«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

02. siječanj 2007.

 

 

BEZLIČNA, POGREŠNA I NEDOSLJEDNA SANADEROVA I MESIĆEVA POLITIKA - RAZLOG DA HRVATSKA ZURI U LEĐA RUMUNJSKOJ I BUGARSKOJ!

 

Svjetski mir se može postići samo ako se poštuju prava pojedinaca, rekao je Papa Benedkit XVI u tradicionalnoj poruci za Svjetski dan mira što ga obilježavaju Ujedinjeni narodi na samu Novu Godinu.

 

Što tek nastaje, kada se masovno krše prava pojedinaca gotovo cijelog jednog naroda kao što je hrvatski i to od strane vlastitog režima, svakodnevni smo svjedoci u Hrvatskoj.

 

Takav režim ugrožava ne samo mir, slobodu i sreću svojih građana, nego i mir u susjedstvu, regiji,  Europi pa na koncu i čitavom svijetu.

 

Masovna kršenja ljudskih prava ogledaju se u Hrvatskoj u drastičnoj cenzuri nad istinskom političkom opozicijom, zataškavanju velikih korupcijskih skandala, neprocesuiranju političke elite umiješane u silne pljačke u pretvorbi i privatizaciji, dugogodišnjem zataškavanju i neprocesuiranju niza ratnih zločina i političkih ubojstava,  potcijenjenom plaćanju zaposlenih, stalnom produciranju vojske nezaposlenih i radno sposobnih građana ove zemlje, uništenjem sela i seljaštva, rasprodajom financijskih ustanova i banaka,  sklapanjem za Hrvatsku štetnih i pogibljenih međunarodnih ugovora, rasprodajom i stečajem temeljnih industrijskih grana privrede itd.

 

Sve je to na koncu rezultiralo da su hrvatski dušmani doveli hrvatski narod i državu u potčinjen odnos čak i prema novopečenim članicama Europske unije, prema   Bugarskoj i Rumunjskoj, koje su pod sovjetskom okupacijom zaostale čitava  desetljeća u svojem intelektualnom, kulturnom i tehnološkom razvoju, čak iza okupirane Hrvatske u ondašnjoj Jugoslaviji.

 

Takav porazan rezultat za hrvatsku vladajuću oligarhiju znači samo i jedino silazak sa vlasti a ne rošadu  kakvu si preko režimski kontroliranih medija i lažiranih izbornih rezultata priželjkuje dvojac iz naslova,  odnosno, neku veliku koaliciju koja bi ih zaštitila od brodoloma kojeg su glavni uzročnici i akteri. Veliki dio ljudi u Hrvatskoj vapi za radikalnim promjenama, ali ne znaju kako si pomoći. Međutim, niti korumpirana politička elita ne treba biti sigurna da će se njezini planovi zadržavanja na vlasti ostvarivati iz godine u godinu. Nepredvidivi su putovi Gospodnji!