HRVATSKO PRAVO

Prve stranačke online novine u Republici Hrvatskoj

 

www.hrvatsko-pravo.hr

www.hrvatsko-pravo.com

 

24. veljače 2007.

 

 

UMJESTO POD LUSTRACIJU GALIĆ ZA VELEPOSLANIKA U PARIZ!

 

U Poljskoj se odnedavno provodi zakon da svatko tko obnaša javnu dužnost ili se za nju natječe mora dokazati da nije bio suradnik komunističkih službi niti je pomagao prikupljati podatke o drugim osobama. U Rumunjskoj se u međuvremenu skinulo oznaku tajnosti sa više stotina tisuća dosijea doušnika zloglasne komunističke tajne policije Securitate. Otkriveni su kao doušnici i cinkeri komunističke obavještajne službe mnogi poljski i rumunjski političari, diplomati, novinari i umjetnici.

 

Međutim, Stjepan Mesić i sam osnovano osumnjičen za doušnički rad za jugoslavensku Udbu i KOS Jugoslavenske armije, bez da trepne okom predsjeda izluđenom Hrvatskom u kojoj se svaka ozbiljna, korjenita ideja i prijedlog protiv političke močvare i vladajućeg establishmenta suzbija čeličnom cenzurom, dok medijskim i političkim prostorom caruju doušnici jugoslavenske Udbe i KOS-a.

 

Slučaj Titovog odlikovanog komuniste na posebnim zadacima nakon slamanja tzv. Hrvatskog proljeća, partijskog apartčika Mirka Galića više je nego ilustrativan. Taj okorjeli komunistički kadar nakon što je u jugokomunizmu odradio sve prljave poslove za svoje gazde, uredujući i provodeći zacrtanu komunističku politiku u nizu novinskih redakcija, prije svega u partijskom Vjesniku i tjedniku Danas,  nastavio je svoju uzlaznu komunjarsku karijeru dugogodišnjim do(uš)pisništvom iz Pariza.

 

Zanimljivo, ali posve logično da ga diktator i autokrat Tuđman dovodi ravno iz Pariza kao kandidata za ravnatelja HRT-a, budući da je svojim udvorničkim i sluganskim partijskim djelovanjem stekao povjerenje tog najvećeg hrvatskog štetočine u drugoj polovici dvadesetog stoljeća. Ipak, nije odmah zasjeo po Tuđmanovoj želji za prvog cenzora takozvane Hrvatske radio televizije, već je zanat nastavio brusiti kod Nine Pavića, komunističkog Šuvarovog bojovnika , dok je za sinove iskamčio debele sinekure kod vjerojatno najvećeg pretvorbenog profitera Tuđman-Titove Hrvatske, Todorića.

 

I sada ga Sanader i Mesić podmeću napaćenom i izluđenom hrvatskom puku kao velikog i sposobnog diplomata RH u Francuskoj. Da čovjeku pamet stane, kako su se titoisti, karijeristi i hrvatski grobari rasporedili i rasproeđuju na uništenju ove zemlje i ovog iznurenog naroda.

 

Francuze, koji jako dobro znaju tko je Mirko Galić ne boli glava tko će nastaviti pokapati Hrvatsku u njihovoj prijestolnici. Možda čak i zlurado u tome svemu i uživaju kao tradicionalni saveznici vidovdanske Srbije.

 

Umjesto da se sudski provede istraga nad Galićem zbog njegovog djelovanja u doba komunizma, Tita i Partije, a temeljem Rezolucije Vijeća Europe iz 2006. godine, njega za njegov protuhrvatski rad nagrađuju današnji hrvatski gubernatori sa diplomatskom karijerom, basnoslovnim primanjima za hrvatske prilike i ljenčarenjem i neradom, jer  Galić je apsolutno nesposobna osoba da išta dobro i korisno učini za Hrvatsku u glavnom gradu Francuske.

 

Na HRT-u je sedam godina gušio medijske slobode i favorizirao jugokomuniste u vodećim strankama u RH, dok će u Parizu isto to činiti u diplomaciji, ali na štetu cijele Hrvatske. Da je u Hrvatskoj na vlasti imalo poštenja i pameti, čega  nema ni u tragovima, Galić bi odavno bio barem u mirovini i šetao psa po Zrinjevcu iza kojeg ne zna čak ni očistiti  balegu u srcu Zagreba, čime samo dokazuje da se nije makao mnogo dalje od seljačine iz šibenskog zaleđa.