PRIOPĆENJE ZA TISAK

 

 

Zagreb, 02.8.2002.

ŠOK IZ SABORA

VJEROVATI PREDSJEDNIKU VLADE RH IVICI RAČANU JE NEPOPRAVLJIVI PROMAŠAJ

Hrvatski Sabor je na svojoj ljetnoj izvanrednoj sjednici zadnjih dana srpnja mjeseca 2002. donio hrvatskom narodu šok na životni standard kada je potvrdio Račana i njegovu Vladu.

Zastupnici u hrvatskom Saboru slabo pamte a brzo zaboravljaju izbornu parolu Ivice Račana: ”Bolji život svima, ne samo njima”. Što to Račan smatra boljim životom za sve vjerojatno nije poznato niti onima koji mu već po treći puta izglasavaju povjerenje, držeći se izreke da treći puta Bog pomaže. Istina je, da ovaj puta za dug RH od 12 milijardi dolara međunarodnoj zajednici neće niti Bog moći pomoći.

Dana 3.siječnja 2000.g. bio je ponovno dan katastrofe za Hrvatsku i njezin narod, ponovilo se što gore za narod, to bolje za režim na vlasti. Na žalost, njegovi predstavnici u Saboru ponovno su 30. srpnja 2002. potvrdili da žele zlo nad narodom, ne samo zlo koje je nastupilo sada, nego i zlo koje je bilo na vlasti prije 1990. godine, pa i zlo koje je trajalo od 1990. do 3.siječnja 2000.g. Naime, valja se prisjetiti da je Ivica Račan na vlasti više od 30 godina, da on dobro manipulira s hrvatskim narodom, kada je narodu najteže on posegne za mjerom podizanja cijena najosnovnijih potreba za život stanovništva. Činjenica je, da je od 3.siječnja 2000. do danas podigao cijene za više od 60% nad najosnovnijim potrepštinama životne egzistencije. Najavljenom odlukom o poskupljenju električne energije, plina i drugih usluga te prehrane, stvara mračnu Hrvatsku, Hrvatsku bez nade za miran i dostojan život.

Istina je, da Račan u svakoj njemu pruženoj prilici vrši pritisak na stanovništvo jer je njemu takav model vladavine poznat preko 30 godina, na žalost narod to ne primjećuje ali ako i primjeti ne zna se oduprijeti, dok manjina koja pod njegovom vlašću dobro živi, potvrđuje njegovu opstojnost, jer su sigurni da će na narednim izborima bez teškoća hrvatskom narodu podmetnuti mućak pod zdravo jaje.

Prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju Račan će vjerojatno uspjeti stanovništvo pretvoriti u robove a mnoge i rastjerati po svijetu. Istina je, da u Hrvatskoj neće biti radnih mjesta, da neće biti pomaka na bolje dok bude Račana i njegovih pomagača u vlasti. Narodu preostaje da razmisli o svojoj budućnosti, hoće li robovati ili normalno živjeti u zemlji koja ima dovoljno prostora i prirodnog bogatstva za dvadeset milijuna stanovnika.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Dragutin Horvat