HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

27. listopad 2007.

 

HRVATSKA JE ZEMLJA APSOLUTNE PRAVNE NESIGURNOSTI -

MESIĆ I ŠEKS RASPISALI PROTUUSTAVNE PARLAMENTARNE IZBORE!

  

 

 

Following parliamentary elections 25th November 2007 in the Croatia will be unconstitutional not free and undemocraticallyOdmah po raspuštanju Hrvatskog sabora na sjednici od 12. listopada 2007. godine Hrvatska stranka prava 1861. uputila je Ustavnom sudu PRIJEDLOG radi ocjene suglasnosti Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor od 09. veljače 2007., Zakona o popisima birača  od 09. veljače 2007.  i Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata od 15. prosinca 2006. godine sa  odredbom članka 4. Ustavnog zakona za provedbu Ustava Republike Hrvatske od 28. ožujka 2001. godine .

 

Prema odredbi članka 4. Ustavnog zakona za provedbu Ustava Republike Hrvatske «zakoni kojima se uređuje izbor zastupnika u Hrvatski sabor donijet će se najkasnije godinu dana prije održavanja redovnih izbora za zastupnike Hrvatskog sabora».

 

Redovni izbori za zastupnike Hrvatskog sabora održati će se 25. studenog 2007. godine, odnosno do konca tekuće kalendarske godine. Hrvatski sabor donoseći zakone kojima se uređuje izbor zastupnika u Hrvatski sabor pogazio je ustavne odredbe iz članka 4. citiranog Ustavnog zakona, jer  je te propise donio u mjesecu prosincu 2006., odnosno u veljači 2007. godine, dakle nakon proteka roka od godine prije održavanja redovnih izbora za zastupnike Hrvatskog sabora dakle, nakon izminuća propisanog roka Ustavnim zakonom.

 

Iz činjenica istaknutih u ovom prijedlogu razvidno je da je Hrvatski sabor donosio propise kojima se uređuje izbor zastupnika, popisi birača i financiranje političkih stranaka izvan roka propisanog  Ustavnim zakonom za provedbu Ustava Republike Hrvatske, dakle kršenjem ustavnih propisa, a samim tim doneseni zakoni nisu u skladu sa ustavnim načelima, dakle, protuustavni su.

 

Time je povrijeđena pravna sigurnost građana kao i pravo građana na poštene i slobodne izbore zajamčene Ustavom. Također, povrijeđena su i ustavna prava političkih stranaka, jer su dovedene u neravnopravan položaj u odnosu na parlamentarne političke stranke, predlagatelje neovisnih lista, nezavisne zastupnike i zastupnike nacionalnih manjina koji su imali zastupnike u Hrvatskom saboru,  budući da je samo njima osigurano pravo na naknadu troškova izborne promidžbe u jednogodišnjem iznosu određenom za godinu u kojoj se provode izbori sukladno zakonu kojim  se uređuje financiranje političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata.

 

Stoga je Hrvatska stranka prava 1861. zatražila pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor , Zakona o popisima birača i Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata  te da nakon ocjene Ustavni sud donese  O D  L U  K  U  kojom se ukidaju  Zakon o izmjenama Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, Zakon o popisima birača i Zakona o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata kao protuustavni, te spriječi održavanje protuustavnih parlamentaranih izbora ili da održane izbore poništi.

 

Naravno, Ustavni sud o svemu «mudro» šuti a jednako postupaju i vodeći hrvatski mediji u kojima prostor za objektivnu istinu gotovo  da i ne postoji. Tek tu i tamo reski šamar iz inozemstva kao što su početkom tjedna upozorili analitičari MMF-a «da Hrvatskoj prijeti teška kriza» odnosno prestanak dobivanja inozemnih kredita, što bi zemlje poput Hrvatske odvelo do ruba dužničkog ropstva i bankrota, govore kako lokalni hrvatski političari i mediji stvaraju lažnu i krivotvorenu sliku o pravom stanju u kojem održavaju zemlju uz pomoć zaglupljenih i onih koji žive na državnim jaslama.

 

Stoga tim hazarderima hrvatske vlasti treba oduzeti svaki legitimitet daljnjeg urušavanja zemlje ili masovnim bojkotom izbora ili križanjem odnosno cijepanjem glasačkih listića, jer bez slobodnih i poštenih izbora ovakva nakarada od dvoglave aždaje HDZ-a i SDP-a ne može biti smijenjena.

 

Dvije zločinačke organizacije dogovorno održavaju status quo uz svoje satelite u lažiranoj i korumpiranoj opoziciji.  Šeksov  a ne Hrvatski sabor donijeli su nova stara pravila o praćenju predizborne kampanje što je drugo ime za kaos i totalnu cenzuru, jer nije stvar u tome da se 100 i više stranaka izredaju kao prostitutke na štajgu, pa tko da više, već da se omogući relevantnim političkim i mislećim ljudima da u ime svojih stranaka mogu kontinuirano iznositi svoja mišljenja na Hrvatskoj TV i u medijima između dva izborna ciklusa.

 

Šeks i društvo su ostavili da i dalje vlada totalni kaos u predstavljanju izbornih stranačkih lista, doduše, ovaj puta skraćen za tri četvrtine vremena, ali su se osim drastičnog kraćenja tog odvratnog predizbornog cirkusa, u strahu potrudili vratiti vodeće HDZ-ovsko strašilo Hloverku zv. Hlo-Zlo na HTV, da spriječi bilo kakvu nepredvidivu situaciju. Thompsona su poslali da im zagrijava takozvanu prekomorsku dijasporu, no zahvaljujući crnokošuljašu Đapiću, Thompson ima takva loš rejting da ne bi mogao, poput Đapića, niti ući u Kanadu da nije oženjen Kanađankom.

 

Svoj raznoliki protudemokratski represivni instrumentarij vladajuća vrhuška demonstrira ovih dana i nezakonitim rušenjem vlasti osječkog gradonačelnika Zlatka Benašića, jer treba sakriti tragove  Đapićeve pljačke stoljeća u Osijeku, koju je kao slugan svake vlasti htio za sebe i svoje kriminalce provesti. U tom smislu koristi se zloglasno državno tijelo za udbašku upravu i cenzuru predobro isprobano za ubijanje Hrvatske stranke prava, kojim rukovodi stari boljševik Antun Palarić, koji je odavno zreo za zatvorsku ćeliju a ne da rukvodi i poništava izbore za potrebe središnje vlasti.

 

Kada su Glavaš i njegovi zastupnici opetovano iznijeli svjedočenja da je predsjednik HDZ-a Sanader izabran krivotvorenjem stranačkih izbora kao i Đapić , Palariću nije bilo na kraj pameti da pokrene upravni nadzor i postupak u vezi izbora Sanadera. No kada HDZov crnokošuljaš legalno bude smijenjen, Palarić to proglašava kršenjem zakona i smjenjuje apsolutnu većinu o osječkoj gradskoj skupštini. Teško da se ovakve stvari mogu danas  više događati  i u jednoj Srbiji ili Albaniji, no u Hrvatskoj, koja se lažno kiti predziđem kršćanstva i razvijenom demokracijom, ovakvo parlamentarno nasilje prolazi bez odjeka i nekažnjeno. Glavni akteri slijedećih izbora jesu i biti će upropastitelji Hrvatske i blazirani cirkusanti kojima je stalo jedino do zadržavanja moći i vlasti a pozivi na izlazak na izbore su jedino u funkciji da se njihovom lopovluku i ubojstvu cijelog naroda dade privid legalnosti.