HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

20. veljače 2007.

 

 

HDZ – SDP  KOALICIJA OD KOJE SE U HRVATSKOJ NE MOŽE DISATI !

 

 

Ako se neprijatelja misli pobijediti mora ga se poznavati, mora se znati kako se zove, koje su mu metode djelovanja i koje su mu krajnje namjere – cilj bez obzira na sredstva. Samo ljudi svjesni neprijatelja mogu se uopće suprotstaviti, a borba za slobodu je dugotrajna i mukotrpna. Nekada se čini da je nedostižna. Sveučilišni profesor povijesti dr. Miroslav Brandt opisao je nezavidljivu situaciju u kojoj su se Hrvati našli 1928. nakon ubojstva Stjepana Radića, deset godina nakon završetka strašnoga Prvog svjetskog rata i stvaranja „tamnice naroda“. Kada je godine 1926. umro velikosrpski političar Nikola Pašić, šef radikalne partije, Hrvati su to protumačili kao Božji znak i nadu u bolje sutra. Međutim, kako je naglasio prof. Brandt, došla su još crnija vremena za hrvatski narod: za vrijeme prijedloga srpskih radikala u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu, da se jugoslavenska država konačno nazove pravim imenom, „Velika Srbija“, ubijeni su hrvatski narodni zastupnici na čelu sa Stjepanom Radićem. Hrvatska je potonula u tugu, a velikosrpski režim proglasio je diktaturu, goru nego bilo koji turski jaram kojega su Hrvati jako dobro zapamtili u svojoj povijesti. Jedan visoki, veoma ozbiljni gospodin, kako je prof. Brandt završio svoje povijesno izlaganje, otišao je tada u inozemstvo da se za Hrvatsku bori od tamo.

 

Otac domovine Ante Starčević bio je svjestan protuhrvatskih i protudemokratskih huškača koje je, po glasilu „Obzor“, nazivao „obzorašima“. Bili su to oni koji su svoju protuhrvatsku politiku maskirali narodnim imenom – hrvatski političari okupljeni u „Narodnoj stranci“ i u službi stranaca koji su hrvatski suverenitet, stečen u protumađarskim akcijama 1848. na čelu sa banom Jelačićem, namjeravali pretvoriti u „novi hrvatski suverenitet“ u tadašnjoj europskoj uniji zvana Habsburška Monarhija. („Novi hrvatski suverenitet“ nastupio je Hrvatsko-Ugarskom nagodbom 1868. kada su Hrvati imali „suverenitet“ poput indijanaca u američkim rezervatima.) U Starčevićevo vrijeme postojao je 1861. godine višestranački sustav, ali bez istinske demokracije, bez poštenih izbora i bez slobode tiska – slično kao danas. Vladala je cenzura – slično kao danas. Dr. Ante Starčević je svoju politiku tumačio putem pravaških stranačkih glasila, dok je državni tisak (u privatnom vlasništvu) bio rezerviran isključivo za režimske stavove koje su iznosili Strossmayerovi „obzoraši“. (Kada su se fuzionirali Strossmayerovi „narodnjaci“ i Mažuranićevi „liberali“, opet su svi skupa bili „obzoraši“.) Cenzura u Austro-Ugarskoj Monarhiji bila je, međutim, za razliku od danas, puno blaža, a režimsko nasilje puno manje nego danas (nije poznato da je car Franjo Josip ili ban-diktator Khuen Hedervary dao ubiti nekog pravaša(osim pogibije Eugena Kvaternika i dr. u Rakovičkoj oružanoj pobuni), dok je po imenu hrvatski režim Franje Tuđmana dao ubiti cijeli niz vodećih pravaša, od Ante Paradžika, Blaža Kraljevića, Ratka Zrne i drugih). Dok je Otac domovine uspijevao u drugoj polovici 19. stoljeća, uz stalni pritisak režima, izdavati čak nekoliko stranačkih novina, danas njegovi izvorni nasljednici uspijevaju izdavati jedno jedino stranačko glasilo, prve stranačke online novine Hrvatsko pravo, što je pravi indikator stupnja režimskog nasilja i cenzure koji vlada u Republici Hrvatskoj.

