HRVATSKO PRAVO

Prve online stranačke novine u Republici Hrvatskoj

 

http: www.hrvatsko-pravo.hr

http: www.hrvatsko-pravo.com

 

03. prosinac 2007.

 

 

ANTO ĐAPIĆ ŽRTVA “KRISTALNE NOĆI”!?

 

Zlouporaba mučenika holokausta od strane političkog mrtvaca  Ante Đapića

 

 

MATE GRANIC EX FOREIGN AFFAIRS SECRETARY OF FORMER DICTATOR FRANJO TUDJMAN NOW IS ADVISOR OF ANTISEMITE AND BLACKSHIRT ANTO DJAPIC PRESIDENT OF FAR RIGHT PARTY OF RIGHTSVoditeljica političke emisije i novinarka “NOVE TV”, Mirjana Hrga, opet je ugostila oktroiranog predsjednika otete Hrvatske stranke prava, Đapića, u svrhu analize povijesnog izbornog poraza koji je Anto Đapić doživio 25. studenog 2007. godine kada je jedan jedini parlamentarni mandat preko leđa Hrvatske stranke prava dobio njezin upropastitelj . Čak niti  tobože poznata u borbi protiv heroina, Ruža Tomašić, nije izborila mjesto u Hrvatskom saboru jer su je birači odbacili kao nevjerodostojnu kandidatkinju u koju nemaju povjerenje, dok je Đapić uspio svojim bivšim “gradonačelnikovanjem” zamazati oči nekim biračima, i od njih ušićariti minimalni prelazak izbornog praga u IV osječkoj izbornoj jedinici.

 

Mirjana Hrga s puno sažaljenja primila je svoga dragog gosta u emisiju, i bez kritičkog i objektivnog novinarskog pristupa pročavrljala sa Đapićem. Pri tome je zaboravila zašto je preko noći izgubila svoju političku emisiju “Epicentar” koja nije emitirana niti godinu dana. Rečeno je da se “Epicentar” ukida, da li zbog male gledanosti, ili zbog bolesti voditeljice Hrge?! Ili zato što je ugošćivala vođu hrvatske ekstremne desnice, i pri tome ga nije suočila s njegovim antisemitskim izjavama, i crnokošuljaškim marševima, kao što ga nije suočila s njegovim naglim usponom u Hrvatskoj stranci prava nakon što je Predsjednik Tuđman bio izvršio u Kutini, 11. rujna 1993. državni udar na oporbenu demokratsku Hrvatsku stranku prava, stranku s legitimnog političkog spektra hrvatske desnice koju je predvodio njen protuustavno, protuzakonito i protustatutarno “smijenjeni” predsjednik Dobroslav Paraga.

 

Tada, 11. rujna 1993. godine,  Tuđmanovi talibani su se, predvođeni agentom Hrvatske demokratske zajednice, sa dosjeom doušnika KOS-a, zabili u zgradu koju je izgradio Otac domovine Ante Starčević, 1861. godine, a obnovio Dobroslav Paraga 1990. godine. Anto Đapić je 1993. srušio HSP, i pod imenom te stranke, pod pravaškim imenom je Hrvatsku stranku prava pretvorio u leglo neofašista i crnokošuljaša, oficira JNA, KOS-a i udbaša, dok je članstvo Hrvatske stranke prava državnim aktom nasilja od 28. rujna 1993. razvlašteno. Anto Đapić je Dobroslava Paragu navodno smijenio u Kutini, 11. rujna 1993. na izvanrednom saboru Hrvatske stranke prava koji nikada de iure nije mogao biti sazvan od strane Đapića i njegove sljedbe, jer po statutu Hrvatske stranke prava to je pravo imao samo predsjednik i dopredsjednik stranke. Predsjednik stranke je bio Dobroslav Paraga, a dopredsjednik HSP-a je bio Ante Paradžik koji je 1991. ubijen od udbaške zločinačke crne ruke. Đapić nije bio ni jedno ni drugo, niti predsjednik niti dopredsjednik stranke, jer na te položaje nije bio izabran na prvom saboru HSP-a u veljači 1991. godine, nego je bio izabran jedino za člana petnaesteročlanog Predsjedništva HSP-a.

 

K tome je Anto Đapić prije 11. rujna 1993. bio isključen iz članstva Hrvatske stranke prava, nakon što je u dva navrata pokušao izvršiti stranački udar, i kad je otvoreno počeo u javnosti izražavati svoje antisemitske stavove i mržnju.

 

U Kutini, 11. rujna 1993.  Đapić je pod portretom poglavnika ustaškog pokreta Ante Pavelića “smijenio” Dobroslava Paragu koji u Kutini nije ni bio nazočan, jer, što će borac za ljudska prava, predsjednik uvažene hrvatske političke stranke, organizator obrane od velikosrpske agresije, dakle, utemeljitelj Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), na političkoj tribini Tuđmanove agenture HDZ-a, koja je održana pod zaštitom specijalne policije, agenata SZUP-a, i policijskih oklopnih bojnih kola oko kutinske dvorane!? Lokalni organizator izdaje i puča već je dulje vrijeme dva metra ispod zemlje.

