HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

25. siječanj 2007.

 

 

SNAGA DEMOKRACIJE – ALI U IZRAELU!

 

Razotkriti dublji smisao operacije zvane WAZ, odnosno osvajanja hrvatskog medijskog prostora, čiji je vlasnik E. Schumann u nedjelju preselio sa ovog svijeta, ne znači upadati u prečestu  hrvatsku zabludu da su nam za naše grijehe i propuste uvijek krivi drugi a ne naša nesposobnost, neznanje i iznad svega korumpiranost i gramzivost, koja nas svrstava puno više u poganske a ne kršćanske narode, kako nam vole tepati kojekakvi uvezeni duhovni pastiri, koji ne žele znati, opet radi svojih interesa,  kakva je sumorna crta suvremenog hrvatskog čovjeka.

 

Njemački medijski mogul WAZ došao je na hrvatsko tržište da izvuče kraj nesposobnih domaćina, što je moguće veći profit,  a da bi mu to pošlo za rukom kao i njegovim partnerima čija je on prethodnica, potrebno je zarobiti hrvatski medijski prostor od stvarne slobode i demokracije, e da bi se mogla zlorabiti medijska moć preko svake mjere, pa onda izravno utjecati na smjenu ili izbor onakve satelitske vlasti u Hrvatskoj,  koja će što bolje služiti WAZ-u  i svakom tuđem interesu a ponajmanje ili uopće neće služiti hrvatskom interesu.

 

Sve što se je od dolaska WAZ-a prije nepunih desetak godina događalo u Hrvatskoj potvrđuje gornja iskustva, kao i činjenicu da hrvatski ljudi ne žele ili ne znaju izabrati poštenu vlast, pa zato u njihovo ime i protiv njihovih interesa, njima upravljaju od tuđina postavljeni za tuđinske interese. Najrigidniju plejadu ekstremnih skojevskih novinara unajmio je kao dokazane kvislinge pokojni Schumann da prodaju kvazi liberalnu, tiotističku i jugonostalgičarsku maglu preko svojih tiskanih i elektronskih medija a da se glas istinske opozicije ušutka kao u doba Tita i partije.

 

Do kojih granica je ta uravnilovka neostaljinističke provenijencije dovela hrvatsku žabokrečinu pokazuje i nereagiranje na bezbrojna kriminalna otkrića korupcije vladinih dužnosnika i saborskih zastupnika kojima se kao posljedica ne događa ama baš ništa, nego su nakon svake afere još bolje promovirani u WAZ-ovim i inim elektronskim medijima. Da li bi nakon otkrića Sanaderove afere sa satovima, afere Žužul ili vile u Kozarčaninovoj, posjeta Veroni, on mogao mirno dalje nastaviti obnašati svoj mandat. Ili bi nakon otkrića ozbiljnih dokaza da je predsjednik Mesić počinio akt veleizdaje Republike Hrvatske, okružio se sa udbaškim krvnicima kao najbližim suradnicima, on smio ijednog sekunda biti prvi čovjek Oružanih snaga RH.

 

Ili bi Đapić, umješan u bezbroj kriminalnih afera, korupcije i krivotvorenja  - od kojih je nacističko premlaćivanje lokalnog dužnosnika stranke Demokratskog Centra, samo pokazatelj dokle barabe idu ako ne postoji pravna država – mogao dalje biti osječki gradonačelnik, prosipati laži i budalaštine o svojoj kameleonskoj promjeni ćudi u koju nitko niti u Čaprazlijama a nekmoli u svijetu, neće nikada i ne može povjerovati.

 

Pripadnica klana orjunaškog titoističkog vlastodršca Račana, Milanka Opačić proziva, gle svoje HDZ-ove blizance za prisluškivanja i praćenja oporbe, dakle za korištenje istih udbaških metoda njezinog šefa Račana i SDP-a, a da   pritom ne navodi niti svoj niti bilo čiji drugi primjer ili dokaz. Ukoliko govori istinu, premijer bi morao narediti ministru policije i državnom odvjetništvu hitno postupanje, a ukoliko Milanka laže poput Vladimira Šeksa prije četiri godine, treba je izbaciti iz parlamenta, uhititi i procesuirati radi najtežih kleveta i laži, uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda Hrvatske u pristupnim pregovorima sa Bruxellesom.

 

Nikada se ili gotovo nikada u Hrvatskoj neće i ne može dogoditi, odnosno možda će se dogoditi kada Hrvata više ne bude u Hrvatskoj, snaga demokracije koju ovih dana demonstrira pred cijelim svijetom izraelska vlada i javnost ističući zahtjev za ostavkom i odlaskom predsjednika države Izrael Moshe Katzava sa svojeg položaja zbog sumnji da je umiješan u mobbing i seksualne delikte protiv svojih podređenih.

 

Dakle, dosadašnji predsjednik još nije niti optužen, nije mu još ništa dokazano, ali zbog interesa demokratske javnosti i države mora odstupiti. Netko će reći to je izabrani narod, to je država Izrael, njima ne vladaju medijski moguli kao WAZ u Hrvatskoj, prožet sa rigidnom boljševičkom medijskom bagrom. No, jedina je istina da je snaga demokratskog društva ta koja omogućuje smjene i najviših i najmoćnijih ako se osile. No, kod nas  istinska demokracija za koju smo se toliki borili, ginuli i tamnovali daleko stanuje od Hrvatske kao zimsko sunce od užarenog ljeta.