«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

8. siječanj 2007.

 

 

SANADEROVO NEPOŠTIVANJE EUROPSKIH STANDARDA NUŽNE OSUDE ZLOČINA KOMUNISTIČKE PARTIJE!

 

 

Prošlo je godinu dana od kada je Parlamentarna skupština Vijeća Europe, dakle, parlament svih europskih zemalja, a ne samo zemalja-članica Europske Unije, donio, na prijedlog zastupnika Političkog odbora Vijeća Europe iz konzervativne demokratske Europske pučke stranke (EPP-ED Group), koja je tada činila (i danas još čini) parlamentarnu većinu u Europskom parlamentu Europske Unije, dana 25. siječnja 2006. godine rezoluciju kojom su osuđeni zločini komunizma, i kojom se od vlada bivših komunističkih zemalja iz Europe traži da iznošenjem istine o tim zločinima i njihovim počiniteljima, procesuiranjem komunističkih zločinaca, te obilježavanjem komunističke diktature podizanjem spomenika žrtvama komunizma i imenovanjem nazivlja ulica i trgova u glavnim gradovima po žrtvama komunizma, ustanovljenjem memorijalnih muzeja u spomen na žrtve komunizma, znanstvenim istraživanjem i nacionalnom antikomunističkom demokratskom kampanjom među stanovništvom o strahotama i uzročno-posljedičnim vezama komunizma, prevladaju strahovitu prošlost komunizma na području Republike Hrvatske i drugih bivših komunističkih zemalja sa područja Srednje i bivše Istočne Europe.

 

Početkom 2004. je Europska pučka stranka na vlastitom saboru u Bruxellesu usvojila rezoluciju pod naslovom “OSUDA TOTALITARNOG KOMUNIZMA”. Aktualni premijer Republike Hrvatske, dr. Ivo Sanader, sudjelovao je ispred Hrvatske demokratske zajednice, kao pridružene članice grupacije EPP, na navedenom saboru europskih konzervativnih stranaka i demokrata, ali je po povratku u Hrvatsku doslovno prešutio hrvatskoj javnosti izglasavanje antikomunističke demokratske rezolucije od strane međunarodne organizacije kojoj pripada i HDZ, što je nevjerojatno, ali istinito, a pomalo čudno, s obzirom da je premijerov otac u Drugom svjetskom ratu postao žrtva komunizma i zamalo zaglavio pred jugokomunističkim partizanskim odredima smrti političkog komesara, i kasnije predsjednice jugoslavenske vlade, Milke Planinc, rođene Malada, iz Dalmacije, od kuda potječe i obitelj Sanader, čiji su mnogi  članovi i sumještani  iz premijerovog rodnog sela poubijani od komunista .

 

Ali, ne samo da je Ivo Sanader prešutio postojanje antikomunističke demokratske rezolucije, nego nije na djelu u hrvatskoj politici proveo naputke iz rezolucije EPP-ED o Osudi totalitarnog komunizma, kao što u prošlih godinu dana nije na djelu u hrvatskoj politici primijenio preporuke iz rezolucije pod brojem 1481 Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina, jer glavni grad Republike Hrvatske još uvijek nije ukinuo Trg maršala Tita, niti je jedan reprezentativni trg u zagrebačkom središtu dobio ime Trg žrtava komunizma.

 

Trg žrtava fašizma ne može i ne smije pokriti žrtve komunizma zato što su zločine jugokomunizma nad hrvatskim I drugim narodima počinili Titovi borci kao deklarirani antifašisti. (Za neimenovanje Trga žrtava komunizma izravnu odgovornost snosi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i kriptokomunistička Socijaldemokratska partija na čelu sa posljednjim komunističkim ideologom iz Titove Jugoslavije, progoniteljem hrvatskih proljećara Ivicom Račanom, ali predsjednik kriptokomunističke stranke HDZ Ivo Sanader također snosi svoj dio odgovornosti, jer nikada nije Račana i Bandića prozvao zbog neimenovanja Trga žrtava komunizma, a osim toga, kao premijer koji ima parlamentarnu većinu u Hrvatskom saboru mogao je, da je htio i imao dobru volju i političku viziju, - a nije htio namjerno iIi nema političku viziju, jer ga u šaci drže kočničari rasvjetljavanja tamne komunističke prošlosti, bivši komunistički aparatčici Vladimir Šeks i Luka Bebić, -  donjeti posebni zakon o imenovanju Trga žrtava komunizma u Zagrebu i dr.)

