«HRVATSKO PRAVO»

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

16. siječanj 2007.

 

 

SANADERU JE VEĆ ODAVNO VRIJEME ZA OSTAVKU I SMJENU, ALI ON U CIRKUSANTSKOJ DRŽAVI OČEKUJE NOVI PREMIJERSKI MANDAT!

 

Hrvatska skupo plaća Sanaderove klevete lansirane kod Mislava Bage u predbožićno vrijeme prije tri tjedna. Na Sanaderova fakinska podmetanja da on otprilike zna puteve kako se u “The Wall Street Journalu” kupuje medijski prostor i naručuju plaćeni članci, ovaj svjetski ugledni list danas je odgovorio svrstavši Sanaderovu korumpiranu I pokvarenu vlast na zasluženo 109. od ukupno 157 mjesta na ljestvici gospodarskih sloboda u 2007. godini.

 

Štetu koju čini Sanader cjelokupnom svojom vladavinom Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu u cijelini, osim partijskoj oligarhiji oličenoj u trijumviratu Sanader-Mesić-Račan i njihovim pogibeljnim boljševičko-crnokošuljaškim satelitima, nemjerljiva je i može se jedino iskazati zahtjevom za Sanaderovom ostavkom, kao glasu vapijućih u pustinji, budući da je hrvatska većina do te mjere politički nesvjesna da ne zna i ne želi spriječiti niti poskupljenje zagrebačkog parkinga, koji je zahvaljujući podivljalom Bandiću danas skuplji neg li u Berlinu, New Yroku ili Rimu.

 

Hrvati su većinski i dalje političke ovce ili što su nažalost često bili kroz svoju povijest-janje za klanje – a sa takovom pastvom ideološki i demokratski izgrađeni ljudi ne mogu gotovo ništa poduzeti.

 

Hrvatska je zahvaljujući trolistu koji drma Hrvatskom duboko na močvarnom dnu Europe. Srozali su je sa 55. mjesta u 2006. godini na 109. mjesto u 2007. godini(Sanaderovi satovi, splitsko brodogradilište, Glavaš na slobodi i sprega sa udbomafijom, Bandićevi stanovi, snježna kraljica i stolice u Lisinskom, Đapićeva trgovina vijećničkim mandatima i prokazivanje svjedoka ratnih zločina, namještanje javnih poslova bez natječaja itd.).

 

Sanader i drugovi svojom kriminalnom politikom laži i izokretanja doveli su Hrvatsku na 37. mjesto od 41 europske zemlje, od kojih je iza Hrvastke samo BIH, Rusija, Ukrajina i Bjelorusija (Srbije i Crne Gore nema, jer se one zbog nepouzdanosti podataka  niti ne navode na listi).

 

No zato pod Mesićem i Sanaderom, Hrvatska je toliko nisko pala da je  jedna Makedonija  na 71. mjestu, dakle 35 mjesta ispred Hrvatske. U zajedničkoj analizi Wall Street Journala i Heritage fundacije, Hrvatska je sa postotkom ekonomske slobode od 55 posto svrstana među države uglavnom neslobodne ekonomije, zbog slabog pravosudnog sustava, veličine državnog aparata, poslovne i ulagačke slobode, zaštite vlasničkih prava i radnog zakonodavstva.

 

U drugom od dva elaborata koji su priloženi  uz Indeks ekonomskih sloboda 2007. godine, ugledni švedski ekonomist zaključuje: “Ukoliko svijet želi ostvariti veću zaposlenost i bolji životni standard, sloboda je najbitnija. Naših 13 godina rada na Indeksovim podacima, snažno pokazuju da zemlje koje su povećale stupanj sloboda imaju bržu stopu razvoja.”

 

Upravo je nedostatak slobode i  demokracije u Republici Hrvatskoj, u kojoj vladaju nominalno demokratske stranke a ustvari partijske frakcije bivšeg Saveza komunista Jugoslavije i Hrvatske, glavni razlog da Hrvatska ne može i neće ići naprijed već stagnira, osipa se i nestaje pred desperatnim i bezvoljnim narodom.

 

Ljestvica gospodarskih sloboda objavljena danas u vodećim svjetskim listovima, na kojoj je Hrvatska zauzela 109. od mogućih 157. mjesta:

 

 

 

 

 1. Hong Kong
2. Singapur
3. Australija
4. SAD
5. Novi Zeland
6. Velika Britanija
7. Irska
8. Luksemburg
9. Švicarska
10. Kanada
...
58. Slovenija
60. Italija
71. Makedonija
109. Hrvatska
115. BiH