Večernji list: 21. 07. 2002.

DOBROSLAV PARAGA, PREDSJEDNIK HSP-1861

Smijenjen sam po nalogu Tuđmanove vlade

U članku gospođe Mladenke Šarić, objavljenom u "Večernjem listu" 15. srpnja 2002. godine pod naslovom "Izbačeni liberali možda osnuju stranku", "potkrala" se neistina koja posve iskrivljuje elementarne postulate objektivna novinarstva.

Nisam se ja razišao s A. Đapićem i postao stranački disident, kako bi se njoj, izgleda, prohtjelo, već sam po nalogu Tuđmanove vlade, kojom je predsjedao Hrvoje Šarinić, smijenjen na najgrublji nelegalan način, odmah po povratku iz Washingotna. I to zato što sam u američkom Kongresu svjedočio o diktatorskom vladanju Tuđmanove dinastije i sramnu sporazumu Tuđmana i Miloševića o diobi Bosne i Hercegovine. Vlada Hrvoja Šarinića pozvala je, svojim javnim priopćenjem sa sjednice 1. lipnja 1993. godine, na puč u HSP-u radi mojeg svrgavanja. Budući da je puč propao, njegovi scenaristi doslovce su preregistrirali parlamentarnu stranku na propale pučiste predvođene Đapićem.

Konstatacija autorice članka "da se za Paraginu stranku danas gotovo niti ne zna" ide na dušu bivšem i sadašnjem režimu, ali i svim onim medijskim i novinarskim kućama koje gornju istinu savršeno dobro znaju, ali se drže HDZ-ova "kućnog reda", koji njegovim stvarnim oponentima ne dopušta pristup javnosti putem medija pod izlikom da su izgubili parlamentarni status, premda im ga je režim oduzeo.