovačkoj županiji, potpisane u utorak navečer, Budiša kaže da to ne treba stavljati u kontekst posljednjih zbivanja u stranci i oko nje, odbacujući spekulacije da nova koalicija najavljuje koaliciju te dvije stranke i na drugim razinama. »Tome ne treba pridavati važnosti« , rekao je predsjendik HSLS-a, naglašavajući da on osobno ne zna da je koalicijski sporazum uopće potpisan. »Znam da je bilo razgovora o tome prije svih ovih događaja«, ističe, dodajući da se čelništvo HSLS-a Karlovačke županije konzultiralo s njime, te da im je on, u skladu s autonomijom županijskih organizacije stranke, kazao da postupe u skladu s vlastitom procjenom.

Dada Zečić