 

Premijer Sanader je, zajedno sa predsjednikom Republike Mesićem, odgovoran, što vlasti hrvatske države nisu financirale podizanje niti jednog jedinog spomenika žrtvama komunizma na hrvatskom području, i što Republika Hrvatska nema memorijalni muzej žrtava i zločina komunizma, kao Njemačka ili Mađarska. Premijer Sanader je izravno odgovoran što do dana današnjega nije donjet zakon o lustraciji bivših komunističkih funkcionara koji su kršili ljudska prava i bivših šefova i operativaca i egzekutora titoističke tajne službe i njezinih doušnika, te što bivši komunisti, udbaši i kosovci nisu udaljeni iz državne službe i sa položaja u mjesnoj samoupravi. Naprotiv, premijer Sanader izravno je odgovoran što je na snazi ostavio Tuđmanovu komunističko-fašističku odluku o lustraciji Dobroslava Parage i drugih demokrata, hrvatskih političara i branitelja Republike Hrvatske, tvoraca neovisne i samostalne hrvatske države! Premijer Sanader je odgovoran za cenzuru nad jedinom hrvatskom antikomunističkom demokratskom strankom u Republici Hrvatskoj – Hrvatskom strankom prava 1861. (HSP1861.), kao i nad Hrvatskim centrom za istraživanje zločina komunizma.

 

Premijer Sanader naprosto laže kada tvrdi da on i njegova vlada stvaraju europske standarde u Republici Hrvatskoj, jer to nije točno i ne odgovara činjenicama. Vlada Republike Hrvatske, pod predsjedanjem Ive Sanadera i pod vodstvom nedemokratske Hrvatske demokratske zajednice, nije donijela zakon o osudi i zabrani javnog isticanja totalitarnih simbola, ali zato licemjerno osuđuje isticanje ustaških, ali ne i komunističkih simbola. Gospodin Sanader, koji pozitivnim odnosom prema bivšim komunistima sramoti hrvatsko demokratsko društvo, pokazao se kao veliki oportunist, i sramoti rimokatoličku Crkvu kojoj deklarativno pripada, jer Isus Krist nije bio oportunist!

 

Sanader je oko sebe okupio bivše komunjare, korumpirane političare, doušnike Udbe i KOS-a, izdajice i veleizdajice Republike Hrvatske, (nedavno je Šeks u Hrvatskom saboru primio u posjet udbaša i optuženog ubojicu Josipa Perkovića). Gospodin Sanader, naravno da se ne može skrivati iza deklaracije Hrvatskog sabora od 30. lipnja 2006. godine, jer tu osudu zločina komunizma na hrvatskom području, od 1944. do 1990. godine, nije ishodila Hrvatska demokratska zajednica, nego je donijeta na pritisak rezolucije 1481 Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina. Nije čudno, s obzirom na kriptokomunizam  HDZ-a i bivših komunista u vrhu te Tuđmanove stranke (po imenu), što premijer Sanader ne provodi antikomunističku politiku, ali je čudno da članovi Predsjedništva Europske pučke stranke, na čelu sa predsjednikom Winfriedom Martensom, toleriraju kriptokomunističku politiku premijera RH i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. To zaista čudi, jer se postavlja pitanje, da li je EPP-ED 2004. izglasala rezoluciju o “Osudi totalitarnog komunizma” radi određenih demokratskih načela na koja se poziva, ili samo formalno, a u stvarnosti i dalje podupire ispod žita bivše komuniste u bivšim komunističkim zemljama, kao na pr. Vladimira Šeksa (HDZ), Luku Bebića (HDZ), Miomira Žužula (HDZ), i nebrojene bivše komuniste u HDZ-u i u državnim službama RH. Kako je moguće da EPP-ED u svoje pridruženo članstvo primi kriptokomunističke stranke poput HDZ-a, koja nema veze sa konzervativizmom (HDZ ostavio je na snazi jugokomunistički zakon o abortusu, primjerice)?

 

Godinu dana nakon rezolucije 1481 Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina,  17 godina nakon pada Berlinskog zida i 15 godina nakon sloma komunističke Jugoslavije, Republika Hrvatske se, zahvaljujući HDZ-u, SDP-u, Đapiću, HSLS-u, HSS-u, HNS-u i drugima, nije ni za pedalj odmaknula od strahovite komunističke prošlosti! Nema govora da Sanader poštuje europske standarde. Nije slučajno da su  ugledni strani mediji, poput Wall Street Journala ili The Econimista počeli Sanadera prozivati da manipulira hrvatskom javnošću (pa prešutio je rezoluciju EPP-ED iz 2004. o Osudi totalitarnog komunizma, i 2006. prešutio je negativne kritike u izvješću Europske komisije o napretku reformi u Hrvatskoj), i da guši slobodu medija (pa pod cenzurom drži Dobroslava Paragu i druge demokrate i antikomuniste), a Svjetska banka je Sanaderu udijelila negativnu ocjenu u zaštiti ulaganja stranog kapitala, dok su međunarodne novinarske udruge, poput Reportera bez granica, Sanaderovoj vladi i glavnim urednicima većine medija u RH udijelili negativnu ocjenu glede slobode medija u Republici Hrvatskoj. I kako onda bilo tko može tvrditi da Sanader ispunjava europske standarde?