 

Uz današnju visoku stopu nezaposlenosti, među najvišom u Europi, uz propast srednje klase, zadužene do grla, uz socijalno siromaštvo vojske obespravljenih, uz ponižene hrvatske branitelje, malodušne studente, obezglavljene i polusiromašne seljake, opljačkane i otpuštene radnike, pretučene žene i masakrirane pacijente, uz izdane odvjetničke klijente, uz tihu inflaciju, i uz, u bescjenje, rasprodane gopodarske resurse i Jadransku obalu, uz korumpiranu političku parlamentarnu elitu i tajkunski sloj bivših opančara, viljuškara i referenata, uz silne ankete za zaluđivanje puka, uz titoizam kontra vjere i povijesne istine, uz lažno slobodno poduzetništvo uz himalajske poreze, i uz silnu nepravdu koju danas hrvatski čovjek trpi, i to u vlastitoj zemlji, navodno suverenoj, neovisnoj i slobodnoj (Bože, kakav li će tek biti taj „novi hrvatski suverenitet“ kojega propagiraju Sanader, Pusićka, Jandroković, Jadranka Kosorica, Kolinda, Željka i drugi drugovi i drugarice, raznorazni titoljupci i partizani), uz sve nedaće koje hrvatski narod danas trpi, važno je znati uzroke lošega stanja države i nacije, kao i nositelje uzroka, „paraziti“ koji su poharali zemlju, jer bolest se može liječiti samo uz pravi antibiotik.

 

Ako tko želi znati tko je prouzročio današnju lažnu „demokraciju“ u Republici Hrvatskoj, i lažni „suverenitet“ koji Hrvatska ima, a prema kojoj se svijet ponaša kao prema zadnjoj rupi na sviralu, neka malo prelista tisak otprije petnaestak godina. Tadašnji „Opinion-maker“ ili stvaratelj javnog mišljenja, u biti HUŠKAČ, bio je „Globusov“ novinar i komentator Davor Butković, današnji doktor izokretanja u „Jutarnjem listu“ (oba „obzoraška“ glasila nalaze se pod istim krovom zagrebačkog Europapressholdinga, u suvlasništvu titoističke novinarsko-socijalističke zvijezde iz doba komunističke Jugoslavije osamdesetih godina, Ninoslava Pavića). Butkovićev duhovni medijski saveznik je njegov bivši kolega iz „Globusa“, aktualni glavni ravnatelj Hrvatske radio-televizije Mirko Galić, nosioc jugoslavenskog komunističkog odličja, kojega titoist Mesić upravo šalje u Francusku da „otamo“ brani hrvatske interese, valjda kao osamdesetih godina 20. st. kao „veleposlanik“ CK Saveza komunista Hrvatske, u zagrebačkom „Danasu“. (Možemo si mislit.) Davor Butković i Dubravko Grakalić (današnji novinar režimskog „Vjesnika“) 8. studenog 1991. godine (koji tjedan nakon ubojstva dopredsjednika Hrvatske stranke prava Ante Paradžika), u članku pod naslovom „Poglavnik u Banskim dvorima?“ upozorava šefa HDZ-a i predsjednika Republike Franju Tuđmana, sa stranica „Globusa“, o opasnosti za koaliciju Tuđman-Račan, koju da predstavlja predsjednik Hrvatske stranke prava Dobroslav Paraga, i HOS. Doktor izokretnja Davor Butković kaže:

 

„Može li se u Hrvatskoj odigrati državni udar? Mogu li Paragini HOS-ovci razbiti koaliciju dr. Franje Tuđmana i Ivice Račana i uvesti diktaturu koja se ne bi temeljila na Ustavu ni na političkim dogovorima, nego na sili oružja i na frustriranosti širokih slojeva pučanstva?“

 