 

S dolaskom Đapića na čelo otete Hrvatske stranke prava nestala je parlamentarna oporba u Republici Hrvatskoj, a višestranački sustav je, činom nasilnog razvlaštenja Dobroslava Parage sa položaja predsjednika stranke, razbijen od strane predsjednika Tuđmana i njegova doušnika Đapića. Svi pravni lijekovi koje je predsjednik Hrvatske stranke prava, D. Paraga, uložio nakon toga, u pravilu su odbačeni, i zločin razbijanja oporbe i razbijanja višestranačkog sustava provučen je kroz pravosuđe Republike Hrvatske kako bi se stvorio privid da je sve urađeno po slovu Ustava i zakona. U stvarnosti je nad hrvatskim pravosuđem izvršen čin nasilja, a posljedice toga danas je činjenica da Europska komisija u svojim izvješćima već godinama upozorava vladu Republike Hrvatske da mora reformirati pravosuđe, i da vlastodršci NE REFORMIRAJU hrvatsko pravosuđe nego zaobilaze to pitanje u velikom luku. Ne treba zaboraviti da BEZ PRAVNOG RJEŠAVANJA PITANJA OTETE HRVATSKE STRANKE PRAVA NEMA KONCA REFORMI PRAVOSUĐA!

 

Sada, 14 godina poslije, Anto Đapić završio je ispod ruševina zgrade koju je s Franjom Tuđmanom srušio 11. rujna 1993. godine. Inače, njegova borba protiv “Paraginog korova”, pri čemu je mislio na navodni neofašizam, koji je u HSP-u prakticirao jedino Đapić dizanjem desne ruke na fašistički  pozdrav kao i nošenjem ustaške uniforme, počeo je 11. rujna 1993. kada je glave uzdignute poput fašističkog ducea Mussolinija pozirao pred foto-objektivima novinara, ispod poglavnikova portreta.

 

Ruža Tomašić najavila je 29. studenog 2007. borbu za Đapićevo “nasljedstvo”, pri čemu svom crnokošuljaškom šefu predbacuje nedovoljno ekstremističko desničarenje, da je Đapić HSP navodno odvukao u desni centar, a da je stranci mjesto na desnici, ali kojoj desnici, Ružo, onoj ekstremnoj desnici, ili? Lažljivica kakva je, obmanjuje javnost da je HSP sa Đapićem skrenula s /ekstremne/ desnice u desni centar, jer, kad bi to bila istina, to bi prepoznali i demokratski predstavnici na Zapadu, kao na pr. predstavnici Europske narodne stranke u koju su Sanader i Mate Granić gotovo silom htjeli ugurati hadezeovo kopile, ali europski demokrati nisu prepoznali da se Đapić reformirao.

 

Izraelski veleposlanik u RH je Đapiću  poručio da rehabilitacija neofašista traje najmanje 10 godina, i da to kod Đapića nije slučaj, te da Država Izrael neće dopustiti da netko poput Đapića, apostrofirajući upravo Đapića, svoj antisemitski katran pokuša oprati preko leđa mučenika holokausta, i to hinjenim isprikama i bleferskim i plaćenim akcijama!

 

U navedenoj emisiji kod Mirjane Hrge je Anto Đapić 28. studenog 2007. izjavio sljedeće:

 

“HSP je 25. studenog /2007./ doživio Kristalnu noć!”

 

Što to znači? To znači da su svi oni hrvatski birači, koji su odbili glasati za nositelja liste HSP-a, Antu Đapića, nacisti, a on, Anto Đapić je 25. studenog 2007. na dan izbora za Hrvatski sabor postao njihova žrtva?!

 

Odvratnije ne može biti, s obzirom da je „Kristalna noć“, ili „Noć stakala“, sintagma za početak otvorenog pogroma i progona Židova u Trećem Reichu. Podsjetimo se, u noći sa 9. na 10. studenog 1938. su nacistički jurišnici širom Njemačke zapalili sinagoge, oskvrnuli židovska gorblja, uništavali radionice i trgovine u vlasništvu njemačkih Židova, i uhitili 26 tisuća muških osoba židovske vjere ili židovskog etničkog podrijetla, te ih otpremili u koncentracijske logore. I sada se antisemit i zlotvor Anto Đapić predstavlja kao žrtva, da je navodno doživio „Kristalnu noć“? Točne su konstatacije nekih analitičara koji su davno za Đapića rekli da ovaj, čim dođe u podređeni položaj, odmah se pretvara u žrtvu. Već viđena taktika bandita. Lažni magistar, međutim, neće ništa propustiti što bi ga zadržalo u sedlu privilegija, i u položaju da preko medija može širiti svoje laži, svjestan da mediji u Hrvatskoj drže Dobroslava Paragu pod stopostotnom cenzurom. Ali, ne dovijeka! Đapić nikada ne može biti siguran kada će ga pogoditi sljedeći meteor, ravno u glavu !