HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

                                                       www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

31. siječanj 2007.

 

 

TKO KOGA PRISLUŠKUJE ?!

 

 

 

U policijskoj državi, kakva je dobrim dijelom ostala i preživjela u Hrvatskoj, nitko ozbiljan se ne čudi kada se i suradnici tajnih službi počnu javno žaliti da su prisluškivani. Ta tko je kriv Milanki Opačić, kada se je od mladih dana prepoznala baš u Račanovoj Partiji koja je uhođenje, prisluškivanje, tajno praćenje, bacanje ljudi kroz prozor i druge oblike fizičke likvidacije, brutalna uhićenja i tamnice i ine gadarije i zločine,  dobro uvježbala  od svojeg starijeg NKVD-ovskog brata.

 

Tuđman, čija je vjerna dugogodišnja suradnica bila Vesna Škare Ožbolt bavio se je činjenjem ratnih zločina, izdavanjem naloga za višestruka ubojstva, širenjem  antisemitizma i vjerske netrpeljivosti, pa su mu prisluškivanja došla kao neka vrsta razonode. Tuđman je prisluškivao baš sve, pa i vlastitu suprugu Ankicu, a i ona njega, jer kada god je ulazila u njegovu primaću sobu, on je naglo prekidao svoje monologe i dijaloge, i napadno čekao da ona izađe i napusti raskošnu prostoriju tuđe vile koju su uzurpirali po generalovom završetku krvničkog šegrtovanja u Beogradu kod  cappi di tutti capi-a, Tita.

 

Tuđman je to uhođenje razvio do nezamislivih granica, pa je zamalo počeo konkurirati svojem dugogodišnjem KOS-ovskom uzoru Aleksandru Rankoviću. Njegova tajna snimanja i prisluškivanja koštala su mnoge njegove nazovi prijatelje, kaznenih istraga i suđenja pred Haškim sudom, a njega je samo smrt nezasluženo spasila  od vlastitih  uhodničkih nedjela i schveningenske ćelije smrti.

 

Đurđa Adlešić se je i sama bavila uhođivanjem i prokazivanjem svojih suradnika i lokalnih političara radeći u Bjelovaru dugo godina za Tuđmanovu Udbu, pa se ne treba čuditi da je sama danas žrtva nedjela i zla koja je činila drugima. Zanimljivo, da unatoč Božjoj opomeni od prošloga ljeta, bolesno ambiciozna i opasno zagrijana Đurđa, još nije shvatila niti pročitala znakove vremena i promašenost svoje kvaziliberalne pozicije. Đurđa nikako da shvati da ne može služiti Bogu i vragu!

 

Dakle, u većoj ili manjoj mjeri današnje istaknute žrtve prisluškivanja i uhođenja same su dale vlastiti veliki obol sustavu koji sada ždere vlastitu djecu. No, svemu zlu doći će jedanput kraj, kada se najmanje njegovi protagonisti budu nadali.