Oni među novinarima koji danas postavljaju hipotezu o mogućoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a „zaboravljaju“ da su HDZ i SDP već bili u koaliciji, 1991. godine. Bila je to koalicija, ne protiv velikosrpskog agresora na Republiku Hrvatsku, Slobodana Miloševića, nego koalicija protiv Dobroslava Parage, organizatora hrvatske obrane od velikosrpske agresije. Stoga je koalicija između Sanaderove (HDZ) i Račanove partije (SDP) prirodni slijed u slučaju „velike opasnosti“ zvane Dobroslav Paraga. Bivši komunisti, okupljeni u najvećem broju u HDZ-u i SDP-u, uz one u HNS-u i Đapićevom HSP-u, brzo stežu redove kad je u pitanju opstanak njihovih parazitskih privilegija, naslijeđenih iz Titove Jugoslavije, s obzirom da su jugoslavenski komunisti preživjeli pad Berlinskog zida za razliku od rumunjskh i njemačkih komunista koji su lustrirani, osuđeni ili stavljeni iza brave. Tko pročita izjave Dobroslava Parage iz razdoblja od 1990. do 1993. godine, neće čuti ništa drugo do zahtjeva za hrvatskom nezavisnošću, zahtjeva za demokracijom, slobodom i pravnom državom. Jedini državni udar koji je učinjen, proveden je od strane državnog vrha i doušnika režima u Hrvatskoj stranci prava 1993. godine, kada je Franjo Tuđman ukrao HSP i dao je na zlouporabu korumpiranom crnokošuljašu i antisemitu Đapiću. Od tada se RH više ne temelji na Ustavu, jer je Ustav pogažen od Franje Tuđmana i njegovih „Butkovića i Đapića“.

 

„Đapićitizam“ i pojam „đapiti“ (ukrasti) opsjeo je danas cijelu parlamentarno-stranačku balkansku elitu. Huškanje i izokretanje činjenica od 1991. do danas, od strane režimskih novinara, i „službenih“ političara, dovelo je Republiku Hrvatsku danas na rub propasti – svi najozbiljniji svjetski listovi, od The New York Timesa, Wall Street Journala i londonskog The Economista, uz izvješća Europske komisije, međunarodnih novinarskih udruga i udruga za ljudska prava svjedoče o tome da u Republici Hrvatskoj nema istinske demokracije, nema slobode medija, a korupcija govori sama za sebe da nema ni istinskog višestranačkog sustava, jer nema parlamentarne stranke i predsjednika neke stranke, osim iznimke, koja nije koalirala ili koja ne želi koalirati s Đapićem, marionetskim osječkim gradonačelnikom. To je najveći dokaz „močvarnog dna Europe“ po kojemu puzi Republika Hrvatska. Butković je huškao, a Franjo Tuđman je uveo diktaturu, prvo nad Hrvatskom strankom prava i Paraginim pravašima, a onda i nad hrvatskim građanima, dok njegovi nasljednici u vidu trijumvirata Sanader-Mesić-Račan samo nastavljaju tamo gdje je „Francek“ stao. I neka se ne zavaravaju Hrvati da će odlaskom iz politike komunističkog ideologa, mračnog M-račana, doći bolja vremena, kao što su mislili 1926. kada je umro velikosrpski planer Nikola Pašić. Račana u svakom trenutku odmah mijenjaju Pusićka, Anto Đapić, (K)Radimir Čačić, Slaven Letica, „Viktor“ Šeks, Joža „Stepinac“ Manolić, „Stevo“ Mesić, Đurđa „Đapić“, Ivo Sa(t)nader i drugi, dakle, ima ih kao Kineza. Borba protiv njih biti će i dalje teška i mukotrpna, ali ne znači da neće biti učinkovita. Borba protiv „đapićitizma“ borba je protiv lopovluka i korupcije, protiv titoizma i udbaško-cinkerske klike, borba koja je imala svoj početak i koja će imati svoj kraj! Istina je da u Republici Hrvatskoj 1991. nije postojala opasnost da poglavnik bude u Banskim dvorima, kao što je velike laži širio Davor Butković, jer Dobroslav Paraga nije bio poglavnik nego pravaš i demokrat kao što je i danas, ali je istina da je Tito u liku Tuđmana, Račana i Mesića non-stop nazočan u Banskim dvorima – do danas. Svog pričuvnog poglavnika komunistički trijumviri imaju pak u svome mjeraču visine kukuruza Anti Đapiću i drugim raznoraznim „oporbenim“ doušnicima i doušnicama.

 

Vrijeme je da Hrvati konačno najure svoje titoiste i poglavnike iz Banskih dvora i tzv. neovisnog tiska – to će biti dokaz dostojanstva, ili propasti hrvatskog naroda ukoliko se to ne bude dogodilo, a kad se dogodi, biti će to konačni pad protuhrvatskih obzoraških, drogiranih jugokomunističkih kvazi „liberalnih“, a u biti strossmayerovsko-titoističkih snaga. Neće valjda opet  neki visoki, veoma ozbiljan gospodin morati otići u inozemstvo da se od tamo bori za hrvatske interese ?!