Večernji list: 16. 07. 2002.

OPRAVDANJE?! - MINISTAR OBNOVE JUČER SKRIVIO PROMETNU NEZGODU U VARAŽDINU

Čačić udario u kombi i pobjegao

Ministar će biti prekršajno prijavljen, a nije isključena ni kazna zatvora

VARAŽDIN - Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić jučer je u 8.35 sati automobilom kojim je upravljao udario u kombi na Trgu Slobode u Varaždinu i pobjegao s mjesta nesreće.

Prema policijskom izvješću, kombi vlasnika I.B. bio je propisno parkiran kod kućnog broja 11 na Trgu Slobode kad ga je udario automobil. U sudaru je okrznut zadnji bočni dio automobila i prednji lijevi dio kombija. Budući da se vozač "volva" nije zaustavljao, vlasnik udarenog kombija odmah je to javio policiji.

Varaždinski policajci brzo su reagirali kako bi što prije našli vozača crnog "volva", koji je pobjegao s mjesta nesreće, te su ga za samo 20 minuta zaustavili u Novom Marofu, preko puta tvornice "Bor". Na njihovo veliko iznenađenje, za upravljačem "volva", službenog vozila Ministarstva, bio je ministar Radimir Čačić. Nakon što su objasnili ministru zašto je zaustavljen, Radimir Čačić kazao je da nije ni osjetio udarac, pa se zato nije zaustavljao. No, da je udario u kombi, vidljivo je na njegovu automobilu, na kojemu je oštećen branik.

Policajci su testirali na alkohol obojicu vozača, što je uobičajen postupak nakon prometnih nesreća, no ni jedan od njih nije bio pod utjecajem alkohola.

Ministar Čačić stanuje u Varaždinu u Ulici Ivana Cankara, nedaleko od Trga Slobode, pa je najvjerojatnije odlazio u Zagreb na posao.

PU varaždinska podnijet će varaždinskom Prekršajnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv ministra. Riječ je o uobičajenoj proceduri, pa će sudac na varaždinskom Prekršajnom sudu, nakon što dobije prekršajnu prijavu, sazvati ročište, na kojemu će ispitati sve svjedoke i okrivljenog. Nakon toga donijet će presudu kojom može novčano kazniti krivca, a nije isključena ni kazna zatvora.

Sanja Moharić

ŠTO JE REKAO ČAČIĆ

Tko je oštećen, neka se javi

- Niti sam pobjegao s mjesta nezgode, niti na službenom automobilu postoje bilo kakvi tragovi oštećenja. To je utvrdio i policajac koji je napravio zapisnik. Ako se netko osjeća oštećenim, neka se prijavi sa svojim papirima, pa će odšteta biti isplaćena s kasko police osiguranja - komentirao je ministar Radimir Čačić jučerašnju navodnu nezgodu u kojoj je oštetio neki automobil. (jp)