«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

05. siječanj 2007.

 

 

TEŽAK MEĐUNARODNI PORAZ SANADER-MESIĆ-RAČANOVOG TRIJUMVIRATA: «HRVATSKA- MOČVARNO DNO EUROPE»!

 

Još se pravo nije stigao niti oporaviti od poraznog izvješća Europske komisije o ispunjavanju uvjeta za pristup RH u EU i ocjene moćnog glasila njujorškog Wall Streeta da je Sanader doktor izokretanja ili majstor manipulacije na štetu svoje zemlje i svojih građana, što su objavljeni u studenom prošle godine, a vlastodržačkom trijumviratu Sanader-Mesić- Račan stigla je za novu, 2007. godinu,  šamarčina o kakvoj nisu do jučer niti sanjali.

 

Taman, nakon što se je u predbožičnom nastupu na HTV-u Sanader neuglađeno i prostački obrušio na dnevnik Wall Street Journal, kazavši novinaru Bagi da on otprilike zna puteve kako se tamo kupuje prostor i naručuju članci, pa se je time i sam poslužio, stigao je Sanaderu i drugovima više nego zasluženi odgovor iz drugog najutjecajnijeg poslovnog tjednika u svijetu, londonskog Economista, koji je Sanader-Mesić- Račanovu laž i prijevaru u hrvatskoj politici ocijenio kao «močvarno dno Europe».

 

Ova ocjena ima posebnu težinu ne samo što dolazi sa stranica jednog od vodećih europskih i svjetskih tjednika već i zato što je smještena u godišnji pregled najvažnijih događaja i ličnosti u Europi 2006. godine.

 

Ipak, izgleda da su središta medijske, političke i gospodarske moći i odlučivanja u Europi i svijetu upoznata sa stvarnim stanjem u našoj državi i bolje nego što mnogi domaći vlastodršci i sanjaju  a kamoli slute, što je vrlo dobro i važno za hrvatski narod, jer bez prave istine nema niti prave ocjene bolesti hrvatskog društva, a onda niti ispravnog puta i terapije za izliječenje smrtonosnih bolesti hrvatskog društva koje «Economist» vidi u «mrzovoljnom i destruktivnom pristupu hrvatske vlade prema pitanjima pluralizma, medijskih sloboda i pravne države».

 

List ocjenjuje da takav stav hrvatske vlade «predstavlja alarmirajuću prepreku njenom putu prema priključenju EU, ali da takav stav hrvatske vlade proizlazi iz želje da se održi mutni i za Hrvatsku komforan status quo».

 

Prepoznati su dakle i uočeni grijesi organiziranog državnog kriminala, zaštite političke korupcije i mafije na najvišem nivou, razbijanja,  atomiziranja i uzurpiranja vjerskih zajednica poput Židovske općine u Zagrebu/izravna i nezakonita intervencija Mesića/, ili političkih stranaka kao što je Hrvatska stranka prava, prepoznata je cenzura protiv istinske opozicije, smjenjivanje novinara i urednika novinskih redakcija, pritisci na medije, nedjelovanje pravne države u velikim kriminalnim aferama pranja novca, korupcije na najvišem nivou, pljačke u privatizaciji, šverca droge diplomatskim i političkim kanalima i vezama, opstrukcije pritvora i vođenja sudskih postupaka za notorne slučajeve ratnih zločina, neprocesuiranja komunističkih koljača od titoista do Josipa Perkovića i drugih, trošenja golemih sredstava iz državnog i lokalnih proračuna  za poslove bez natječaja, za kupnju luksuznih stanova, automobila, satova pa čak i skijaških zvijezda, dok narod nema radnih mjesta, vrtića, lijekova ili prima mizerne plaće i mirovine  itd.

 

Uz ovakvu ekipu i trolist Sanader- Mesić- Račan sa Bandićem kao alternativom, Hrvatska neće u bolju sadašnjost a  «bolju» budućnost jedino može očekivati kroz razne balkanske srpsko-hrvatsko-jugo i ine integracije.  

 

Prema nekim ozbiljnim izvorima iz vlade vodeće svjetske velesile, Hrvatska, ako ne napravi bitan zaokret i ne smijeni ovdašnju udbaško komunističku garnituru sa vlasti i iz opozicije, neće dobiti pristup u EU i na zapadnu stranu do 2030. godine, odnosno dok ne izumru i posljednji titoistički dinosauri, no do tada sa njima može izumrijeti i ono što se danas zove i predstavlja hrvatska većina ili  hrvatski narod u Republici Hrvatskoj. Ukoliko će Hrvati nastaviti i na ovogodišdnjim izborima hod po ivici nacionalne smrti glasujući za razapetu udbaško-komunističku kliku koju predstvlja trojac Sanader-Mesić-Račan, biti će im i pravo što će prije ili poslije propasti i nestati iz Hrvatske.